Friday, July 7, 2017

Test 11


Test 11 (Kräftwärk, Eesti) pdl 0,33 l. Alc 11,5 %vol. Liigimääratlus: coffee stout

Tootjainfo: „Kange ja täidlane stout, maitses tunda nii šokolaadi kui kohvi. Sobib pikemaajalisemaks nautimiseks
Koostis: vesi, odralinnased, nisuhelbed, kaerahelbed, kohvioas, humal, pärm“

Väike lihtne pudel, hallikas-pruunakal taustal valge kiri , pruulikoja logo asemel on miskipärast kritseldus. Vähene tumepruun vahukiht tekib tasapisi ränkmusta vedeliku kohale, kuid ei püsi kuigi kaua. Aroom lööb kogu toa kohvilõhna täis, lähedalt nuhutades meenutab see kohviubasid tumedas šokolaadis ja veidi alkoholist kohvilikööri. Korraks viskab ninna ka pisut kummalist värnitsalõhna, kuid see kaob kiirelt.

Esmamekk on väga tihke ja magus-mõrkjalt kohvimarmelaadi meenutav. Keskmaitse – see ON kohviliköör, sametine, raske, veidi torkivalt alkoholine, soe ja täidlane. Lõppmaitses tuleb taas esile seda värnitsataolist keemilist teravust, kuid õnneks vaid hetkeks, sest siis kattub kõik kleepja musta-ploomi-nastoika ja lagritsaga. Järelmekk taandub pehmemaks, sametisemaks ja õilsamaks, raske tumepunane sametkardin tõmmatakse akendele ning võõraste silmade alt ära algab patune naudiskelu ... ilmselgelt rikkudes nii arstide ettekirjutusi kui muid ühiskondlikult heakskiidetud variserlikke norme.

Raske, väga raske kehaga; õlijas-sametja läikiva paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-magusa buketiga ÜBERTASANDI kohviliköör ... või siis ikkagi õlu. „Mega“ jääb ütlemata, kuna mõned teravamad nurgad praegu häirivad, ent ilmselt taanduvad need juba vähese laagerdumise järel. Dessertõlu selle sõna luksuslikus tähenduses.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment