Saturday, July 15, 2017

Must Kapten - Wine BA


Must Kapten - Wine BA (Tanker, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: „Imperial Stout“ ja hinnang on 55 punkti.

Tootjainfo: "Red wine barrel aged stout."

Efektsesse musta karpi pakitud väike lihtne pudel, pruun-mustal sildil pruulikoja tunnus-kolp. Sõrmepaksune tumekollane vahukiht ise kaob küll kiirelt, kuid tihe vahupits jääb klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt tummmmepunane. 

Aroomis tunneks justkui kodust kirsiveini, vaarikavarreteed ja röstitud tamme, kui ka stoudi enda raskepärast põhja.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse on esimese hooga tuhmilt mustsõstra-vaarikasmoosi sarnane, kuid siis hakkab vaikselt esile imbuma vaniljest ja iiriselist tammevaati. Lõppmaitse meenutab musta ja punase sõstra segu vähese kohvise lisandiga. Järelmekist aimdub kõrbenud rosinaid ja kirsimoosi potipõhja külge haakunud tihkust.

Keskmisest vaid veidi raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga Väga hea taseme rüübe. Vein on joogi keha õhukeseks lihvinud ning marjane-kõrbenud bukett vallutab maitsemeeled. Kõike muud kui tavapärane vaadihoiustatud imp.stout.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment