Sunday, July 16, 2017

Must Kapten - Bourbon BA


Must Kapten - Bourbon BA (Tanker, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: „Imperial Stout“ ja hinnang pole välja kujunenud

Tootjainfo: "Bourbon barrel aged stout."

Efektsesse musta karpi pakitud väike lihtne pudel, pruun-mustal sildil pruulikoja tunnus-kolp. Pruunakas vaht täidab pool klaasi, õrn vahupits jääb ka klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt tummmmepunane.

Aroomis on küll kirbevõitu imp-stoudile omast röstilõhna, kuid burboonivaadile omast pehmet vaniljet leiab vaid aimamisi. Pigem liigitaks selle  hapuka vine mõnele kodusele veinile.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse on mõrkjas-magusakas, üsna stiilipuhas imp-stout kui selline ... kuid burbooni osas süveneb küsimärk. Lõppmaitse hapukas-magusakas segus võiks juba veidi marjast pehmet varianti iiriskommist tunda, kuid pole üldse kindel, et seda välja ei mõtle ... igatahes kirbusesse kalduv röstlinnase üleküllus on õllestiilile üsna omane. Järelemekk ... ahhhhaaaa ... siin ta siis on, see va burboonivaadikeseke. Pisike selline, kuid siiski täiesti olemas

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Imp stoudina on jook väga-väga väärikas, kuid lubatud burboonivaati jääb ikka üsna väheks. Klaas vett oleks siia juurde parim lisand.
-------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment