Tuesday, July 4, 2017

Industriaal - Habanero


Industriaal - Habanero (Purtse, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Spice/Herb/Vegetable", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Habanero DIPA
IBU 101"

Vahvalt omanäoline pudel, sildikujundus sama mis algsel Industriaalil, ainuke erinevus on punane triip sildi ülaservas. Vaata nüüd teeb vana Gambrinus küll kurja häält - kurat mehed, see pole kokkuhoid vaid koonerdamine! Kliendi tüssamine ja müüja töö raskendamine peale selle. Kuskohast peab kunde aru saama, et see on pipraõlu, ma küsin, mh-ah? Ja kuidas peab müüja oskama vahet seletada?? Miks te ei raatsinud uut silti registreerida???

Sõrmepaksune erkvalge vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirkalt sügavalt merevaigune. Aroom on humalane, tolmune ja piprane. 

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja ... no üsna lihtsalt ja veidi väsinult magusakas. Keskmaitses hakkab tšilline särin vaikselt peale, kuid seda nagu ka lõhnas ... kuidagi tolmunult ja kuivanult. Lõppmaitse magusakas-mõrkjas põhitoon saab ehk sutike erksama jalopenole omase hiiliva vürtsilaksu. Järelmekk on magusakas-vürtsikas, liiga kaua pliidi kohal kuivanud tšillile omaselt tolmune, kuiv ja muude maitsetaga kuidagi eraldiseisvalt hõõguv.

Keskmisest suti raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja veidi õlija paletiga, magusakas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-vürtsika buketiga Hea taseme rüübe. Vaat kui vana Gambrinus poleks maitsenud algversiooni siis kiidaks ehk rohkem. Algne vaigune raskus on poolest saadik kuhtunud, piprane lisand veidi tolmunud. No ei ole mille üle vaimustuda. Ja selle sildi eest võtaks kohe mitu punkti maha - põrgu värk, nii ei tehta!
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment