Sunday, July 9, 2017

Grizette

Grizette (Manilaiu, Eesti) pdl 0,75 l. alc 4,5 %vol. Liigimääratlus ongi grizette

Tootjainfo: "Grizette on kerge keha ja värskendava, kuidkuid põneva paletiga segakääritusega õlu, mis kuulub saisonide perekonda.
Koostis: odra- ja nisulinnased, humalad, koriander, sidrunikoor, pärmide segu
IBU 17"

Kopsakas pudel, tehnilise olekuga sildike. Erkvalge vaht täidab 2/3 klaasist, kuid kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - kirkalt heledapoolne kollane. Aroom on magusakas-mõrkjas, koriandriselt vürtsikas, tajutavalt kerge, kuid mõnusalt karge ja pidulik.

Esmamekk on kerge kehaga, ehk isegi vesisevõitu olekuga, mõrkjas-hapukas ja kirgas. Keskmaitse on kriipsu kehakam, mõnusalt vürtsikas-magusakas, sädelev ja päikeseliselt hommikune. Lõppmaitse mängib kastemärja muru mõrkjas-värske noodiga, lisades varase tikri hapukust. Järelmekk jääbki hapuka tooni juurde, mis meenutab veidi käärinud kasemahla, millesse on tilgutatud veidi vahtrasiirupit ja lisatud tilgake eukalüptiõli.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-hapuka buketiga HEA taseme rüübe. Kerge ja kerglane nagu jalutuskäik läbi hommikuse kasteniiske õuemuru, mil tujud on valla ja silmad kissis. Pakkuda pikal laisal pärastlõunasel oleskelul puuviljavaagna kõrvale.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment