Sunday, July 2, 2017

Mayflower


Mayflower (Must Lips / Nöösker, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial IPA" ja hinnang 47 punkti.

Tootjainfo: "New England DIPA"

Väike lihtne pudel, sildil põhja-Euroopa lihtsustatud kaart. Sentimeetrine valge vahukiht kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - tuhmilt oranž. 

Aroom ... oooo ja aaaa ... ohsaraks kui hea. Pehme ja samas vaigune, Magus ja puuviljane. Soe ja õrnalt vürtsikas.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja intensiivselt mõrkjas-magusakas. Keskmaitse muutub pehmeks vaigupalliks, mis mööda su keelt veeredes kõik maitsenäsakesed keele seest üles kergitab ja siis igaühesse veidi mõrkjas-magusakat nestet kallab. Lõppmaitse ulbib vaikselt apelsini-vaarikavarre-mango-mandli meres kreeka pähkli lootsikus, aeglaselt kadakase mõlaga hoogu lükates. Järelmekk teeb troopiliste sõrmedega maitsemeeltele massaaži, küsides aeg-ajalt, et kas jätkata ... teades et sa tahad niikuinii veel ühte lonksu.

Raskepoolse kehaga, vähekarboniseerinud ja õrnalt õlija paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusakas-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜBERtaseme rüübe. Moodsa uue-inglise-IPA selline versioon, mis ka vanale Gambrinusele meeldib - rõhutub pole mitte pudrusele välimusele, vaid tihkele tsitruselisele puuviljasusele.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment