Monday, July 24, 2017

A Passion For Gingers


A Passion For Gingers (Beerbliotek, Rootsi) prk 0,33 l. alc 3,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Berliner Weisse" ja hinnnag 87 punkti.

Tootjainfo: "Passion Fruit & Ginger Berliner."

Väike purk, sildil punapäine neidis passionvilju mudimas. Vähene valge vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - häguselt tuhmkollane.

Aroom - oi kas teate kui ELUS ja LÕBUS ja LUSTLIK see on! Särtsakalt hapukas, mahlane ... passioonvilja jagub siia kohe pangetäis ... ehkki ingverit võib vaid õõõõrnalt aimata.

Esmamekk on kerge kehaga ja lustakalt hapu! Kohe selline naeratav ja mahla laudlinale loksutav hapu! Keskmaitses tuleb hapule lisaks magusakat nooti, kuid askorbiinjas hapukus on selle õlle selgroog. Lõppmaitses ilmub sellist mõrkjust, mida võiks omistada valgete viinamarjade kestadele ... ja noh suti-tutike leiab siit ehk ingverit kah. Järelmekis ilmneb ingveri õehtust rohkem ... või noh olgu, see on pigem isegi järel-järel-järelõhetus, siis kui kogu lupsulööv mahlane hapukus on suust taandunud.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-hapu-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Kohisevalt mahlane, sirisevalt-surisevalt hapukas, janu kaob siit kui kuradike ristimistseremoonialt, silmad lähevad naerule ja põsed lohku. Grillitud kitsejuustu pirniviilakaga paluks siia juurde.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment