Tuesday, July 4, 2017

Juicin'


Juicin' (Sawdust City, Kanada) prk 0,473 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnag 98 punkti!!

Tootjainfo: "A hazy, hop forward IPA fermented with Vermont Ale yeast. The first in our ’Fevered Dream’ series.
IBU 45"

Keskmist kasvu purk, valgel põhjal lihtne tekst ... ja süsti saav virsik :) Valge sõrmepaksune vahukiht ei kesta küll kaua, kuid jätab tiheda pitsijälje klaasiseintele. Õlle värvus - häguselt kollane. 

Aroom ... ohsapoiss, kui mahlane! Vaat see on nüüd küll moodsa uus-inglis-IPA väga hea esindaja, üle-äärte-loksuvalt-mahlane, virsiku, mangu ja üleküpse apelsini segune.

Esmamekk on keskmise kehaga ja surisevalt jõuliselt mõrkjas-hapukas. Keskmaitse laksub greibimahla lainetena vastu virsiku pehmelt prinke külgi, mõrkjas-magusakas kosk kkosutab su keelt ja meelt, paneb silmad särama ja surub põskedesse naerulohud. Lõppmaitse muutub greibi ja mandariini seguseks, kargeks ja päikeseliseks, varakevadine õuenurk esimeste lumikellukestega mulluste lehtede vahel, põõsa all sinetamas viimane lumeräbal, ehkki samas nurgas võiks juba selg vastu seina päevitada. Järelmeki mõrkjas-magusakas olek meenutab juba veidi soemat päevakest, mil söandad esmakordselt lehtlasse maha istuda, mahlapakk ühes käes, päikeseprillid teises ... kuid seekord ei tahaks veel prille ninale sättida, sest esimesi päikesekiiri pole kunagi palju.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! New England IPA'de üks parimaid esindajaid, mille mahlasuse ja kargusega on keeruline võistelda. Eesti pruulmeistrid võik proovida seda kraami hankida õppematerjalina kasutamiseks.
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment