Friday, July 21, 2017

Minautore


Minautore (Brussels Beer Project, Belgia). pdl 0,25 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "amber ale" ja hinnang pole välja kujunenud

Tootjainfo: "Imperial red ale aged in Nuits Saint Georges & Rully 1er cru."

Pisike pudel, mille pinnale trükitud punane tekst. Kollane vaht täidab pool klaasi, püsides päris korralikult. 

Aroom on otsatult mõnus, siin on tunda amber eile karameljat mõrkjust ja ka veini pehmust. Pidulik ja särav, ühelt poolt leebe ja teisalt sädelev, mingil hetkel ilmub silme ette rosikakissell, teisel muskaatveini tilgake.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on mõrkjas-sädelev-magusakas, saisoni tuuline lippeplagistav pidulikkus ja vaadi tammine pehmus sobivad ülimalt hästi. Kaneel, nelk, muskaat ... ohjeerum, mis siin kõik tunglevad mu keelele lõppmaitse aegu. Järelmekk on jõuliselt mõrkjas-magusakas, tammiselt parkiv ja õilsalt veinine. 

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsikas-magusaka buketiga Megatasandi rüübe! Suuuuuurepärane pooljuhuslik leid, oivalisim punkt pikale päevale. Pakkuda portveini asemel piduliku õhtu lõpetuseks.
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment