Friday, July 7, 2017

McEwan’s Scotch Ale


McEwan’s Scotch Ale (Charles Wells, UK) pdl 0,33 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Scotch Ale" ja hinnang 89 punkti.

Tootjainfo: "Deep brown colour. A chocolate and caramel body with a lingering sweet finish."

Väike lihtne pudel, must-kollasel sildil šoti ruudustik. Kreemika tooniga sõrmepaksune vaht püsib üsna kaua ja haagib end ka kenasti klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt tume kirsipunane. Aroom on sügavalt karamelline, magusakas, pisut veinine ja piimašokolaadine, õrna suitsuse puudutusega.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magusakas. Keskmaitse on raskepoolselt magusakas-hapukas, kirsinapsuga immutatud biskviidi taoline, Lõppmaitse paneb keele veidi õhetama, on see nüüd vürtsikas-nelgine ... või siis nelginapsine alkoholine õhetus, seda ei oskagi kohe öelda, kuid tulemus on väga meeldib, lausa aadellikult õilis. Järelmekk liigub tammiselt raskele toonile, mõrkjas-magusakas raskepärasus saab vähese pihlakase hapukas-mõrkja lisandi ja sunnib tunnustavalt noogutama ... noh see on ikka üks õiget vurhvi šotlane.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-hapuka buketiga VÄGA HEA TASEME RÜÜBE! Oi see on üks mõnus lõuatäis, ainult et sellega võib väga kergelt liiale minna. See jook pole mõeldud nõrkadele ega nirudele, kuid üks tubli ja toekas kodanik leiab siit kosutust mitmel moel. Soovitaks võtta kõrvale rammusamat lihapoolist.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment