Wednesday, July 19, 2017

Leviathan (Cognac B.A.)


Leviathan (Cognac B.A.) (Brussels Beer Project, Belgia). pdl 0,25 l. alc 9,1 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Barley Wine" ja hinnang 92 punkti

Tootjainfo: "Cognac barrel aged belgian barley wine
IBU 60"

Pisike pudel, mille pinnale trükitud punane tekst. Tumedapoolne kollane sõrmepaksune vaht püsib kaua ja haakub tugevalt klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt murelipunane. 

Aroom. Oi see on imeline! Odraveini raskepärane magusakas õilsus saab endale lisaks konjaki sädeluse ... ja kokku muutub see kuidagi õhuliselt pidulikuks! Hispaaniapärane lilleline lehvik vasakus ja peenefiguurine pokaal paremas käes, astub madonna läbi rahvast täis ruumi rõdule, et värskes õhus aroomi paremini tajuda. 

Esmamekk. Ojaaa ... selles joogis siin on nii luksust kui kärsitust, head lastetuba kui möllavaid hormoone. Lehvik klõpsatab kinni ja puuderdatud nina ahmib endasse ahnelt meelitavaid noote. Keskmaitse ... ohh kuhu kadus odraveini raskus? Kuhu kadus väärikas kasvatus? Madonna põsed löövada lõkendama, libistades tumepurpusete huulte vahelt endasse noorepoolset konjakit.

Lõppmaitses astub esile tammist mõrkjat otsekohesust. Madonnast kaks korda noorem ohvitser lööb kannad klõpsuga kokku ja ulataba ilma ühegi sissejuhtava sõnata oma käsivarre. Kutse tantsule on vastu võetud. Järelmaitse sulatab kokku vanuse, väärikus ja pehmuse ning jõulise ja sirgeselgse nooruse ning parkett näeb hoogsaid kontsatriipe.

Mega ütleks ma. Odravein tahaks ehk veel seismist ... kirjas on ka "bottled on sept.12 2016". Kuid siin on väge ja võimu ja potentsi. Vana Gambrinus on tänulik selle juhuse üle, mis tõi seesinase joogi ta lauale.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment