Friday, July 7, 2017

Test 2


Test 2 (Kraftwärk, Eesti) pdl 0,33 l. Alc 9,0 %vol. Liigimääratlus: topelt-IPA

Tootjainfo: „Kange ja värskendav humalapomm nautimiseks tõelistele hopheadidele.
Citra, Cascade, Chinook humaad. IBU 150“

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Algselt pruunakas vaht tõmbub kiirelt valgeks ja kaob sama rutakalt. Õlle värvus – kirkalt ja tihkelt kuldpunane.

Aroom --- ooooo ---- see ON humalapomm. Võttes arvesse IBU näitajat, peaks jooki nimetama tripel-IPA’ks, kuid siis võiks ka kangus kõrgem olla. Aroomis on aga vaiku ja päikest ja kuuma männimetsa ja sipelgapesa ja vaiku ja melonit. Ja vaiku.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ... hmm oleks oodanud isegi tihkemat taju ... ja mõrkjas. Keskmaitses muutub tuntavaks alkoholine torge, mis pole väga hea näitaja selle kanguse juures, hapukas-magusakas pirnikompoti ja valge rummi segune mäng keele on siiski üsna meeldiv. Lõppmaitse on jätkuvalt teravapoolne, hapukas-vürtsikas, noorte männivõrsete ja sipelghappe segune – justkui oleks männivõrse torganud sipelgapessa ja seejärel seda põske pistnud. Järelmekk on magusakashapukas, ananassilikööri ja –konservi segu männivaiguga.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kergelt õlija paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-magusakas-hapuka buketiga vastuoluline rüübe. Humalasisalduse ja –valiku eest tuleb siiralt kiita (Über-tasemel lausa), kuid selle tasakaalustamiseks oleks pidanud olema rohkem linnasemagusust ning ... jah ka kangust. Jah ma tean et kurtsin alkoholise torke pärast, kuid liköörilikumalt paksemas magusas kehas kaoks ka teravus. Mõte on suurepärane, teostus aga vajab tuunimist.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment