Friday, June 30, 2023

Borg - Surtur Nr. 93 (2022)

Surtur Nr. 93 (2022) (Borg, Island) pdl 0,33 l. alc 11,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial" ja hinnang 87 punkti. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja 4,06 punkti.

Tootjainfo: "2022 Matured in Bourbon casks
Surtur moves from the south destined to defeat the gods and burn heaven and earth. But first, some coffee."

Väike lihtne pudel, tehniline sildikujundus. ruun vaht täidab ligi pool klaasist, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - keldri sisevaade lume alla mattunud majas.

Aroom. Nohhhh. Pidage nüüd tõld kinni, vana Gambrinus astub korraks maha, vaatab loojuvat päikest ja kissitab mõnust silmi. Õfffff kui hea! Kohvi ... jaaa nomuidugi kohvi. Aga selles on ka õõõrn soolakas lagritsalik element, mis sobib siia otse taevalikult hästi. Lisaks koorekaramell ja natukene tubakat ja siis veel kreeka pähkli keedist.

Esmamekk on ... üllatavalt mitte-tõrv! Ja lõhnast loodud magusa jämeduse osas kukuvad kokku hapuka kohvise rösti otsa

Keskmaitse - kohvine, veidi vaniljene-burboonine, karamellin ja hapukalt sidrunväändilik.

Lõppmaitse - vaniljekohv koos pohlalikööriga, kuiva ja happelise nastoikaga isegi pigem

Järelmekk - uskumatult kergelt joodav, samas maitsekülluse mõttes siiski tervet kunstigaleriid sisaldav, röstine, puidune, kohvine, lagritsane

Üllatavalt mänguline, üllatavalt mitmenäoline, üllatavalt kergeltjoodav. Mitmemõõtmline õlu ja seeläbi vägagi võluv!
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

Sori / Adroit Theory - Honesty Is Ryediculously Delicious

Honesty Is Ryediculously Delicious (Sori, Eesti) prk 0,44 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Rye" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd liigimääratlus: "IPA - Rye" ja hinnang 3,73 punkti

Tootjainfo: "A collaboration with Adroit Theory (Virginia, USA)! Brewed with a fifth Finnish rye malt to give it a strong sweet and peppery malt base, the hops are still the focus and we used Talus to give this beer it's special character. Expect intense citrus, floral and woody flavours with notes of grapefruit, coconut and pine. Finally we added some caraway seeds to round out the beer and enhance the spicy and woody flavours."

Keskmist kasvu purk, vägavärviline kaaluline-linnuline kujundus. Pöidlapaksune kollane vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt pruunakas-punane. Aroom on mõnusalt köömneleivane ja mõõduka greibidžemmi lisandiga.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõru-hapukas. Keskmaitse - lameda suutunnetusega, mõru, rauarohke ja veidi kare. Lõppmaitse - roostene, kuivatatud leiva ja maasikate ning vase toonidega. Järelmekk - mõru ja hapu, veidi karedalt keelt raspeldav, tiba karvane ja rohmakas.

Keskmise kehaga, alakarboniseerunud ja kuiva paletiga, mõru-hapukas-mõru-vürtsikas-hapukas-mõru buketiga Väga hea taseme rüübe. Korralikult mõru kuiv IPA, milles leiva ja köömnete noot on tugevam lõhnas kui maitses, kuid igatahes on see selgelt eristuv ja seetõttu kiiduväärne katsetus.
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

Ten Men - Not For Breakfast : Cranberry, Biscuit and Walnut

Not For Breakfast : Cranberry, Biscuit and Walnut (Ten Men, Ukraina) prk 0,5 l. alc 4,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour / Wild Beer - Flavored" ja hinnang pole vel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Sour - Smoothie / Pastry" ja hinnang 4,07 punkti

Tootjainfo: "Pastry sour fruited ale with cranberry, biscuit and walnut
IBU 12"

Keskmist kasvu purk, sildil lahtilõigatud keeks. Senitmeetrine roosakas vahukiht kaob hetkega. Õlle värvus - mudruselt punakaspruun. Aroom - nonäedsasiis, lõhnabki nagu marjakeeks ... ainult et see saksa hävimatu ja põlvkonniti edasikingitav keeks.

Esmamekk on keskmisest veidi paksema kehaga ja jämedalt magus-hapu. Keskmaitse - hapu, kuiv ja keeltparkivalt aroonialik. Lõppmaitse - kaua seisnud rabarberikissell. Järelmekk - magus-hapu ja kunstlik

Kasin kraam. Ausalt ei saa aru, millest nii kõrged hinnangud, aga see jook näeb välja kole, lõhnab nagu keemiakeeks ja maitseb umbes samamoodi.
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

Thursday, June 29, 2023

Borg - Surtur Nr. 8.16

Surtur Nr. 8.16 (Borg, Island) pdl 0,44 l. alc 12,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial" ja hinnang 97 punkti. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja hinnang pole välja kujunenud.

Tootjainfo: "Blackberry brandy cask"

Väike lihtne pudel, tehniline sildikujundus. Pöidlapaksune pruun vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - mustkolemust. Aroom on intrigeerivalt marjane - kuna vana Gambrinus pole kunagi põldmurakabrändit maitsenud, siis ei kujuta ette, kas selles on tõesti nii tugev mustsõstrane/arooniane lõhn, et suudab siiani välja lüüa?

Esmamekk on raskepoolse kehaga, aga siiski palju-palju kergem, kui ootaks 12-kraadiselt impsilt

Keskmaitse - marjane, liköörine, metalne ja röstine.

Lõppmaitse - rauarohke, puidune, ploomine ja õrnalt suitsune

Järelmekk - ploomiliköör ja tubakas, alkoholiselt õhetav ja puiduselt parkiv.

Äärmiselt põnev kraam. Oi siia kõrvale tahaks proovida põldmurakabrändit, et aru saada, kui palju on siin seda tegelast ja kuipalju tuleb hoopis õllemeistri toimetamisest linnastega.
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

Kosmose - Lucha Libre

Lucha Libre (Kosmose, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,4 %vol

Tootjainfo: "Mexican lager"

Väike lihtne pudel, sildil veidras maskis daam. Helevalge vaht täidab pool klaasist ja on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom - laagerõllele omaselt magus-hapukas

Esmamekk on kerge ja isegi veidi vesine, magusakas ja ümar. Keskmaitse - magus-mõrkjas, pisut murune, kuid maisi ümar magusus on selgelt esil. Lõppmaitse muutub mõrumaks, ehkki magusus kipub juba läägeks kätte ära minema. Järelmekk annab suti mõrkjas-hapumat ja vähe vürtsikamat pilti, mis tulemuse tegelikul päris kenaks muudab.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-mõrkjas-magus-hapukas-magus-mõrkjas-vürtsika buketiha Väga hea taseme rüübe. Veidi jõulisem kui maisõllele kombeks, aga meeldival joodav kraam.
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

Kosmose - Särts

Särts (Kosmose, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol

Tootjainfo: "fruited gose
kirevili, mango, rabarber, pirn, maasikas"

Väike lihtne pudel, üsna loetamatu silt. Valge vaht täidab 3/4 klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - kirkalt kollane. Magus-hapus aroomis domineerib rabarber, aga veidi on tunda ka mango magusust

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja ootamatult hapu. Keskmaitse - rabarberi-maasika morss. Lõppmaitses on suti ka soolasust, nüüd siis ka koos passionviljaga. Järelmekk - kuiv, rababeri dominandiga, keeltparkiv.

Kerge kehaga, nõrgalt karboniseerunud ja ülikuiva paletiga, hapu-magusakas-hapu-soolakas-magusakas-hapu buketiga veidi ülevõlline värk. Kuiv ja hapu pole just need dominandid, mis oleks gosele ootuspärased. Viljade rohkusega on ka pisut üle pingutatud, kusjuures pirnil pole ju üleüldse mingitki lootust olla nähtav selles kokteilis
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

Monday, June 26, 2023

Red Cat - King Arthur With Vanilla

King Arthur With Vanilla (Red Cat, Ukraina) pdl 0,33 l. alc 8,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja hinnang 4,06 punkti

Tootjainfo: "Найщільніше пиво за всю історію Red Cat.
Шикарний баланс відтінків кави, чорного шоколаду, какао та Ванілі.
IBU 40"

Väike lihtne pudel, sildil kuulsa mõõgaga läbi torgatud vanilliõis. Pöidlapaksune pruun vahukiht on hõre ja mitte kuigi püsiv. Õlle värvus - kapialuse must pimedas keldris.

Aroom - ooo üldmeeldivuse mõttes on osuti 100le väga lähedal. Kali ja šokolaad ja kali ja kohuke ja kali ja kohvikreem.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus-hapukalt šokolaadijoogine. Keskmaitse muutub kõvasti mõrumaks ning leivasemaks, röstisemaks ja veidi kõrbenud kaeraküpsise taoliseks. Lõppmaitse - hapukas-mõru, leivakali, šokolaadiküpsised, must 70% šokolaad ja pähklikaramell. Järelmekk - kergelt kõrbenud, kuid siiski väga meeldiv stritslikoorik kõrbenud rosinatega.

Keskmisest raskema kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, magus-hapukas-mõru-hapukas-magus-mõruda buketiga ÜBERTASEME rüübe. Ülimeeldiva ja rikkaliku algemotsiooniga klaasike jõuab lõpuks veidi oma kõrbenud dominandiga pisut ära tüüdata, kuid oma jätkuvas intensiivsuses väärib imetlust ikkagi
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

Ten Men - Moloko Stout: Salted Caramel Edition

Moloko Stout: Salted Caramel Edition (Ten Men, Ukraina) prk 0,5 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Flavored / Pastry" . Untappd ütleb: "Stout - Milk / Sweet" ja hinnang 3,95 punkti

Tootjainfo: "Since 24.02.2022 our brewery is occupied by bastards from russia. So now we are brewing beer at other brewery premises, renting their equipment. Thank you for your support of Ukraine
Milk stout with salted caramel
IBU 18"

Keskmist kasvu purk, sildil tantsivad kassid. Pruun vaht täidab 2/3 klaasist, kuid pole väga püsiv. Õlle värvus - punapruunmust.

Aroom on kentsakas, meeldiva ja ebameeldiva piiril balansseeriv. Soolakaramell on spetsiifiine nähtus, siin koos röstise fooniga on see muutunud röstitud mustade sokkide taoliseks.

Esmamekk on keskmise kehaga ja jõuliselt magusalt röstine. Keskmaitse - soolasus ja röst annavad kokku ebamäärase määrdunud mõrkjuse. Lõppmaitse - ebapuhas, hallitama läinud magus norra põdrajuust. Järelmekk - hapukas-soolakas võikaramell.

Friigikas. Mittemeeldivas mõttes friigikas.
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

Pastry Mastery - Tom Kha 5

Tom Kha 5 (Pastry Mastery, Ukraina) pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Sour - Other Gose" ja hinnang 3,78 punkti.

Tootjainfo: "пиво зі смаком компонентів тайського супу на кокосовому молоці з куркою"

Väike pudel, mille kaelusesse kogunenud mudru muudab ettevaatlikuks. Sildil - kõnealune supp :) Ebameeldivalt klimpunud vaht kaob hetkega. Õlle värvus - kergelt uduselt kollane.

Aroom - nohhh ongi Tom Kha noh :) See tähendab et happeline, magusakas, vürtsikas, ingver, kafiirlaim ja sidrunhein kenasti tunda

Esmamekk - vana Gambrinus hakkab harva maitse peale naerma. Ja kas teate kui keeruline on naerda, kui sul on suus vedelik! See ongi Tom Kha. VÕIMAS, soolane, happeline, vürtsikas Tom Kha!

Keskmaitse ... ehhhh ... mis ma räägin, KOGU maitse algusest lõpuni on TOM KHA RUUDUS! Kui see supp on teile tuttav, siis saate aru. Kui ei ole tuttav, pole lootustki.

TRAGIKOOMILISELT JA TEATRAALSELT ÜLEVÕLLILINE! Enamik siinkandis Tom Kha nime all pakutavaid suppe on hale vari selle kõrval, KUI võimsalt ja õigesti maitseb see supp ... ptüi, see ... eee ... õlu??? See on nii hunnitult ja karikatuurselt ja mõõdutundetult hea ning imestusest ja imetlusest kulmukarvu kuklale tõstev kraam, et armu või ära!
---
ei ole saada
---
pilt isetehtud

Sunday, June 25, 2023

Varvar - Smoke on the Wort (2022)

Smoke on the Wort (2022) (Varvar, Ukraina) pdl 0,375 l. alc 10,5 vol% Ratebeeri liigimääratlus: "Scotch Ale / Wee Heavy" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Scotch Ale / Wee Heavy" ja hinnang 4,04 punkti

Tootjainfo: "Barrel Aged Wee Heavy"

Keskmist kasvu pudel, mille vahakael ja väga omanäoline "määrdunud" sildikujundus tekitavad kõrgendatud huvi. Sõrmepaksune kollane vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt, ehkki vähese hõljumiga pruunakaspunane. Aroom - karamell ja guašš :)

Esmamekk - šoti eilile omaselt hapukas karamell koos suitsuse jalajäljega. Keskmaitse - kuivapoolne, mõrkjas-karameljas-sokine-guašine. Lõppmaitse - suitsun ploomine hapukus kipub õlle enda ootuspärast karamellist täidlust ära sööma. Järelmekk - pihlakaliköör suitsuploomidega.

Njahh. Ühest küljest on ju suitsune puudutus tore ... aga šoti eilile on see omane niikuinii, praegu see suits veidi matab. Teisest küljest - valge veinivaadi kasutamine sellise õlle puhul pole ju kuigi mõtestatud valik. Ehk siis - idee on huvitav, teostus korrektne, kuid tulemus ikkagi sihuke õlgu kehitama panev. Et nagu et miks?
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

Borg - Á Grænni Grein Nr. T45

Á Grænni Grein Nr. T45 (Borg, Island) pdl 0,44 l. alc 6,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour / Wild Beer - Flavored" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Sour - Smoothie / Pastry" ja 3,59 punkti.

Tootjainfo: "Commemorate St.Patrick with a journey back in time. This refreshing sour is made with savory pistachios; a salute to the unique taste of Iceland's most famous ice lolly: The Green Hulk"

Keskmist kasvu purk, titeroosa sildindus. Valge hõre vaht täidab kolmandiku klaasist ja kaob ruttu. Õlle värvus - veidi hämuselt pistaatsiaroheline.

Aroom - lahedalt, rammusalt ja jäätiseliselt ja hapult pistaatsialik! See oleks nagu pistaatsia-laimi-jäätisekokteil! :)

Esmamekk - keskmise kehaga ja tugevalt hapu-magus, eeterlikult pistaatsalik. Keskmaitse - hapu, mõrkjas, keelekülgedel kihisev ja veidi ülekoormatult pistaatsiapähkliõline. Lõppmaitse - hapu, kuiv ja pistaatsiaküllane. Järelmekk - magus-hapu ja limonaadilik, aga eelkõige pistaatsialik

ÜLEVÕLLIKAS! Pistaatsiat on siin 16 korda rohkem kui see oleks iial naturaalsel teel saavutatav, kuid ikkagi - see on kuramuse era- ja esmakordne kogemus vana Gambrinuse jaoks ning seega kõrgelt kiidetav
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

Ten Men - Moloko Stout: Coconut And Vanilla Edition

Moloko Stout: Coconut And Vanilla Edition (Ten Men, Ukraina) prk 0,5 l. alc 5,0 %vol. Ratebeer ei tunne veel antud jooki. Untappd ütleb: "Stout - Milk / Sweet" ja hinnang 3,93 punkti

Tootjainfo: "Milk stout with coconut and vanilla
IBU 18"

Keskmist kasvu purk, sildil tantsivad kassid. Pruun vaht täidab 3/4 klaasist ja püsib päris kaua. Õlle värvus - punamust. Aroomis on kookost niipalju et paneb kahtlustama ekstrakti, lisaks ka rösti ja magusat vaniljet.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja siidine, magus ja röstine. Keskmaitse - siin on ilmselgelt kasutatud laktoosi (ja seda leiab ka väikeses kirjas sildilt), see on magusalt rammus ja bountyne. Lõppmaitse röstine hapukus tasakaalustab alguses liigsena mõjuvat magusust ning toob kenasti tasakaalu. Järelmekk annab välja ka korraliku mõru doosikese ning röstine kuivus sobib siia kah väga kenasti

Keskmisest veidi raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-magus-mõrkja buketiga ÜBERtaseme rüübe. Jah, siin on ilmselt mängus kookoseekstrakt, kuid lõppkokkuvõttes see ei häiri, kokku on tegu tugeva ja maitseka joogiga, mis suhteliselt lahja joogi kohta mõjub väga positiivse üllatusena
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

Saturday, June 24, 2023

Varvar - Solidøl Heaven Hill BA

Solidøl Heaven Hill BA (Varvar, Ukraina) prk 0,375 l. alc 12,0 vol% Ratebeeri liigimääratlus: "Barley Wine / Wheat Wine / Rye Wine" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Barleywine - Other" ja 4,39 punkti

Tootjainfo: "We are starting a number of brand new barrel-aged beers and Solidøl is opening this parade. Unlike previous releases, we kept this guy in Heaven Hill Burbon barrel. As a result we have a rich, balanced barleywine with hints of caramel, dried fruits, oak and vanilla. Warming, but quite soft.
IBU 58"

Keskmist kasvu koonusjas pudel, mille vahakael ja raskepärane sildikujundus annavad aimata midagi väärikat. Sõrmepaksune kreemikat karva vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt, ehkki vähese hõljumiga kuldpunane.

Aroom on ... ma ütlks et kuidagi üllatav ja erakordne. Jah, see on alkoholine, kuid erakordselt meeldivalt alkoholine. Millegi tõmmis. Roosilehtede? Datlikivide? Aprikoosiseemnete oma?

Esmamekk on raskepoolse kehaga, ehkki kaugeltki mitte nii raske kui ootaks. Meeldiv, portveinilik ja puuviljane ning päikeseloojangune.

Keskmaitse. Hmmm. Taaskord see ülimeeldiv ja samas kaardistamisele nii raskesti alluv puidune-nastoikane toon, mis paneb miskipärast portveini peal hoitud roosipuust, ehkki pole õrna aimugi, et kas ja mis see on.

Lõppmaitse muutub veidi metalsemaks ja ootuspärasemaks, vasekarva burbooni, vanilje ja tamme veenvaks tuletiseks.

Järelmekk - hunnitult hea portvein!!! No kohe lõputult hea, seda võiks tundide kaupa mekutada

Kõigi Ukraina paganlike jumaluste nimel - see on üks imeline jook. Õlu, mis on muudetud portveiniks!
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

Odzienas - Lutausis Šokolādes Porteris

Lutausis Šokolādes Porteris (Odzienas, Läti) pdl 0,5 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter - Baltic" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Porter - Other" ja hinnang 3,3 punkti.

Tootjainfot pole leida.

Keskmist kasvu pudel, sildil seeriale omane kivinägu. Pruun vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib kaua. Õlle värvus - pruunakasmust. Aroom - kõrbenud leib ja kuivatatud herned.

Esmamekk on keskmisest õige veidi raskema kehaga ja ootamatult hapu ning magusakas. Keskmaitse - hapu leivakali karamellsuhkruga. Lõppmaitse - see hapu pole vist ikka päris eluterve, kuid otseselt kraanikausi poole ei tõtta kah. Järelmekk - magus-hapu ja leivasupine.

Huvitavalt halvaksminemise äärele jõudev hapuks minev kõrvetatud leivasupist tehtud kali
---
ei ole saada ega tule ka
---
pilt isetehtud

Mikkeller - Ice Cold Pilsner

Ice Cold Pilsner (Mikkeller Taani). pdl 0,33 l. alc 4,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pilsener / Pils / Pilsner" ja hinnang 41 punkti. Untappd ütleb: "Pilsner - Italian" ja 3,35 punkti.

Tootjainfo: "The only pilsner you need in your life. Slightly hoppy, infinitely refreshing!"

Väike purk, lihtne, kuid tootjale omane kujundus. Erkvalge vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - kirkalt helekollane. Aroom meenutab hommikul niidetud muru, mis õhtuks on veidi juba närbunud.

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse - magusakam, linnaselisem, kuid ikkagi murune. Lõppmaitse - mõrkjas ja kargepoolne. Järelmekk - hapukas, värske ja kuivapoolne

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapuka buketiga Übertaseme rüübe. Kuivhumaladatud pilsner - no ilus asi ju noh!
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

Thursday, June 22, 2023

Basqueland / Humble Sea Meatball Sub

Meatball Sub (Basqueland / Humble Sea, Hispaania / USA) alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA DIPA - Imperial / Double Hazy (NEIPA)" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double New England / Hazy" ja 3,84 punkti.

Tootjainfo: "Collab with our friends Humble Sea from Santa Cruz. A Double IPA dry-hopped with Citra, Amarillo & Vic Secret."

Gambrinuse kraanist võetud õlu, sestap disainist rääkida ei saa. Sõrmeaksune valge vahukiht on üsna püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on mahlaselt magus-mõrkjas, viinamarjade, litši ja väga küpse meloni nootidega.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitse - melon, mango üleküpsenud tikrid. Lõppmaitse muutub veidi mõrkjamaks ja puidusemaks, vähekese humalaselt hammustavaks ja hästi maitsetihedaks. Lõppmaitses võimenduvad nii magus puuviljasus kui puidune mõrkjus, muutudes isegi veidi kuivapoolseks, kuid jäädes samas siiski üliküpse meloni laadselt mahlaseks

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-mõru-magusa buketiga Übertaseme rüübe. Korralik topelt-NEIPA, mida võiks ette võtta liigagi mitu klaasi, ohtlikult lihtsalt joodav
---
saadaval Tartu Gambrinuse kraanist
---
pilt isetehtud

Ca' del Brado - Anniversario 2021

Anniversario 2021(Ca' del Brado, Itaalia). pdl 0,375 l. alc 7,5 %vol. Ratebeer liigimääratlus: "Sour / Wild Beer - Flavored" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Sour - Other" ja hinnang 4,16 punkti.

Tootjainfo: "Sour ale cold infused with cascara (coffee skin) in collaboration with Trevo Coffee Roastery. 100% fermented by Brettanomyces Lambicus, barrel aged for 8 months with a mix of bacteria from our cellar"

Keskmist kasvu pudel, sildil ilmselt mingi legendijupike. Sõrmepaksune valge vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - õrna uduvinega kuldne. Aroomis seguneb valge veini äädikas ja kohvi.

Esmamekk on keskmise kehaga ja happeline ning magus. Keskmaitse - tugevalt kohvine ning äädikane põhi võimendab seda huvitavalt. Lõppmaitse - kuiv, mineraalne, raua- ja vaserohke, pohlane. Järelmekk - väga kuiv, mõrkjas ja hapu

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud ja karmilt kuiva paletiga, hapu-magus-hapu-kohvine-happeline-mõru-hapu buketiga VÄGA HEA TASEME rüübe. Hapu ja kohvi pole enamasti kuigi hea kombinatsioon, aga siin on see üsna õnnestunud moel kokkukruvitud paarike.
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

Kalamaja - Miss Haizon (2023)

Miss Haizon (2017) (Kalamaja, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "saison" ja hinnang 49 punkti. Untappd liigimääratlus: "Farmhouse Ale - Saison" ja hinnang 3,46 punkit

Tootjainfo: ""Miss Haizon" on Belgia ja Prantsusmaa juurtega suvine saison-stiilis õlu, mida rikastavad koriander, ingver ning apelsinikoor. Terviseks!"

2015.a versiooni kirjelduse leiab siit, 2017.a oma siit.

Keskmist kasvu purk, sildil taaskord lipsustatud daam. Valge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - hämuselt kollane. Aroom on värske, magusakas, mahlane ja veidi vürtsikas.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus-hapukas, apelsinikoore eeterlikud õlid on üsna selgelt tunda. Keskmaitse - magus ja ingveriline, saisonine hapukas-vürtsikas pool haakub sellega väga kenasti. Lõppmaitse - magus-mõrkjas, puuviljane, koriandri mõrkjas vaigusus tasakaalustab senist ehk liigset magusust väga kenasti. Järelmekk - ingveri õhetus koos saisoni enda maitse-elevusega paneb keelepära rõõmsalt sumisema.

Keskmisest veidi raskema kehaga, mõõdukalt karboniseernud ja veidi õlis paletiga, magus-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga ÜBERtaseme rüübe. Saison ja koriander koos ingveriga on suurepärane kombo. AGA - kallid Kalamajalased - tehke palun selle kohta uus kanne hindamiskeskkondadesse - siin on ju mh muutunud ka %vol, rääkimata välimusest jne
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

Wednesday, June 21, 2023

Fortuna - Komes Wymrazany Porter Malinowy Jack Daniel's Barrel Aged

Komes Wymrazany Porter Malinowy Jack Daniel's Barrel Aged (Fortuna, Poola) pdl 0,33 l. alc 17,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Quadrupel / Abt" ja hinnang 18 punkti. Ratebeeri liigimääratlus: "Belgian Quadrupel" ja hinnang 3,42 punkti

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "The new edition of Komes frozen is the essence of our raspberry porter appreciated by consumers. The labor-intensive freezing process intensified the character of the beer - its fullness, chocolate notes and vanilla accents. Fruit dryness and a hint of chili pepper pleasantly counteract the liqueur dose of sweetness. Aging in Tennessee Whiskey Jack Daniel's barrels enriched this unique drink with toasted and woody threads."

Väike õlakas pudel, soliidne sildikujundus. Õhuke pruun vahukiht kaob hetkega. Õlle värvus - piibukahamust, milleson veel pool toonikest hõõguvat punast. Aroom - kõrvetatud vaarikad, magus vaarikamoos ja tilgake vanilliini.

Esmamekk - uhhhhhhhhh kui raske ja õline! Kõrvetatud vaarikatest tehtud siirup!

Keskmaitse - lagrits. Vaarikalagrits. Soolavaarikamoos!

Lõppmaitse - šokolaadi ülemõõduline kuuekandeiline kontsentraadisardell, kõrbenud kauboikaabu kuklas ja suitseb lagritsalasso käes

Järelmekk - soolaliköör lagritsats, kuivatatud kalmusejuurest ja kuupaistel ohkavatest kuusevaigutilkadest

EBARDÕLU! Hüpertooniline mudamaadlejalik mõõdutundetus! Dervišõlu soolavaarikast! See kraam vajab liitrist kannu vett kõrvale
---
ei ole saada
---
pilt isetehtud

Brūzis - Ķīmiķis

Ķīmiķis (Brūzis, Läti) pd 0,33 l. alc 5,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Red Ale / International Amber Ale" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd liigimääratlus: "IPA - Red" ja hinnang 3,5 punkti.

Tootjainfo: "IBU 72"

Keskmist kasvu pudel, tehniline sildikujundus. Kollakas vaht täidab üle poole klaasist ja püsib kaua. Õlle värvus - kirkalt merevaigukarva. Aroom - magushapukas, maasikane ja pihlakane

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitse - kuivapoolne, rauarohke, rabaveene ja vasetaolise hapuka servaga. Lõppmaitse - karamell, kuivatatud maasikad, külmavõetud pihlakad ja väike tükike tammetõru. Järelmekk - mõru-magus ja pikalt kuivalt hapukalt jätkav, kuivatatud pohlade ja suhkrustatud vana rabarberi segune.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magus-mõrkjas-hapukas-magus-hapukas-mõru buketiga HEA taseme rüübe. Stiilipuhas amber ale / red IPA, maitseküllane, kuid samas ka mitte kuigi emotsioonepakkuv
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

Pihtla - Mekituba

Mekituba (Pihtla, Eesti) prk 0,33 l. alc 4,0 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "IPA - Session" ja hinnang 3,44 punkti.

Tootjainfo: "IBU 20"

Väike purk, vanamoelise fondiga kujundus. Pöidlapaksune valge vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on murumõru, veidi seebine ja puidune.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja mõru. Keskmaitse - mõruja hapukas, veidi kirbusesse kalduv. Lõppmaitse - seebine, mõru ja kuivalt keelekülgi parkiv. Järelmekk muutub leebemaks, aga pajukoorelik kuiv parkivus säilib kaua.

Kergepoolse kehaga,mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga mõru-hapukas-mõru-magusakas-mõru buketiga OK taseme rüübe. Tasakaalust väljas ja kirbusse langev, kuid oma karmist mõruduses kustutab janu küll korralikult.
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

Tuesday, June 20, 2023

PINTA Barrel Brewing / Forager - Immensity

Immensity (Pinta, Poola) pdl 0,33 l. alc 13,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial Flavored / Pastry" ja hinnang 100 punkti!!! Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja hinnang 4,12 punkti.

Tootjainfo: "Imperial Stout aged for 18 months in Bourbon Maple Barrels infused w/ maple syrup, vanilla and coffee"

Väike pudel, huvitavalt nihestunud sildikujundus. Rajult punamust vähene vahukiht pole püsiv. Õlle värvus - rammus-turske-turske-must.

Aroom. Sellest väike lõigate kuubikuid ja müüa parimatesse kohvikutesse ukse peale kliendi-meelitajana. Vahtrakohvi! Jämejalgne vanakohvi.

Esmamekk. Oooooo koooohvi moi! Kohviliköör selle sõna hapukas-kirsilikus-metsmarjalikus võimendis, kiirendis ja turbondis

Keskmaitse - ploomimarmelaad nii jõmatult intensiivses mõttes, et ploomipuu kasvab kõrvust ja murelivõsa ninkarvadest

Lõppmaitse. Torupilli võib teha vist ka kirsikivist, puhuda see heinasao suuruseks ning kruvida külge vahtrakreegi tunnustorud.

Järlemekk. Kui ristata indlev vahtrapuu kirsimoosiga, siis saab tulemuseks terve mesipuutäie kirsitubakat, kas pole?

On olemas head lapsed ja halvad lapsed ja siis on Juku. On olemas joogiõlled ja dessertõlled ja siis on olemas Immensity. See raisk on maitseosakeste kiirendis kokkupressitud fusioonvõimendi kristalleerunud kvintessents. Vana Gambrinus poetab pisara maitsevapustuse mälestuseks.
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

Põhjala / Cloudwater - Spelt Incorrectly

Spelt Incorrectly (Põhjala / Stillwater, Eesti / US) prk 0,44 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Hazy / New England (NEIPA)" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "IPA - New England / Hazy", hinnang 3,88 punkti

Tootjainfo: "A juicy IPA with spelt flakes, hopped with El Dorado, Mosaic and Citra. Brewed in collaboration with our good friends from Cloudwater and Barth Haas X
IBU 50"

Keskmist kasvu purk, värvilaineline sildikujundus. Valge vaht täidab ülekolmandiku klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - tuhmkollane. Aroom - melon, papaia ja tilgake kassipissi.

Esmamekk on keskmisest nipsti-näpsti raskema kehaga ja magus-mahlane. Keskmaitse humalahammustus on intrigeerivalt vaigune ja seedrine, mis eristub tavaliselt NEIPA'de mängust. Lõppmaitse - mõru-magus ja virsikuvaigune, huvitavalt kuiva servakesega ja samal ajal kõrvitsa-meloni mahlane. Järelmekis taastub vaigune kuivapoolne kihelus ning pilt tõmbub tumekollaselt puiduseks.

Keskmisest pisut raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magus-hapukas-vürtsikas-magus-mõru-hapukas-vürtsikas-magusa buketiga Megataseme rüübe. NEIPA võib olla võrratult värskendav ja veidi intrigeeriv ning sellisen kuulub väga soovitatavate hulka
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

Brūzis - Arhitekts

Arhitekts (Brūzis, Läti) pd 0,33 l. alc 5,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Ale - American (APA)" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd liigimääratlus: "IPA - American" ja hinnang 3,63.

Tootjainfot pole leida.

Väike matsakas udel, tehniline sildikujundus. Kollane vaht täidab ligi pool klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt vasekarva. Aroom on karamelline ja külmavõetud pihlakate taoline.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-hapukas. Keskmaitse - karamelline, pärmine ja hapuleivane. Lõppmaitse - kare, rabaveene, kergelt rikneva maitsega. Järelmekk - kare, kirbe, karamelline, kääriva leivataigna meenutusega.

Niru värk, võimalik et kehv pudel või riknemise äärele lähenenev, ehkki kestvus peaks olema veel aasta lõpuni.
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

Sunday, June 18, 2023

Pinta - Barrel Brewing Perception

Barrel Brewing Perception (Pinta, Poola) pdl 0,33 l. alc 12,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja hinnang 4,14 punkti.

Tootjainfo: "Blend of Imperial Stout and Imperial Porter aged between 22-32 months in Willett, Heaven Hill and Rittenhouse Rye Barrels."

Väike lihtne pudel, pisut nihkes kujundus :) Sentimeetrine tumekollane vaht kaob üsna kohe. Õllevärvus - mungakloostri voodialune peale ainsa küünla kustutamist kambrikeses. Viskilõhn täidab koheselt kogu toa ja valgub akendest niredena välja.

Esmamekkon raske, naftane, õline ja magus-alkoholine, veidi turbane ja süvašokolaadine. Keskmaitse - vanilje, rosinad, kõrvetatud pähklid, šokolaadikontsentraat, pööningunurgas vanas tugitoolis istuv piipu popsiv taat, silmad sütekumas kavalalt hiilgamas

Lõppmaitse - rammusalt ja raskelt kakaokreemine, 70% šokolaadine ja toorkakaoline. Järelmekk - piibutaat on veidi ploomitubakat juurde toppinud ning uriseb vanas meremeestekeeles laulujoru habemesse

Rämeraske kehaga, vähekarboniseerunud ja õlise paletiga, magus-alkoholine-mõru-magus-hapukas-magusakas-mõru buketiga MEGAtaseme rüübe. Küsida ju võib, et kas kolme vaadi kasutamisest tõusis mingit märgatavat lisaefekti, kuid see ei vähenda kuigivõrd ülimeeldivat dessertõlle efekti
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

Sibeeria / Anderson's - Dad Pint

Dad Pint (Anderson's, Eesti) prk 0,5 l. alc 4,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Bitter - Premium / Strong / Extra Special (ESB)" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd liigimääratlus: "Bitter - Extra Special / Strong (ESB)" ja hinnang 3,53 punkti

Tootjainfo: "When guys from Anderson’s paid us a visit in Prague, we wanted to do something more off the wall. A beer we don’t get to drink daily. What was the last time you drank an Extra Special Bitter? Yep, for us it’s been a while as well. We decided to stick to the old-school recipes and brew a pint that our dads could’ve drank in their youth, were they not stuck on the wrong side of the wall (and La Manche). Maris Otter with some crystal malt for more character, proper London yeast and only East Kent Goldings, that’s the way. Dad Pint is drinkable, yet full of character. Yeast esters meet the toasty malt to create an aroma full of dark fruits with warm bread notes, while lower attenuation keeps it smooth and easy-going"

Keskmist kasvu purk, sildil üks värvikas taat :) Kollane vaht täidab veerand klaasist, kuid kaob üsna peatselt. Õlle värvus - õrna uduvinega soekuldne. Aroom - briti mõrkjas karamelline klassika.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus-mõrkjas ning karamelline. Keskmaitse - veidi puidune, veidi pähkline, õrnalt metalline. Lõppmaitse - vask, punane puit ja pikk pubilett, mille ääres tiksuvad püsikad. Lõppmaitse - külmavõitu pihlakad, leib, veidi ahjupeal ülekuivatatud õunu ning parimas küpsusastmes selleaastane pähkel.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magus-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magus-vürtsika buketiga ÜBERTASEME RÜÜBE! Jahnojah, ta on ju lihtsalt pubiõlu, kuid kurjama hästi tabatud stiili mõttes ja sama hästi teostatud. Oikuikaua on vana Gambrinus ajanud väiketootjatele keelt kõrva, et "tehke bitterit!" ja nüüd siin ta lõpuks on. Vana Gambrinus on õnnelik ja ennustab sellele õllele suurt müügiedu (kasvõi mahu/kvaliteedi/hinna suhtarvu tõttu)
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

Brūzis - Aroniju Rabarberu Sour Ale

Aroniju Rabarberu Sour Ale (Brūzis, Läti) pd 0,5 l. alc 3,0 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd liigimääratlus: "Sour - Fruited" ja hinnang pole välja kujunenud.

Tootjainfot pole leida

Keskmist kasvu pudel, tehniline sildikujundus. Roosa vaht täidab pool klaasist, kuid pole kuigi püsiv. Aroom on pigem punase sõstra meenutusega ja õrna joogijogurti puudutusega. Õlle värvus - kirkalt kuld-roosa-punane.

Esmamekk on kerge ja vesisevõitu, hapu ning sõstrane. Keskmaitse - rabarberimorss. Lõppmaitses hakkavad vaarikaseemned kergelt keelekülgi kuivatama. Järelmekk - kuiv suhkruvaba vaarikamorss.

Kasinavõitu rüübe. Einoh halb ta pole, aga olematuõllefaktor, olematu keha ja vesisevõitu lahja maitse ei lase kuidagi öelda mingeid kiidusõnu. Noh jah, külmalt ja kuuma ilmaga ... aga samade sõnadega võib kiita ka vett
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

Friday, June 16, 2023

Pühaste - Never More Never Less - Bourbon BA

Never More Never Less - Bourbon BA (Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 15,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial Flavored / Pastry" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja hinnang 4,3 punkti

Toojainfo: "Bourbon BA imperial pastry stout w/ vanilla, zefir and chocolate chip cookies."

Väike vahakaela ja hõbeootusega pudel. Tumepruun vahukihikeskene kaob hetkega. Õlle värvus - katastroofmust.

Aroom - šokolaadiKÜÜÜPSIIS. Selline peopesasuurune kodune küpsis, mille seeson tõllaratta suurused šokolaadipesad. See on meeletult ja ehedalt ja seinu-laiali-pressivalt šokolaadiküpsisene! Justnimelt küpsisene, mitte ainult šokolaadine.

Esmamekk - šokolaadikreem. Šulašokolaad. Šüvašokolaad

Keskmaitse - vaniljeliköör, soe ja keelekülgi vaniljevihtadega masseeriv, kergelt purjus likööritaat

Lõppmaitse - šokolaadimuffin vaniljevaabaga ja pähklilikööriga. Kreekapähklilikööriga.

Järelmekk. Kas te šahhaara kõrbe teate, vat see siin on šokolaadišahaara. Selles mõttes et hiiglasuur ja armutu

Kuuenda mõõtme trigonofluksiline maatritsipurustaja. Kui soovite teada, kuidas maitseb kontsentreeritud vedel šokolaadiküpsis, siis - tadaaaaa - siin ta on!
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

Pööningu - Ragnator 2023

Ragnator 2023 (Pööningu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,3 %vol. Liigimääratlus: doppelbock

Tootjainfo: "IBU 23"

Sama õlle kirjeldused aastatest 2019 ja 2020 ning 2021.

Väike pudel, tehniline sildikujundus. Tuhmkollane vaht täidab üle poole klaasist, püsides mõõdukalt. Õlle värvus - õrna uduvinega punakaspruunakas. Aroom on tugevalt pähkline, veidikese kuivatatud põldubade meenutusega, karamelline ja mõrkjas-magus. Lõhn on peaaegu perfektselt täpne stiilitabamus.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõrkjas-magusakas ning karamelline. Keskmaitse - hapukas, kõrvetatud suhkru ja röstpähklitele omase eeterlikkusega. Lõppmaitse - leivane, karamelline, pisut pihlakaid ja peotäis kuivatatud herneid. Järelmekk - magus-mõru, õrnalt röstine ... peaaaaaegu et suitsune nagu seda eeldaks wee heavylt, kuid ka siia sobib see oivaliselt. Jah, alkohol muutub ka lõpuks veidi tuntavaks, kuid siiski mitte häirivaks.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja veidi õlija paletiga, mõrkjas-magusakas-haukas-mõrkjas-magus-vürtsikas-magus-mõru buketiga ÜBERtaseme rüübe. Seni neljast eri aastakäikude versioonidest ilmselt kõige õnnestunum - hea ja korralik doppelbock, mida Eesti õlleturul otsi muidu tikutulega taga
---
pilt isetehtud

Põhjala / Stillwater - Rännak

Rännak (Põhjala / Stillwater, Eesti / US) prk 0,33 l. alc 4,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Gose - Flavored" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Sour - Other Gose", hinnang 3,67 punkti

Tootjainfo: "A sour wheat beer brewed with spruce tips, quince, coriander seeds and pink Himalayan rock salt. Made in collaboration with Stillwater®
IBU 14"

Väike purk, hõbedane ruumiline sildikujundus. Valge vaht täidab pool klaasist, kuid muutub kiirelt hõredaks ja kaob. Õlle värvus - mudruselt kollane. Aroomis leiab välitualetti ja õrna koriandrit.

Esmamekk on kerge kehaga ja hapu ning õrnalt magusakas. Keskmaitse - hapu, vaiguselt eeterlik ja mõrkjas. Lõppmaitses muutub kuusevaigu teema läbivaks ja ka sool leiab oma tee keelele. Järelmekk - hapu, nüüd juba ebaküdoonia parkiva kuivusega, väheneva kuid siiski selge vaiguga.

Kerge kehaga, vähekarboniseerunud ja kuiva paletiga, hapu-magusakas-hapu-mõrkjas-soolane-hapu buketiga HEA taseme rüübe. Gose ta ju on ning kuusevõrsed leiab ka üles, aga kõik see käib üsna pehmelt ja hillitsetult
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

Thursday, June 15, 2023

Brūzis - Audējs

Audējs (Brūzis, Läti) pd 0,33 l. alc 7,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA DIPA - Imperial / Double IPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double" ja 3,55 punkti.

Tootjainfo: "IBU 63"

Väike matsakas pudel, tehniline sildikujundus. Sentimeetrine kollakas vaht pole püsiv. Õlle värvus - kirkalt vasekuldne. Aroom on heinane ja mesine, väsinud humalate taoliselt.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõru-magus, tugeva hapu servaga. Keskmaitse - surnud humalad, hapu ja mõru. Lõppmaitse - mesi, tikrid ja õunad, oksüdeerimise maitse. Järelmekk - magus-hapu, mesi pohladega

Keskmisest raskema kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, mõru-magus-hapu-mõru-magusa buketiga OK taseme rüübe. Ilmselt kehvavõitu korgi tõttu oli karbo kadunund ning jook oksüdeerunud, aga joodav on ta ikkagi.
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

Odzienas - Lutausis NEW England IPA

Lutausis NEW England IPA (Odzienas, Läti) pdl 0,5 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Hazy / New England (NEIPA)" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - English" ja 3,03 punkti.

Tootjainfo: "NEW England IPA"

Keskmist kasvu purk, sildil seeriale omane kivipea. Pöidlapaksune erkvalge vahukiht pole eriti püsiv. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom on segu männivaigust ja kuivatatud virsikutest.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõru-magus ning kergelt keeleotse torkiv. Keskmaitse - magus-hapu ja veidi kirbe, nõksa pärmine ja tiba agressiivne. Lõppmaitses muutub humalahammustus puhtamaks, pärmi jääb vähemaks, aga kirbus jääb. Järelmekk - hapu-mõru, vürtsikalt kihelev, pihlakane ja veidi isegi arooniane

Keskmisest tiba raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõru-magus-kirbe-vürtsikas-magus-hapu-mõru-vürtsika buketiga Väga hea taseme rüübe. NEIPA nii oma mahlases kui hammustavas võtmes on täiesti olemas mis olemas, aga omasuguste seas mitte kuidagi esiletulev
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

Ten Men - Moloko Stout Maple Syrup Edition

Moloko Stout Maple Syrup Edition (Ten Men, Ukraina) prk 0,5 l. alc 5,0 %vol. Rateberi liigimääratlus: "Stout - Milk / Sweet" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Milk / Sweet" ja hinnang 3,88 punkti

Tootjainfo: "Stout - Milk / Sweet
IBU 18"

Keskmist kasvu purk, sildil tantsivad kassid. Tuhmpruun vaht täidab pool klaasi ja üsib kaua. Õlle värvus - nõgimust. Aroom on pehmelt ja magusakalt röstine ning šokolaadine, meenutades ehk šokolaadimuffinit.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus, piimašokolaadine, aga õnneks ka mõõduka happese röstifooniga. Keskmaitse - magus-mõrkjas, vahtrasiirupi magus tihkus muutub päris jõuliseks. Lõppmaitses - puidune mõru-magus siirup koos magusa piimašokolaadiga. Järelmekis pääseb taaskord hapukas röst veidi rohkem löögile, tuues muidu läilaks kiskuvat maitsepilti veidi enam tasakaalu poole tagasi.

Keskmisest veidi raskema kehaga, vähekarboniseerunud ja sametise paletiga, magus-hapukas-magus-mõrkjas-magus-mõrkjas-MAGUS-hapu buketiga ülevõllikas. Liiga magus oma lahja kraadi tõttu, kuigi vahtrasiirupi lisamine seletab seda ülemäärasust
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

Monday, June 12, 2023

Funky Fluid - Purple Lava

Purple Lava (Funky Fluid, Poola) prk 0,5 l. alc 12,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial Flavored / Pastry" ja hinnang 94 punkti. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja 3,56 punkti.

Tootjainfo: "Islay Whisky Barrel Aged Smoked Imperial Stout infused with Suska Sechlońska plums and smoked salt."

Keskmist kasvu purk, ploomipunane sildindus. Põdlõnnn-pärlanks-bulbulks koliseb klaasi pime öö, millest eristub vastutahtsi tumepruun vaht nagu öövalvur ööpimedusest öösse suubudes.

Aroom. Jestas, siin tuleks rääkida kolm lehekülge mälestusi, aga proovin lühidalt: suitsuviskivaadi guašš ja suitsuploomi silmipimestav lõhn, mis täidab kogu turuplatsi, mattes enda alla isegi ... ahh ma ei hakka isegi peale, sest see kõik eksitaks. Leppige kahvatute sõnadega: guašš ja suitsuploom. Kuid need sõnad annavad edasi vaid 2%

Esmamekk. Emme. Suitsuploomiemme. Suitsuviskivaadis hulpiva suitsuploomiemme

Keskmaitse. SANTA LUCIA! Santa suitsuploomista. Kui te pole käinud turuplatsidel, kus meetrite kaupa müüakse iharalt lihavaid - punatipuliselt erekteerunud suitsuploome, siis te lihtsalt ei mõista.

Lõppmaitse. Suitsusool. Jaaa-jaaaaa, ärge uskuge, aga mina usun! Mina usun, et suudan siit tunda suitsusoola nüanssi ja kuulutan selle grandioosseks õnnestumiseks. Miks ei lisata ometi enamikule impsidele soola, ma küsin!=#?! See ju sobib kuratlikult hästi!!!

Järelmekk. Kustuvate kaminate ja hõõguvate lõkkeasemete nimel. Kas meiemaal suitsutatakse ploome? Kui jaa, siis kus neid saab? Kui ei, siis MIKS!?!?

Kokkuvõtet ei ole. Ei tule. Sest ei ole ja ei saa. Kahjuks ei ole seda õlut saadaval. Vähemalt praegu. Sest oi kuidas tahaks
---
pilt isetehtud

Rebrew - Cat Sìth Imperial Scotch Ale w/ Cocoa Nibs, Coconut

Cat Sìth Imperial Scotch Ale w/ Cocoa Nibs, Coconut (Rebrew, Ukraina) prk 0,33 l. alc 10,0. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial Flavored / Pastry" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Cat Sìth Imperial Scotch Ale w/ Cocoa Nibs, Coconut" ja 4,23 punkti

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "This version of our Imperial Scotch Ale was aged with a big amount of the best Venezuelan Sur del Lago cocoa beans, vanilla beans and coconut added. Rich aroma of sponge cake with chocolate notes, caramel, sweet notes of vanilla, coconut and spices"

Väike nääps purk, sildil humalakass. ruun vaht täidab kolmandiku klaasist, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - rõske-raskepunamust.

Aroomijumaluste palvepärlid! Kookosliköör. Vanilke-keedukreem. Kakaoküpsised. Kookoslikööri sisse kastetud kakaoküpsised! Uhhhhh, kui praegu oleks lähedal mõni väike laps, siis poleks ilmselt võimalik seletada, et MIKS seda ei või lastele hommikusöögi kõrvale anda.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja hapu-magus, veidi alkoholiselt soojendav ja ülimalt karamelliküllane. Keskmaitse - pillavalt kookoseline, kookosekoorene ja kookoseviirukine ja kookosekookoseline kokonutiline kookosesammas. Mitte tootemi- vaid kookemisammas.

Lõppmaitses tõmbab röstine mõru-hapu senise magusatulva kenasti raamidesse ja jätkab kookose, lausa toorkookose sambarütmis, raputades kookosepalmi puusad liigestest lahti ja pannes ka põhjakaru kookos-krooksuma.

Järelmekk - ilmselt mõni Vanuatu või Kiribati põlisjumal põletaks sellest õllest keeratud viirukipulkasid transsi minekuks, kuid põhjamaalase võtab see lihtsalt oimetuks. Kakaokookosejumalale au!

Ihtüosandrilikult medikroaatselt ülevõllilselt KOOKOSEORGASMILINE! See pole mitte normaalne, kuidas ristatakse kakao ja kookos ja saadakse kookoskirik!
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

Pühaste - Swirl

Swirl (Pühaste, Eesti) prk 0,33 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Hazy / New England (NEIPA)" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - New England / Hazy" ja hinnang 3,92 punkti

Toojainfo: "DDH IPA brewed with HBC 522, Strata ja Nelson Sauvin hops."

Väike purk, sühhedeelne sildikujundus. Valge vaht täidab pool klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - tuhmilt kuldoranž. Aroom on teravavõitu, magus, kare ja torkivalt humalane-vaigune, ilmse vihjega urinaariumile.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja tugevalt mõru-magus. Keskmaitse muutub hapukamaks, virsikute ja ananassi vahepealseks, kusjuures ka torkides keelt nagu ananassinõelakesed. Lõppmaitse - värske humalavaigu naksuv karedus, hammustus ja torkivus koos virsikukompoti mahedusega. Järelmekk - ülivärske, mõrkjas-hapu, hammustav, veidi isegi pelutav

Keskmisest nati raskema kehaga, vähkarboniseerunud paletiga, mõru-magus-hapukas-vürtsikas-mõru-magus-vürtsika buketiga Väga hea taseme rüübe. Jah, oma ülima värskuse ja naksuva humalahammustuse mõttes on ta tõesti kiiduväärt ... aga samasuguseid NEIPA'sid on ju olnud sadu, antud humalakooslus ei loonud mingit märkimisäärset uudsust
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt istehtud

Sunday, June 11, 2023

Red Cat - Tomato + Tabasco Sour

Tomato + Tabasco Sour (Red Cat, Ukraina) pdl 0,33 l. alc 3,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour / Wild Beer - Flavored" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Sour - Other" ja hinnang 4,21 punkti

Tootjainfo: "A small but very cool kolabczyk from The Dealer Bottle Shop Kyiv
IBU 8"

Väike lihtne pudel, hoiatavalt punane sildikujundus. Valge pöidlapaksune vahukiht kadus hetkeliselt. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom - väga selgelt magus küpsete tomatite foon, pisut küll pigem paprikane, kuid siiski ka arusaadav tšilline kõrvaltelg.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja arvestatavalt vürtsikas, ehkki mõnusal magusal tomatisel foonil. Keskmaitse - magus-hapu ja särtsakalt tšilline. Lõpmpmaitses lööb tšilli juba nina vesiseks ning põsed punaseks, kuid jätkab seda üliküpsel tomatipõhjal. Järelmekk - uhhh kuiiiii mõnus, tšilli särts ja tobasco happeline foon sobivad siia magusasse tomatisse niiii perfektselt, et paneb silmad särama!

Tšilli-villi-ülevõlli, igavesti superhüprelahe kraam tšillipeadele. Ei, ega see ei pane vana Gambrinust vel nutma ega pärani suuga vastu tuult jooksma, aga selle taga on ka üldine vürtsilembus. Aga väga, oi kui üliväga harva kohtab säherdusi uljalt ülevõlliseid tšilliõllesid, mis koos tomatiga annab supper-puper-tabascer hea tulemuse
---
ei ole kahjuks saadaval
---
pilt isetehtud

Pravda - Vision of Europe

Vision of Europe (Pravda, Ukraina) prk 0,5 l. alc 6,8 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jookis. Untappd ütleb: "Brown Ale - Other" ja 3,59 punkti

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "We are ready to present to you our new product "Vision of Europe" dedicated to Eurovision - the main musical event of the year. Which was supposed to take place in Ukraine, but will take place in England. This is a special beer in the style of Brown Ale with the addition of buckwheat honey.
English FUGGLE hops and natural buckwheat honey were used in the creation of this beer, which gives the beer a special taste depth and aroma.
The beer will be presented in England and Norway
IBU 16"

Keskmist kasvu purk, sildil on ukrainlaste "nägemus Euroopast" ... ehk siis maailmakaart, millel puudub Venemaa :D

Punakaspruunakas vaht täidab pool klaasist, püsides mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt pruunakaspunane. Aroom on karamelline, magus-mõrkjas, pähkline ja kanarbikune.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus ning tugevalt karamelline. Keskmaitse - hapu, leivane, leivakaljane, õlleleivane, vähese suirase mõrkja servaga. Lõppmaitse - hapukas-mõru, meenutades kõige rohkem õlleleivast tehtud koduõlut, millesse on visatud kanarbikku. Järelmekk pöörab jällegi magusasse serva, segades meevaha ja õietolmu

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magus-hapu-magus-mõrkjas-magusa buketiga Hea taseme rüübe. Idee ja silt on kordades parem kui jook ise
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

BrewDog - Candy Kittens

Candy Kittens (BrewDog, Šoti). prk 0,44 l. alc 6, %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Flavored" ja hinnang 17 punkti. Untappd ütleb: "IPA - Fruited" ja 3,09 punkti.

Tootjainfo: "Raspberry & Guava New England IPA"

Keskmist kasvu purk, nunnuroosa kujundus. Vanaroosa vaht täidab 2/3 klaasist ning püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt kuldpunane. Aroom on magus ja kunstlikult vaarikane.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja magus-mõru. Keskmaitse - hapu, mõru ja veider, justkui oleks odavast poola pulbrijoogist õllega kokteili tehtud. Lõppmaitse - magus-mõru, tehniline ja krobeline. Järlmekk - kurkukraapiv ja kummaline.

Unterbier. Poleks iial arvanud et ütlen ühe Brewdogi õlle kohta niimoodi, aga no see on ikka täielik ebaõnnestumine
---
ei ole saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

Saturday, June 10, 2023

Pinta - Barrel Brewing HIVE

Barrel Brewing HIVE (Pinta, Poola) pdl 0,33 l. alc 13,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Mead - Braggot / Hopped" ja hinnang 97 punkti!!. Untappd ütleb: "Mead - Braggot" ja hinnang 3,97 punkti.

Tootjainfo: "Classic Braggot aged for 24 months in Willett Bourbon barrels."

Väike lihtne pudel, rahulikult soliidne sildikujundus. Sentimeetrine tumekollane vahukiht kaob kiiremini kui jõuan pilditegemiseni. Õlle värvus - hõõguv-kustuva küünlatahi punane. Aroom - nohhh, mõdulik ja veidi burboonivaadiselt vaniljene

Esmamekk on raske kehaga ja suisa õliselt meevahane, hapukas ja kõrvetavalt magus. Keskmaitse muutub mõrkjamaks, puiduseks, kergelt isegi kadakaseks, kuid peatooniks jääb agressiivne magusus, mis lööb punaseks mitte ainult põsed, vaid ka kõrvad ja kaela. Lõppmaitses üritab suirane mõrkjus veidigi vastu seista magusa rünnakule, kuid sellele lisandub nüüd ka alkohol ja surub igasuse kaitsevõime vastu maad. Järelmekis tuleb impstoudilikke röstiseid noote, kuid ka see ei suuda magusakanonaadile vastu saada.

RÄMEDALT ÜLEVÕLLISELT KOLEMAGUS. Kui kõike on liiga palju, siis mõnikord see pole enam hea.
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

Seven Island - HoHoHo Hot Choco

HoHoHo Hot Choco (Seven Island, Kreeka) prk 0,44 l. alc 11,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial Flavored / Pastry" ja hinnang 78 punkti. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double Pastry" ja 3,89 punkti

Tootjainfo: "Imperial pastry stout with cocoa nibs, ginger, marshmallows,nutmeg and cinnamon
IBU 40"

Keskmist kasvu purk, piparkoogine ja üleüldse magus sidlikujundus. Pruun vaht täidab üle poole klaasist, kuid pole just suurem asi püsija. Õlle värvus - miilavate süte taolise punase servaga sünkjasmust.

Aroom. Ohh. Jõulupuu. Ohh. Muskaadipuu. Kui kange on see kaneel! Ja muskaat. Ja kakaojook. Ja muskaat. Ja piparkook, sest et ingver. Tilladi-tolladi, jõulukellad! Rosinakellad. Jeblunnadi-jebunski, seda õlut võiks nuusutama jäädagi.

Esmamekk. Raske, soe, magus, vürtsikas. Jõulujook. Keeleotsas vürtsikalt soojendav ja jõululaule ümmisev-mõmmisev

Keskmaitse. UNtsaaaadIIII, Nuntsadiiii, kui laheda hapu-magusa kurvi see jook preagu tegi nagu jõulmehe saan ümber korstna keerdudes. Kirsi-mureli-mirsi-kureli kompotitar ingveriga!

Lõppmaitse. Ähhhhh ja ohhh. Mingi uinuv hääl kuklas ütleb, et see kraam on JÄLEmagus, aga kuna seda nii ummmmistavalt hästi tasakaalustab kirsikompoti hapu, siis on kõik imeilus!

Järelmekk. Jeerum-paarum-eurolaulum. Ingveriga ja muskaadiga tuleb murelikompotti teha! See saaks olema absoluutne hitt-tutt-pütt.com

INTERSTELLAARNE HÄIRIVALT ÜLEVÕLLINE JA EBAMORAALNE! Noh teate ju küll, et kõik head asjad on ... noh ja siis tuleb terve nimekiri. Üks õlu ei peaks maitsma nagu kehastunud jõul, nagu piparkoogi ja kirsikompoti ristand
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

To Øl - Blinded By the Night

Blinded By the Night (To Øl, Taani). prk 0,44 l. alc. 5,0 %. Ratebeeri liigimääratlus: "Schwarzbier / Black Lager" ja hinnang 82 punkti. Untappd ütleb: "Schwarzbier" ja 3,37 punkti

Tootjainfo: "This is our take on a true-to-style German schwarzbier. It is lighter in body than many other dark beer styles (like stouts) but very dark in colour—easy drinking and low ABV without a lot of roasted malt flavour"

Keskmist kasvu purk, must morsekirjas sildikujundus. Pruun vaht täidab üle poole klaasist ja püsib üsna kenasti. Õlle värvus - kirkalt mustjas-punane. Aroom - mõnusalt ja selgelt leivane, täpselt röstleivane.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas ning röstine. Keskmaitse - magus-hapu, röstine, veidi kaneeline ja leivakuiviku taoline. Lõppmaitse - magus-mõrkjas, õrnalt kohvine, kuid peamiselt siiski jätkuvalt röstleivane. Järelmekk - magus, karamelline, pähkline ja pihlakaselt hapukas-mõrkjas ja kõige lõpuks ka naksakalt ning meeldivalt vürtsikas.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud kehaga, hapukas-magus-hapu-mõrkjas-magus-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Schwarzbier üldiselt ei tohiks nii magus olla, kuid joogina omaette on ta siiski väga meeldivalt maitseküllane ja kergeltjoodav
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

Friday, June 9, 2023

Pinta - Risfactor Cocoa Nibs & Roasted Peanuts

Risfactor Cocoa Nibs & Roasted Peanuts (Pinta, Poola) pdl 0,33 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial Flavored / Pastry" ja hinnang 80 puntki. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja hinnang 4,16 punkti.

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "Dark as night, super thick, classic Imperial Stout. Flavors of chocolate, cocoa, Belgian pralins and toffee. Infused with cocoa nibs and roasted peanuts."

Väike lihtne pudel, soliidne sildikjundus. Tumepruun vaht täidab ligi pool klaasi ja püsib kaua. Õlle värvus - mustmurudemust.

AROOOOOM - piiiiiks kui pähkel! Maapähkel! See õige maapähklimääre, ainult et keegi lollakas on selle määrinud kakaoküpsisele! Nõdrameelsed! See on niiiiiii hea!

Esmamekk on raske ja magus, kakaone ja šokolaadine. Keskmaitse - pähklišokolaad, maapähklišokolaad maapähklitäidisega ja tilga pähklilikööriga.

Lõppmaitse. Kakaoküpsisemajake, millel on glasuuriks maapähkliniredest meisterdatud jõulumuster

Järlmekk. Korraga viskas nagu sisse Nutellat, kuid õnneks ainult hetkeks, siis taandus asi naturaalsema maailma ja päris-kakao ja päris-maapähklite juurde.

ÜLEVÕLLIKAS! Ohjeldamatult ja oimetult hea kakao-maapähklikontsentraat!
---
ainult oksoni jaoks jäänud
---
pilt isetehtud

D.Kit Family - Povnia

Povnia (D.Kit Family, Ukraina) pdl 0,33 l. alc 6,8 - 7,5 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd stiilimääratlus: "Mead - Melomel" ja hinnang 3,98 punkti

Tootjainfo (guugelinfo kaudu): "Dry honey with the addition of cherry, blackcurrant and chokeberry, which immerses you in the seductive atmosphere of a moonlit night, erasing limitations, because sensations are always heightened under the Full Moon. POVNIA has a deep ruby ​​color, a pleasant aroma of caramel with bright shades of red berries, a rich refreshing taste with a slight tartness in the finish."

Väike lihtne pudel, sildil verinekuu. Roosa sentimeetrine vahukiht kaob sama kiirelt kui tekib. Joogi värvus - särtsuvalt leekivpunane.

Aroom - see on tripp lapsepõlve kirsikompoti ja barbarisskommi ja maasikamoosi ja pihlakate juurde

Esmamekk - totaalne vastand lõhna magususele - see on kuiv, suhkruta kirssidest aurutatud mahl

Keskmaitse - arooniate parkivus on selge, kuivus ulatub siit kuni Gobi kõrbeni.

Lõppmaitse - kirsikivid, külmavõetud pihlakad, tuhkkuiv külmkuivatatud pohl

Järelmekk - lõputukuiv kirsi-mustasõstramahl

Üleloomulikult kuiv mõdu. Sahara on selle kõrval liivakast. Kolme-marja-melomel sellisel kujul, mida tahaks esitleda kõigile tuttavaile!
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

BrewDog - Sand Man

Sand Man (BrewDog, Šoti). prk 0,44 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Belgian / Saison" ja hinnang 59 punkti. Untappd ütleb: "IPA - Belgian" ja 3,59 punkti.

Tootjainfo: "Hazy Belgian IPA: soft and creamy with delicious tropical, mango, pineapple & guava aroma.
Hints of aromatic spice & banana add a Belgian cut.
This is a legendary golden oldie with a modern twist and one you don't want to miss!"

Väikest kasvu purk, öine kujundus :) Valg vaht täidab üle poole klaasist, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on magus, kergelt karamelline ja hapukalt greibine.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõrkjas-magus, tsitruseline. Keskmaitse - magus-hapukas. greibine ja vaigune. Lõpmaitse - magus-vürtsikas, selgelt belgialiku pärmijäljega ja pidulik. Järelmekk - mõru-hapukas, karamelline ja vürtsikalt õhetav, fanfaariheline ja kullakarvane.

Keskmisest veidi raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magus-hapukas-vürtsikas-mõru-hapukas-magus-vürtsika buketiga ÜBERTASEME rüübe! Jah täpselt see mida oodata belgia-päraselt IPAlt, kaheteljeline ilus kraam!
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

Thursday, June 8, 2023

Pinta - Risfactor Cinnamon & Cocoa Nibs

Risfactor Cinnamon & Cocoa Nibs (Pinta, Poola) pdl 0,33 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial Flavored / Pastry" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja hinnang 4,02 punkti.

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "Dark as night, super thick, classic Imperial Stout. Flavors of chocolate, cocoa, BELGIAN pralins and toffee. Infused with cinnamon and cocoa nibs"

Väike lihtne pudel, soliidne sildikjundus. Tumepruun vaht täidab ligi pool klaasist, vajudes seejärel tihedaks ja püsivaks kreemiseks. Õlle värvus - kirikutorni vari pilvisel ööl.

Arooooommoooohoooo. Parimad kaneeliküpsised! Parasjagu magus, aga mitte läila, parasjagu kaneeline, aga mitte ülekuhjatud.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja magus-mõru-vürtsikas ja keeleotsa veidi kräkeldav. Keskmaitse - kaneelipuruga üle puistatud kakao! Oiiii, kui kakao ja oiii kui kaneel!

Lõppmaitse - no kui see pole jõulud, siis ma ei tea mis see on. Mis siis et alles on saabumas jaanipäev aga ikkagi on jõulud, keelel, meelel ja südames tänulikkus

Järelmekk. Isssver-sussver kui suurepärane tasakaal on magusa, mõruda ja vähese hapukuse vahel. See tähendab kakaokreemi, kaneeli ja rösti vahel. Immmmeliiine-Emmeliiiine

MEGA. Kakao ja Kaneel - see on täiuslik abielu! Perfektne idee, oivaline teostus. Poolakad on jämedate kolakate valmistamisel üldiselt alati tegijad olnud, kuid see siin on tõepoolest vedel ÕNN - või nagu poolakad ütlevad "szczęściu". 12 punkti 10'st
---
näpuotsaga saadaval
---
pilt isetehtud

Artezan - Szczęściu Trzeba Pomóc

Szczęściu Trzeba Pomóc (Artezan, Poola) pdl 0,5 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Berliner Weisse - Flavored / Catharina Sour" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd liigimääratlus: "Sour - Fruited Berliner Weisse" ja hinnang 3,76 punkti

Tootjainfo (google tõlke kaudu): "Mango Nectarine Berliner Weisse. Sour and fruity - like a Berliner (only not, if they pour juice in a pub, it's not like that). Mango - almost everyone's favorite fruit, we added a nectarine to it, the salivary glands are working, it's light and refreshing, if it was hot, it's a victory at all. Listen, there's no point in rushing to Berlin, stay, have a beer!"

Keskmist kasvu pudel, puuviljaoranž silt :) Valge vaht täidab kolmandiku klaasist, kuid kaob kiirelt. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroomis on mango magus troopilisus selgelt tunda, hapuka kõrvalnoodi võib ju vabalt ka nektariinide kraesse kirjutada, kõige all on ka kerge joogijogurti lõhnakiht.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja hapu. Keskmaitse - magusakas-hapu, mahlane ja kuivapoolne. Lõppmaitse - toorevõitu nektariinid ... või siis hoopiski mandariinid? Järelmekk - hapu, kuiv ja mahlane .... pääääris lõpuks näitab ka mango oma veidi magusamat nägu, kuid ka seda pooltoores, parkivas võtmes.

Keskmisest kergema kehaga, vähekarboniseerunud ja kuiva paletiga, hapu-magusakas-hapu-magus-hapu buketiga HEA taseme rüübe. Janukustutajana ideaalne. Lubatud puuviljad on ka lõhnas kenasti tunda, kuid maitses kaovad kahjuks üsna jäägitult
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud