Monday, July 24, 2017

Schlüssel Alt


Schlüssel Alt (Schlüssel, Saksamaa) pdl 0,5 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Altbier - Top 50" ja hinnang 91 punkti.

Tootjainfot ei ole.

Keskmist kasvu kääniskorgiga pudel, silt on saksapäraselt traditsiooniline. Kreemikat karva vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib väga kaua, haakudes ka tihedalt klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt pihlkavaeini karva. Aroom on tuhmilt ja kreemikalt magusakas.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse on mõrkjas-magusakas, meenutades miskipärast praetud seesamiseemneid ja pärnaõieleotist. Lõppmaitse jääb tuhmilt mõrkjasse külge, valgune-õline-seemnete-taoline tunnetus süveneb. Järelmekk ilmutab veidi hapukamat külge, mis muudab suutaju veidi mahlasemaks, kuid üldpilt on siiski puidune-kreemine-tuhm.

Keskmise kehaga, üle keskmise karboniseerunud ja kreemika paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapuka buketiga Omapärane rüübe. Kindlasti positiivsesse kategooriasse kuuluv, kuid vähese kokkupuute tõttu altbieridega ei oska niivõrd vaimustuda, et teda oma stiili tipp-50 hulka paigutada.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment