Wednesday, July 26, 2017

The Crafty Monk’s Old Recipe Cinnamon


The Crafty Monk’s Old Recipe Cinnamon (Olde Hansa, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Spice/Herb/Vegetable" ja hinnang pole välja kujunenud.

Tootjainfot leida pole

Väike lihtne pudel, kollakates-pruunides silt on kujundatud keskaegsete motiividega. Sõrmepaksune erkvalge vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt tumekuldne.

Aroom. Mammamiia. Kaneel! Magus kaneel. Mesine kaneel. Suhkruga kaneel. Igasuguse magustoidu unistus-kaneel. KANEEL, ma ütlen, sest teda on PALJU! Aga see on üks uskumatult julge temp, sest vana Gambrinus poleks heledat õlut ja kaneeli omavahel sobitanud. Vaatame mis maitse kõneleb.

Esmamekk on keskmisest suts raskema kehaga ja magusakas-kaneeline. Keskmaitse. Kaneelisaiake! Kaneeli-puru-küpsis. Pähklikook kaneelikoorikuga. Lõppmaitse toob senise magususe alla mõnusat hapukat vürtsikat lisa ... eee ... kas see on triple-põhjale ehitatud õlu? Järelmaitses kaneel korraks vonksab nurga taha,, mängides peitus vähese mõrkjusega, kuid siis kargab peidust välja ja pomiseb rahuolevalt "KANEEEEL!" ... noh nagu Hodor ühest kinufilmist. 

Keskmisest tsibake raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-hapukas-magsuakas-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜÜÜBERTASANDI RÜÜBE! Kesse paneb kaneel heleda õlle sisse? Aga näe Olde Hansa omad panid ja välja tuli otsa-kui-nummi kabajantsik. Selline ulakas ja rahutu tegelane, kes ei jäta kedagi toasviibijatest ükskõikseks. Pakkuda neile pirtsakatele neidistele, kes õlut peavad vajalikuks pahaks panna. 
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment