Sunday, July 30, 2017

Muruniiduk

Muruniiduk (Teder, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,2 %vol. Liigimääratlus: "saison"

Tootjainfo: "Linnased: Pilsner, Wheat blanc Nature, Chocolate. Humalad: Northern Brewer. Pärm Belle Saison.
IBU 30"

Väike lihtne pude, sildil ... ohh üllatust ... muru ja niiduk :) Aga vaata sildi ja kirja kokkusobitamine on seekord ebaõnnestunud, tootjainfot välja lugeda on tiba keeruline.  Erkvalge vaht täidab ligi pool klaasi ja püsib väga kaua. Aroom on stiilile omaselt hapukas-vürtsikas, mahlane ja sädelev.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse toob alguses esile saisonile omase magusa puuviljase poole, kuid viskab siis peotäie murumõrut peale. Lõppmaitses vallutab suuõõne magusakas-vürtsikas päikesepaiste, millele laotatakse mõrkjas-hapukas tekk ning siis visatakse pikutama. Järelmekk taandub juba päikese eest jahedamasse-niiskemasse põõsa-alusesse, hingates sisse mustsõstralehtede vürtsikat vinet ja värskeltniidetud muru mõrkjat kargust.

Keskmise kehaga, üle keskmise karboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga Übertaseme rüübe! Murune saison ... nii nagu nimi lubab, nii ka on :) Pakkuda grilli ooteajal, kui nina püüab juba esimeste sütel suitsevate rasvatilgakeste isuäratavat raginat ning süljenäärmed asuvad ootusärevalt tööle.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment