Friday, July 14, 2017

Helkäv Päiv


Helkäv Päiv (Pühajõe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,2 %vol. Ratebeeri ei tunne veel seda kraami

Tootjainfo: "Kärgula suvine eil
Kui laisk olt lapsõpõlvõst saati, siis nälgä näet, kui vanas saat
Sisalda odra- ja rukkilinnaseid ning ka kaera
IBU 47"

Keskmist kasvu pudel, sildil rannapildike. Kork lendab ülemäära kõva pauguga pealt, kuid kardetud vahupurset siiski ei järgne. Valge vaht täidab üle poole klaasist ning püsib üsna kaua. Õlle värvus - hämuselt kollane. Aroom on magusakas, puuviljane ja belgiapärane nagu õige mitmed selle koja õlled kipuvad olema.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse muutub maitsetihedamaks, esmased magus ja mõru saavad vunki juurde, lisnadub väike vürtsikas sädelus ... no belgia mis belgia. Lõppmaitses tuleb esile rukkile omane hapukas, veidi leivane ja karaskine noot, mida muudab täidlasemaks kaerane keha. Järelmekk on vürtsikas-magusakas ja veidi kurku ... no mitte just kriipiv, aga ... hmmm kuidas seda öeldagi ... krobeline-sädelev-kõditav.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga VÄGA hea taseme rüübe. See rüübe ei jäta külmaks ... aga misasi ta olema peaks? Belgiapärane IPA?
---------
pilt isetehtud

1 comment:

  1. ... mitte belgiapärane IPA vaid Kärgulapärane suvine eil. Las belglased hakkavad ka nüüd asju lõpuks õigete nimedega nimetama ;-)

    ReplyDelete