Monday, July 10, 2017

McEwan’s Champion


McEwan’s Champion (Charles Wells, UK) pdl 0,5 l. alc 7,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Scotch Ale" ja hinnang 56 punkti.

Tootjainfo: "First impressions are of a sweet and fruity beer. But this delicate taste belies its power. As you fully get to know its intense flavours you’ll realise this is a very strong, dark and traditional ale."

Keskmist kasvu reljeefkirjadega proofilpudel, sildil keegi kenitlev aadlimees. Kreemikat karva vaht täidab pool klaasist, olles väga tihe ja kauakestev, lisaboonusena jääb klaasiseintele tihe vahupits. Õlle värvus - kirkalt punakaspruun. Aroom on magusakas, karamelline, veidi pähkline ... ja miskipärast lavendliseepi õrnalt meenutav?!?

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitses muutub mõrkjas toon domineerivaks, kuid magus, suisa veidi kleepjas, pähklikaramelli ja kohvi-kaneeliküpsist meenutav taust muutub samavõrra tugevamaks. Lõppmaitse liidab jätkuvale mõrkja ja magusa maavõistlusele ka hapuka, pohlade ja pihlakate seguse tooni ... või mis tooni, hiiglase, sest ka kaks peatooni on üle-elusuurused. Järelmaitse muutub veidi leebemaks, gigantide võitlus taandub tavapärasemale šoti-eililikule tasemele.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga Võimas rüübe ... veidi ülepingutatultki võimas. Šoti eili karamelline magusmõrkjus on mingi nipiga peaaegu-et-ruutu tõstetud. Siia kõrvale võiks proovida röstitud kohviuba pakkuda. 
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment