Wednesday, July 26, 2017

Leupser Dunkel


Leupser Dunkel (Gradl, Saksamaa) pdl 0,5 l. alc 4,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Dunkel/Tmavý - Top 50" ja hinnang 93 punkti!

Tootjainfot ei leidnud

Keskmist kasvu pudel, ajaloolitsev sildikujundus ... noh teate küll, kõik see vana papüüruserulli moment ja vapid ja puha. Kollane vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib päris kenasti. Õlle värvus - kirkalt pruunakaspunane. Aroom on leebelt magusakas, leiva, rosinate ja vähese kardemoni taha peitub väga hea klaar vesi. 

Esmamekk on keskmisest suts kergema kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitses tõuseb mõrkjas pool ettepoole, saades vähese hapukas tooni lisaks ... aga see mõrkjus väljub nüüd tavapärasest dunklite magusamast raamist. Lõppmaitses muutub joogi keha õhemaks, mõrkjus muutb kõrvetatud suhkru ja lahja kohvi vahepealseks. Järelmekk on aga juba üsna mõnus, magusakas karamell tuleb tagasi ning vürtsikas kardemoni ja nelgi segu paneb keeleküljed kenasti ohkima.

Keskmisest kriba kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. No pole kindel, kas vana Gambrinus sellele joogile nüüd 93 punkti raatsiks omistada, kuna tavapärasest magusast siidisest dunkelist on saanud mõrkjas-vürtsikas tegelane ... kuid see on omamoodi karge ja mõnus suutäis ikkagi.
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment