Friday, July 14, 2017

Übermensch


Übermensch (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 20,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial IPA" ja hinnang 10 punkti

No teate, see kraam on sama palju "imperial IPA" kui vana Gambrinus on Rooma paavst :) Ja see 10 punkti ... no teate ... no last ta olla. Igatahes on aukartus suur, sest mälestus TCBW'l saadud emotsioonist väriseb siiani kuskil kuklas.

Tootjainfo: "Quintuple Session IPA
Some of you may remember Big Dog from last year. Well, Big Dog is but cute puppy dog for its master – Übermensch. 1kg of Estonian barley per liter of beer, fermentation pushed to 20% ABV, dry-hopped with 60 grams of hops per liter using our proprietary in-house technology. What’s not to like there? One more thing – do you know what “dank” means? As I’m not sure anymore."

Väike lihtne pudel, sildil ... eee ... inimese derivaat? Sentimeetrine valge vahukiht pole kuigi püsiv ... no aga sellise kanguse juures on ime et seda üldse tekib. Õlle värvus - kirkalt kuldoranž merevaik. 

Aroom. Hmm. Kaugelt imbub ninna midagi Pinotexi sarnast. Pinotexiga või ... värnitsaga kaetud männilaudis? Lähedalt. Kraaks. Kummipaat? Talgiga kaetud kummikindad, millega on näpitud männnivaiku? Männi otsas istuv kummikostüümis kalamees?

Esmamekk. Karjuv kurat. Magusalt karjuv. Megamagusalt. Ja mõrult. Tammevaigu tinktuur. Keeleots kõrbeb.

Keskmaitse. Midagi läheb kuskil katki. Keeles. Ungari keeles olla juuresolev, juurdetulev ja juurest-ära-minev kääne. Midagi läks nüüd minu keelest ära. Loodan et ta tuleb tagasi. Kuradimõru-raudrohu-leotis meelikööriga.

Lõppmaitse. Einohmismaitse. MAITSEKOLETIS! Bittneri palsamit tead? Aga Gammel Danski? No mitte midagi pole sarnast. Vanal Gambrinusel tõusevad säärekarvad turri ja moodustavad kaitsekihi.

Järelmekk. Nina hakkab vett jooksma. Silmad veel mitte, kuigi võiks. Ma ei tea kuidas maitseb koerapöörirohi, aga just see sõna tuleb meelde. Männivaigu sisse tardunud koerakarvad. Märjad koerakarvad.  Alkohoolikust koera märjad karvad.

See pole õlu, see on soomuslaev. Männikäbidest, kärjemeest ja humalasoomustest tehtud laev, mis künnab üdilikööri merel, proovides puruks lasta sinu arusaamist õllest, heast ja halvast, issandjumalast ja Sethist. Nüüd ma tean, mille abil palsameeriti vaaraosid ja nende koeri. Või olid need nüüd kassid? A-mis-vahet. Sest vaata ärge kodus seda korrake, seda lollust mida vana Gambrinus tegi ... noh seda et üksi pudeli lahti võttis. Terve pudeli, kas kujutate ette! Pudel õlut on mehele ikka palju, Ossil on õigus. 
--------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment