Wednesday, July 26, 2017

100% Turbahunt


100% Turbahunt (Õllenaut, Eesti) pdl 0,33 l. alc 11,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "smoked", hinnang 92 puntki.

Aga see pole üleüldse mitte adekvaatne hinnang, mu kulla kamraadid - sest too RB kanne puudutab nö leebet versiooni, mille kirjelduse leiate siit.

Oluline info uue kohta on sihuke: "100% peated malt" ja mitte-kirjas-olevalt: "harilikus Turbahundis on see näitaja 50%"

Väike lihtne pudel, taotluslikult määrdunud sildil. Minimaalne vahukeseke kaob sama kiirelt kui tekib. Õlle värvus - kirkalt tume merevaik.

Aroom - see on loodusõnnetus. Noh selles mõttes et rabapõleng on ju loodusõnnetus, või kas pole? :) Veidi läkastama-ajav, ninakrimpsutav, vänge, guašine ja tärpentinine. No igatahes sigavägev!

Esmamekk on väga raske kehaga ja magus. Keeleots annab ettevaatlikult märku, et tegu on kange kraamiga ... kuid see ei torgi, vaid just nii tasakesi ütleb kõrva sisse: "peremees, ole ettevaatlik!" Keskmaitse ... suitsusiirup! Turbaliköör. Kuidas said kadakad rappa? Suitsukadakad! 

Lõppmaitse. Vaata kohe kahju peaks olema. Noh kõik need linnukesed ja loomakesed kes selle põlengu käigus omadega rappa läksid. Aga ei ole kahju, sest õnneks on see põleng nö laboritingimustes toodetud. Sest mis see pruulikoda muud on kui üks labor. Kus askeldavad Hullud Teadlased. Rõhuga sõnal hullud. Järelmekk leebub peale sellist tiraadi. Või siis lihtsalt loobus keel info edastamisest. Sest mis keelt see keel saaks ikka kõrbenud peast rääkida. Suitsusoojale peale kõrbekeelt ajada. 

Kokkuvõtet ma ei tee. Sest see õlu on O.G.A.R. Ohtlikult ogar. Kui su panetunud sõber õhtu lõpul hakkab jaurama, et võtaks nüüd lõpuks midagi SELLIST, siis sa tead, mida pakkuda. Ja siis sõber taksosse pakkida. Sest mõistlikku juttu siit enam ei tule. Vana Gambrinuse käest vähemalt kindlasti ei tule.
-----------
pilt isetehtud
-----------
täienduseks: võrdlev test. 50% Turbahunt ja 100%
Värvus on suht sarnane, 100%-ne on ehk pooltoonikest tuhmtumedam
Aroom: pole kahtlustki, 100% on võimsam, raskem, kleepjam ja suitsusem. kas nüüd just kaks korda,
aga nii kolmandiku jagu kindlasti
Maitse: jällegi pole isegi küsimust - 100% lööb oma eelkäija mürtsuga nurka. Noh eks linnuke siristas ka kõrva, et see 100%-ne on kangem kui sildil kirjas, aga igastahes on tulemus vist küll tõesti kaks korda võimsam. Peale 100%list tundub tema 50%ne eellane kergekaaluline ja väheveenev :)

No comments:

Post a Comment