Saturday, July 8, 2017

Norrby XL


Norrby XL (Vormsi Õlu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Amber Lager/Vienna" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Imperial amber lager"

Väike lihtne pudel, millel nurgas ilutseb tuletorn. Pruunakas vaht täidab pol klaasi, on tihe ja jätab aegamisi taandudes klaasiseintele tihke vahujälje. Õlle värvus - uduselt tumedapoolne pruun. Aroom on röstiselt magusakas, vähese hapuka tooniga, peale süüüügavat sissehingamist lööb lambikese peas põlema - see on ju doppelbock!

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magusakas-hapukas. Keskmaitse on veinine, vürtsikas, hapukas, õilsalt külluslik, nelgi ja kardemoni segune. Lõppmaitse meenutab poolkuivatatud viigimarju, konserv-mureleid, kõrvetatud rosinaid ja melassi. Siidi ja sameti sisse peaks olema see pudel pakitud, nii külluslikuna mõjub see RB's "amber laagriks" tituleeritud jook. Järelmeki mõrkjas-magusakas tihkus meenutab juba rosinakisselli nelkide ja kaneelikoorega. 

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkja buketiga ÜBERtasandi rüübe! Aga vaata amber lager pole see mitte, isegi "imperial" versioonina mitte. Kui pane sildile kirja "dunkel-bock" või hoopis "doppelbock" ja vaata mis siis hinnangutest saab! Pakkuda koos viigimarjadega.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment