Wednesday, July 12, 2017

Grimbergen Double Ambrée


Grimbergen Double Ambrée (Alken-Maes, Belgia). prk 0,5 l. alc 6,5%. Ratebeeri liigimääratlus "Abbey Dubbel" ja hinnang 73 punkti.

Ausalt öeldes on nüüd vana Gambrinus pisut segaduses - mis on vahet sama tootjal "Ambrée" ja "Double Ambrée" vahel? RB pilt ja kraad on igatahes samad, hinnangud aga vägagi erinevad

Tootjainfo: "Double has undergone two fermentations, which gives this ale a chocolatey, toffee taste with a warming brandy-like finish."

Keskmist kasvu purk, millel lehvitab tiibu seeri tunnus-fööniks. Kollakas vaht täidab 90% klaasist, vajudes küll hõredamaks, kuid püsides väga kaua ja haakides end ka üsna tugevalt klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kastanpunane. Aroom on üsna nõrgake, kuidagi väsinult magusakas, meenutades liiga kaua õhu kätte jäänud kuivatatud viigimarju.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse värvub juba palju tihkematesse toonidesse, selles mõrkjas-magusakas segus on üllust ja tihedust, kaneeliküpsiseid ja hõõgveinis ligunenud rosinaid. Lõppmaitse pakub kuivatatud kreeke ja karamelliseerunud viigimarja-povidlot. Järelmekk aga kaob liiga kiirelt, jättes taas vaid väsinud magususe.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka buketiga Väga hea tasandi rüübe. Sutike parem kui keskmine belgia dubbel ... kuid tõesti vaid sutike.
-------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment