Tuesday, February 7, 2017

Africana Beer


Africana Beer (Union, Sloveenia) prk 0,33 l. alc 5,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Lager" ja hinnang 8 punkti.

Tootjainfo: "Claims on the can made in the EU and says it is made in Mauritius by Sodibo LTD. 5% version brewed in Slovenia."

Siin on nüüd segane värk. Sloveenia tootja lehel selle õlle kohta mingit jälge pole. Veebilehel http://www.africanabeersa.co.za/ on aga sarnasem toode, mille aadress jällegi viitab Lõuna-Aafrikale. Samas on seal kirjas: "A PREMIUM LAGER Beer with a light golden complexion and easy flow.
Brewed with the highest quality natural water sourced from the very peaks of the Alps mountains, we take pride in presenting our beer which has a very distinctive and highly appealing taste. " Et siis Lõuna-Aafrikas paiknevad Alpi mäed? :)

Väike purk, kujunduses Aafrika kontuur. Erkvalge vaht täidab pool klaasi ja püsib päris kaua. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom on nõrgalt, aga odavalt parfümeeritud, meenutades pigem tualettseepi kui õlut ... noh olgu, odavat masslaagrit ehk teatud nurga alt siiski meenutab.

Esmamekk on kerge kehaga ja magusakas. Keskmaitse on ... magusakas. Lõppmaitses on veidi mõrkjust, kuid seda jällegi odava käteseebi taoliselt. Järelmekis viskab juba midagi isegi laagerõllele paremini omast, kerget hapukust ... kuid läinud ta ongi.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-magusaka buketiga mõttetu kräpp. Odav kräpp. Peaaegu et täiuslik kräpp.
-------------
PS - hiljem selgus et tegu on Saku toodanguga, mille algnimeks on Saku Kuld :)
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment