Monday, July 31, 2017

Latvietis


Latvietis (Valmiermuiža, Läti) pdl 0,33 l. alc 5,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Dunkel/Tmavý", koondhinnet veel pole.

Tootjainfo (guugeltõlke abil): "Valmiermuiza Brewery has grown from the very beginning with the Latvian spirit, chanting our land close and far. In order to create a contemporary village cousin to be brought to visit abroad, beer masters invited artists Rita Ivanov, who created a special label for Valmiermuizas dark beer. Hops: Hallertauer Nugget, Hallertauer Mittelfrühth
Malts: Plyus, Munich and Dark Caramel
IBU 23"

Väike lihtne pudel, silt ... no väga elegantne, aga kui ei teaks mis sellel kirjas on, pakuks küll kõikvõimalikk muid nimevariante kui ametlik. Kollaka varjundiga tihe vahukiht täidab ligi poole klaasist ja püsib üsna kenasti. Õlle värvus - kirkalt mahagonipunane. 

Aroom ... oi kui nummi! Magusakas, karamelline, pähkline, sametine ja soe nagu mõnus pehme tugitool kobarkinos, kuhu vajud mugavalt istuma ja ei tahagi mõelda püstitõusmisele.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse jääb küll magusapoolseks, kuid sellele lisnadub mõnusat mõrkjat röstist kohvinooti segamini  praeleiva ja ahjusküpsenud pastinaagiga. Lõppmaitse saab juurde veidi portveinilikku õilsat hapukas-magusat täidlust, mis laagerõllede puhul on ülimalt harva esinev küpsus-tase. Järelmekk hellitab keelepära väärika mõrkjas-magusa sametiga, möödaminnes silitades nurgakesi vürtsika üleõlepilguga nagu ruumist lahkuv daam, kes tunnetab ja naudib järelvaatavaid pilke.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga ÜBERtasandi rüübe! Dunkelite perekonnast sirgunud aadlidaam!! Pakkuda peale põhirooga omaette vahekäiguna koos mõne üksiku meemandliga.
----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment