Wednesday, August 31, 2022

Udukogu

Udukogu (Purtse, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,0 %vol. Ratebeer ei tunne seda jooki. Untappd ütleb: "IPA - New England / Hazy" ja 3,78 punkti

Tootjainfo: "Hazy IPA with Galaxy, Citra and Mosaic hops
IBU 55"

Väike purk, sildil udune kaevur :) Kollaka varjundiga vaht täidab üle poole klaasist ja püsib superkaua, haakudes tiheda pitsina klaasiseintele. Õlle värvus - hämuselt tumeoranž. Aroom - magus-vaigune, mõrkjas-mahlane, täiskaalu-IPA'ne

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga, magus ja samas väikese humalahammustusega. Keskmaitse - mõru-magus, veidi keelekülgi kratsiv, pehme ja jõuline ühekorraga. Lõppmaitse - tsitruseline, hapukas, mahlane, kõdiga keelekülgedes. Järelmekk - hapukas-mõrkjas, õige pisut tokerjas, vaigune, kuuseokkane, sipelghappe õrna puudutusega, laimikoore ja granaatpihlaka kokkupuutepunkt.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magus-vürtsikas-mõru-magus-hapukas-vürtsikas-mõru-hapuka buketiga ÜBERTASEME rüübe. Et kui üks IPA juba peab hägune olema, siis las ta olla selline! NEIPA väga korralik ja meeldiv teostus
---
pilt isetehtud

Yaffo Lovely Stout

Yaffo Lovely Stout (Varvar, Ukraina) prk 0,33 l. alc 5,2 vol% Ratebeer ei tunne seda jooki. Untappd ütleb: "Stout - Milk / Sweet" ja 3,82 punkti

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "Sweet Stout brewed with Lyubmy Dyadya, Kyiv
IBU 27"

Väike sale purk, sildil rohetõus linna kohal. Tumepruun vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - õõvmust.

Aroom. Hmmmmm. Midagi veidralt tuttavat, ülimalt värsket, lausa kergelt piparmündist??? Sildilt loen, et siin on mängus must kardemon ja vanilje. Nuusutan uuesti ... no oleks nagu sidrunmeliss hoopis???

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja magus-kreemine. Keskmaitse - no põrgu päralt, no piparmünt ja veidi lagritsat! Jube lahe, värske ja karge ... karge kreemšokolaad???

Lõppmaitse - hapukas, õrnalt lagritsane, kreemiselt vaniljene, mõnusalt röstine. Järelmekk - hapukas-magus, karge, värske, juubeldav ja tuututav!

Vana Gambrinus on hämmingus. Must kardemon ehk suitsutatud kardemon on küll tundmatu nähtus minu jaoks, kuid see tulemus - see jook on hämmastavalt hea!!! Segadusttekitav, keelt-eksitav, meeliköitev. MEGAtase raudselt emotsiooni eest!
---
pilt isetehtud

Blisss

Blisss (Varvar, Ukraina) prk 0,33 l. alc 3,7 vol% Ratebeeri liigimääratlus: "ISA - Session IPA" ja hinnang 48 punkti. Untappd ütleb: "IPA - Session" ja 3,73 punkti

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "Refined to the desired state of Pilot002, welcome, the first beer designed specifically for the can
IBU 12"

Väike sale purk, sildil apelsinisaar? Erkvalge vaht täidab 3/4 klaasist ja püsib üsna mõna aega. Õlle värvus - õrnalt uduselt kollane. Õrn on leebelt mõrkjas-magus, linnaseline ja murune

Esmamekk on kerge kehaga ja mõrkjas-hapukas. Keskmaitse - mõru-magusakas, toorevõitu viljatera meenutusega. Lõppmaitse muutub mõruduse mõttes juba peaaegu kirbeks, aga püsib siiski sellisel toredal mahlasel greibisel tasemel. Järelmekk taandub veidi magusamasse suunda, aga karge mõru pomelo-taoline mahlasus jääb kauaks kestma.

Kergepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivavõitu paletiga, mõrkjas-hapukas-mõru-maguskas-mõru buketiga HEA taseme rüübe. Mahlane session IPA, mis puudutab veidi kirbet serva, kuid janukustutuseks päris kena jook ikkagi
---
pilt isetehtud

Tuesday, August 30, 2022

Support UA Breweries

Support UA Breweries (Pravda, Ukraina) prk 0,33 l. alc 6,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Belgian / Saison" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - Belgian" ja 3,79 punkti

Tootjainfo: "Triple Cascade Belgian IPA
IBU 45"

Väike sale purk, sildil pommist väljakasvavad humalad. Valge vaht täidab 3/5 klaasist ning püsib väga kaua. Õlle värvus - tuhmilt kuldne. Aroomis segunevad mõnusal mpel belgialik-karamellised ja ipalik-humalased noodid, väga hea vesi ja kuldsed kuivatatud puuviljad.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja leebelt magusakas ning õõõrna vürtsika helinaga. Keskmaitse - hapukas-mõrkjas, saisoniliku eeterlikkuse ja sädelusega. Lõppmaitse - mõru, heinane, nätske, vaigune, kuivatatud virsikute ja metsõunte segune. Järelmekk - mõru, vürtsikas, magus, vaigune, puidune, karamelline, rosinate ja kibuvitsade ning pihlakate kokteiline.

Eriskummaline valik. Belgia IPA pole enamike inimeste jaoks ei mõistetav ega ka toetatav õllestiil - ja just selle valis see tuntud (eelkõige skandaalsevõitu siltide poolest) Ukraina pruulikodade, et teha üks ühispruul ning kutsuda teisi üles ukraina pruulikodasid toetama. Kummaline valik tõepoolest. KUID - seda julgem ja kõnekam on see tegu, sest ilma taoliste munadeta ei püsiks ka see koda ja rahvas ja riik. Sestap - vana Gambrinus kiidab julgust ja teostust sõnadega - VÄGA HEA TASEME pruulis!
---
pilt isetehtud

Thrilling APA

Thrilling APA (Varvar, Ukraina) prk 0,33 l. alc 5,6 vol% Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Ale - American (APA)" ja hinnang 71 punkti. Untappd ütleb: "Pale Ale - American" ja 3,8 punkti

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "American Pale Ale
Hops added: Summit, Cascade, Centennial, Citra,Simcoe
IBU 27"

Väike sale purk, sildil kummaline köiekukkuja :) Erkvalge vaht täidab üle poole klaasi, kuid on hõre ja mitte kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on maru värske, karge, greibine ja sauna eesruumine, kus segunevad värskus, puhtus, vesi ja veidike healõhnalist seepi ... selle sõna parimas mõttes.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magus. Keskmaitse muutub mõrkjamaks ja greibisemaks, ehkki tugevalt magus biskviitne/vaniljene foon püsib selle taga. Lõppmaitse on juba karmilt greibine, suisa greibikoorene ja veidi kuivapoolne. Järelmekk - mõrkjas-hapukas, kookoselise kreemise magusa fooniga ja kahe-kolme vürtsika puutuepunktiga keelepäral.

Keskmisest suti raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja muutuva paletiga alates kuivast kuni kreemiseni, mõrkjas-magus-mõru-hapukas-mõru-vürtsika buketiga ÜBERtaseme rüübe! APA, millelon tegu ja nägu tubli IPA jagu, samas aga mahlasust ja meeldejäävaid muutumismänge
---
pilt ise (ja halvasti) tehtud

Mango Passion

Mango Passion (Purtse, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour / Wild Beer - Flavored", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Fruit Beer" ja 3,54 punkti

Tootjainfo: "Fruit Ale brewed with Mango and Passionfruit
IBU 16"

Väike purk, sildil mangolind kõpskontsadel :) Valge vaht täidab pool klaasist ja püsib üsna kenasti. Õlle värvus - hämuselt tumekollane. Aroom - passioni hapu kipub veidi mango pehmet magusust varjutama, kuid mõjub siiski väga meeldivalt ja mahlaselt kokku.

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja magus-hapukas. Keskmaitse - mangomehu vähese humalaga, magus ja mõru ning ka mõnusalt mehune. Lõppmaitse - passionvilja hapukas kuivus võtab võimust, muutes suutunnetuse üsna kergeks ja mahlaseks. Järelmekk - mõrkjas-hapukas, kuivapoolne ning ülikergelt joodav, kõõõige lõpus tekkiv vürtsikas sära muudab joogi pidulikumaks.

Kergepoolse kehaga, vähekarboniseerunud ja kuiva paletiga, magus-hapukas-magus-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Mango ja passioon on suurepärane kombo ning taaskord kõlavad need maitsed üsna ideaalselt omavahel kokku ... ehkki kuidagi eriliselt see jook nüüd meelde teiste omasuguste hulgast kah ei jää.
---
pilt isetehtud

Monday, August 29, 2022

Noble Rot - Sauternes BA

Noble Rot - Sauternes BA (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 12,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Weissbier - Weizenbock" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Bock - Weizendoppelbock" ja 3,64 punkti.

Tootjainfo: "Some things are more noble than others
Weizenbock Sauternes BA
IBU 17"

Väike lihtne pudel, sildil häääääästi pikk sulg? Vähene tuhmkollane vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt punakaspruun.

Aroom. Ommm. See on nüüd peatumist vääriv. Ehkki vana Gambrinus on veinide maailmas tume kui tubakas, tundub see lõhn siin olevat noobel ja portveinilik. Jah, alkoholine, kuid siiski selline väärikas tegelane nagu kergelt švipsis aadlidaam. Purjus rosin!

Esmamekk - raskepoolne, lame, hapu, käärimismeenutusega, veidi torkiv. Keskmaitse - lame, alkoholine, magus, viigimarja suurunude rummis leotatud rosin. Lõppmaitse - torkiv, purjus, laaberdav, mesine, datlite ja viinamarjade segune. Järelmekk - rosinaliköör viigimarjakastmes.

Friigikas. Kärakas. Purjakas. Purjus väärikas rosin.
---
pilt isetehtud

Stardust

Stardust (Drunk Monk, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,6 %vol

Tootjainfo: "American IPA
IBU 60"

Väike pudel, üsna raskesti loetav tumeroheline silt. Pöidlapaksune valge vahukiht on üsna kenasti püsiv. Õlle värvus - kirkalt punakas merevaik. Aroom on mõnusalt puidune, männine, vaigune ja pärnaõiene.

Esmamekk on keskmises veidi raskema kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse - puidune, vaigune, mõru-magus, heinane ja kanarbikune. Lõppmaitse - mõru ja hapukas, männivaik ja suir, raske ja veidi nätske. Järelmekk - vürtsikas-magus, taruvaik ja mesilasvaha, tatramesi ja saialillelõhn.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-mõru-magus-mõru-hapukas-vürtsikas-magus-mõru buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Aerican IPA kogu ilus ja raskuses, väärikas postament humalale.
---
pilt isetehtud

Tio Leno

Tio Leno (Humaliste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,8 %vol
Tootjainfo: "Cerveza
IBU 27"

Väike lihtne pudel, roppumoodi kirju sildikujundus. Ervalge vaht täidab enamiku klaasist, püsides üsna kaua. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom - lihtne magus-hapukas laagerõlle linnaselisus

Esmamekk - keskmise kehaga ja hapukas. Keskmaitse - hapukas-mõrkjas, huvitavalt kreemine, veidi pärmine. Lõppmaitse - mõrkjas-magus, ootamatult tummine ja teraviljane. Järelmekk meenutab nüüd oma magusama küljega juba cervezat, ehkki on tavapärasest ikka tugevasti jurakam

Keskmisest sibaruke raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunum ja sametise paletiga, hapukas-mõrkjas-magus-mõrkjas-hapukas-magusa buketiga Väga hea taseme rüübe. Mõneti võiks pidada veaks seda, et tavalise lihtsa vesisepoolse cerveza asemel on steriodidel versioon ... aga see klaasitäis on meeldiv ikkagi
---
pilt isetehtud

Monday, August 22, 2022

Steam Brew Imperial IPA

Steam Brew Imperial IPA (Eichbaum, Saksamaa) prk 0,5 l. alc 7,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA DIPA - Imperial / Double IPA" ja hinnang 18 punkti. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double" ja 3,11 punkti

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "Triple hopped and brewed with top-fermenting ale yeast and elaborately produced malts, which ensure a reddish color and a powerful aroma, the India Pale Ale "of the youth" impresses above all with the use of the Yellow Sub and Mosaic hop varieties, which are reflected in their complement citrus and floral aromas. 16.8° The youth “The youth”, as they call him on the street, has already experienced a lot. Once he was the master's best student. But when the young apprentice created a beer creation that his teacher found unethical, he left the country in anger and traveled the world. He was able to learn a lot of new things on his adventures and regretted more and more that he no longer maintained contact with his old master, who was like a father to him. When he heard about the resistance, he decided to come back. The youth asked for forgiveness and put himself in the service of the freedom fighters. Because of his extraordinary talent and experience, while still young in years, it wasn't long before he became part of the brave four. His specialty is India Pale Ale, the recipe and preparation of which he learned on his adventures and perfected with the help of the master.
IBU 45"

Keskmist kasvu purk, sildil sümpaatne noor mees. Kollaka varjundiga vaht täidab pool klaasist js püsib superkaua. Õlle värvus - kirkalt kuldpruun merevaik. Aroom - tualettseep. Sihuke ilma aromatiseerimata seep.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse - õline ja mõrkjas-hapukas. Lõppmaitse - mõrkas-magus, ebamääraselt kõrnemise piirilelähenev jahutoode ... noh nt pitsapõhi. Järelmekk - kanarbikune, ürdine, hapukas-mõrkjas ja mesilasvaha meenutusega.

Raskepoolse kehaga, tugevalt karboniseerunud ja õlija paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga niru taseme rüübe. IPA'na, saati siis DIPA'na ei veena üldse. Kange leedupärane eil vast.
---
pilt isetehtud

Steam Brew German Red

Steam Brew German Red (Eichbaum, Saksamaa) prk 0,5 l. alc 7,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Bock - Doppelbock" ja hinnang 12 punkti. Untappd ütleb: "Red Ale - Imperial / Double" ja 3,02 punkti

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "The strong "German Red" bock beer impresses with its pleasant malty aroma and the interesting reddish color - thanks to selected and intensively dried malt types. It is rounded off with a slight bitterness that is as elegant as "the stranger" itself. 16.5° The stranger Inspired by his daughter's bright red hair, the stranger's father is considered the inventor of the German Red Beer. When Prohibition began, not wanting to surrender without a fight, he hid the recipe in a secret place in the country to protect himself from the takeover of the authorities. The recipe for the unique taste and the secret for the bright red color of the beer was lost for a long time. During this time, the stranger swore revenge on the authorities. She is the only survivor of the family who knows the exact recipe of the particularly strong red beer. She joined the Steam Brew group who had the perfect equipment for their specialty. In order not to be found out by the authorities as a family member, she hides her red hair under a hat and leaves her identity unknown. She is therefore only called "the stranger" because nobody knows her story underground. Even the master can only rumor about whether the intensively dried malt of their unique creation is responsible for the reddish colour. She is therefore only called "the stranger" because nobody knows her story underground. Even the master can only rumor about whether the intensively dried malt of their unique creation is responsible for the reddish colour. She is therefore only called "the stranger" because nobody knows her story underground. Even the master can only rumor about whether the intensively dried malt of their unique creation is responsible for the reddish colour.
IBU 23"

Keskmist kasvu purk, sildil kaunis punapea. Kreemikas vaht täidab pool klaasist ja püsib ülihästi. Õlle värvus - kirkalt vasekarva. Aroom on meeldivalt linnaseline ja karamelline.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõrkjas-magus. Keskmaitse on pähkline, linnaseline, nätskelt karamelline. Lõppmaitse - magus-hapukas, pihlakane ja veidi röstine. Järelmekk - karamell, iiriskomm, rammusalt koorevenisene ja -pumatine, aga õnneks ka üsna selge mõrkja põhjaga

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magus-hapukas-magus-MAGUS-mõrkja buketiga HEA taseme rüübe. Noh, bokist on ta nüüd veidi mööda, eriti oma röstise mõruduse mõttes, kuid samas see mõru päästab magusasurmast ja kokku on ta joogina isegi päris bueno ja maitseküllane.
---
pilt isetehtud

Steam Brew Imperial Stout

Steam Brew Imperial Stout (Eichbaum, Saksamaa) prk 0,5 l. alc 7,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial" ja hinnang 15 punkti. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja 3,05 punkti

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "Let's oil the gears of life. German craft beer resistance. The combination of fermentation aromas from selected pure yeasts and roasted malts creates a caramel-malty and roasted taste. Thanks to its deep black color and creamy foam head, the imperial stout "des Meister" is an eye-catcher among the specialties. 16.5° The Master The Imperial Stout is the specialty of the senior brewer himself. Before Prohibition, he ran a respected institution where young people could study the craft of brewing beer. He is known by the name "The Master". It was he who founded the brave community to fight against the imposed prohibition. Since the master was injured in an ambush in the face, he hides it under his low-slung hat. He wants to avoid
IBU 23"

Keskmist kasvu purk, sildil vuntskaabu. Hallikaspruun vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - tõeliseltmust. Aroom on nõrgapoolne, tuhane ja piimašokolaadine.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõrkjas-magus. Keskmaitse - piimakohvi ja piimašokolaad. Lõppmaitses ilmub hapukas röstine ja veidi tuhane külg. Järelmekk - kõrbenud piimakohv?

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja hästi kreemise paletiga, mõrkjas-magus-mõrkjas-hapukas-magus-mõrkja buketiga OK taseme rüübe. Imp-stoudina ta väga ei veena, piimakohvina küll ... aga miks peaks kohvi jooma piimaga?
---
pilt isetehtud

Argus Vyšnių skonio

Argus Vyšnių skonio (Lidl, ???) prk 0,5 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Flavored - Fruit" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Fruit Beer" ja hinnang 2,72

Tootjainfo: "Made by order of "Lidl Lietuva". Carbonated cherry-flavored beer cocktail. 75.8% beer, 15.6% cherry juice from concentrate, flavoring"

Keskmist kasvu purk, kirsine-punane disain. Roosa pöidlapaksune vahukiht on üsna püsiv. Õlle värvus - kirkalt punane. Aroom - pisut sünteetiline, kuid äratuntavalt kirsikompotine.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus. Keskmaitse - hapukas-magus ja klaaskommi meenutav. Lõppmaitse - veidi mõrkjam, kirsikivise-mandlise tooniga, kuid peamineon kohutavalt domineeriv magusus. Järelmekk - mandline moment tugevneb ja see on isegi meeldiv, kui selle ümber ei oleks kolme tonni odavat poola kirsisiirupit.

Lämmatavalt magus kirsisiirup kolme tilga õllega. Kraanikausikraam
---
pilt isetehtud

Friday, August 19, 2022

Impeachment

Impeachment (Drunk Monk, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,1 %vol.

Tootjainfo: "Milkshake IPA
Brewed with lactose, peaches and vanilla. Hopped with Galaxy, Amarillo and Citra
IBU 10"

Väike lihtne pudel, silt helgelt roosa-roheline. Hõredavõitu pöidlapaksune erkvalge vahukiht on üle ootuste püsiv. Õlle värvus - mudruselt kollane. Aroomis lämmatab oodatud puuviljase-jäätiselise pehmuse Citra spetsiifiline teravus.

Esmamekis on aga seevastu jäätist suisa kulbiga! Sellist pehmet puuviljajäätist, mida kuumal suvepäeval on ka mitte-magusa-lemb valmis mõne lusikatäie sööma.

Keskmaitse saab see esmane pilvepehmus juurde mõnusat mõrudat kargust ja isegi humalahammustust. Lõppmaitses leiab veidike ka virsikut, kuigi ehk pigem nektariinile omast mahlasust. Järelmekk on vürtsikas-magus ja jätkuvalt jäätisekokteiline.

Keskmisest suti raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja pehme-mahlase paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-vürtsikas-magusa buketiga ÜBERtaseme rüübe. Dissonants lõhna ja maitse vahel ehk tekitab veidi küsimusi, kuid üldiselt on see ikkagi kurrrramuse stiilipuhtalt tehtud milkshake-IPA!
---
pilt isetehtud

Hips

Hips (Mäepea, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,8 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Pilsner - German" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Our German style Pilsner brewed with Polaris and Aurora hops.
IBU 37"

Väike lihtne pudel, sildil hipster-bürger :D Sõrmepaksune erkvalge vahukiht püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt punakas-kuldne. Aroomon sisuliselt olematu, ehk vaid kergelt karamelline-biskviidine.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse - hapukas-magusakas, ebamääraselt teraviljane. Lõppmaitses seevastu tekib ehe ja muhe viljatera mekk, nagu mäluks otse põllu ääres pihkude vahel lahtirudjutud viljateri. Järelmekk lisab õhkõrna vürtsika sära.

Keskmise kehaga, nõrgaltkarboniseerunud paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga hea taseme rüübe. Paha ta ju pole, aga lihtsalt veidi ilmetu kraam, kuigi stiili mõttes pole mitte midagi ette heita
---
pilt isetehtud

Sang

Sang (Mäepea, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,7 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Pilsner - Czech" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Bohemian style Pilsner brewed with Saaz hops. Moderately hoppy, dry mouthfeel and crispy.
IBU 45"

Väike lihtne pudel, sildil ... tõepoolest sang, sest nii omal ajal nimetati kaasaskandatvaid makk-raadioid:) Sõrmepaksune valge vahukiht on hõre ja kaob kiirel. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on meeldivalt linnaseline ja leivane.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse - magusakas-mõrkjas, täistera sepiku meenutusega. Lõppmaitse muutub veidi hapukamaks ja mahlasemaks. Järelmekk - korralikult mõru, samas ka karamelline ja vürtsikas.

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-mõru-magusakas-vürtsika buketiga Übertaseme rüübe! Lihtne, aga väga hästi teostatud pilsner, pealegi ülihea stiilitunnetusega
---
pilt isetehtud

Thursday, August 18, 2022

Electric Cake

Electric Cake (Sori, Eesti) prk 0,33 l. alc 11,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial Flavored / Pastry" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double Pastry" ja 4,08 punkti

Tootjainfo: "Collab with Sofia Electric. Our brewers have spent many nights and many pints talking about their dream beers. Finally, Sofia Electric and Sori have teamed up to make those dreams come true. Heavily inspired by Bulgarian Banitsa with an Estonian twist, Electric Cake is a high voltage Imperial Stout with Bulgarian honey, Estonian apples and walnuts."

Väike lihtne pudel, sildil midagi elektrisinist ja helkivat. Pöidlapaksune tumepruun vahukiht pole kaob kiirelt kirmeks ja jääb siis püsima. Õlle värvus - kirkalt ja süngelt tumepunane.

Aroom. Hmmmm. Kooreveniseliköör? Iiriskomminastoika! Pähklikreemtinktuur.

Esmamekk. Raske, unine ja tigusammul liikuv. Õline. Alkoholine. Meeldiv

Keskmaitse - pähklipuruliivataigna küpsis kastetuna kange õunaviina sisse ning siis keeratud võikaramelli kookonisse.

Lõppmaitse. Kreekapähklikeedis. Roheliste kreekapähklite keedis koos rummis leotatud rosinatega.

Järelmekk. Kreeka pähklite membraanide peal hoitud meevein.

ÜLEVÕLLI GENIAALNE DESSERTJOOK! Selle kraamiga tutvumiseks tuleb läbida eelkoolituse korras sissejuhatus kreekapähklindusse. See on FILIGRAANNE, juhul kui raskekaalulist jämeõlut saab filigraanseks nimetada. Aga kui tutvus kreekapähkeldusega on rohkem kui aastavahetuse ajal kolm kohustuslikku ühikut, siis siin on mida leida ja fännata
---
pilt isetehtud

Hoplissimo

Hoplissimo (Mäepea, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Ale - Rye" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Rye Beer" ja 3,38

Tootjainfo: "Our new Rye Pale Ale is brewed with six carefully selected malts and with aromatic hops Citra, Cascade and Perle. It has a pale amber color, complex character and crisp rye finish.
IBU 38"

Kollaka varjundiga vaht täidab üle pooleklaasist ja püsib üsna kaua. Õlle värvus - kirkalt ja soojalt kuldne. Aroom on magusakas ja pärmine, leivane ja ülemäära süsihappegaasirohke, mis viitaks nagu probleemile.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapu. Keskmaitse - hapu, rabaveene ja kare. Lõppmaitse - mõru, kare, rauarohke, karvane. Järelmekk - hapu ja vürtsikas, rukkilinnase rohkus on tunda tihkest tekstuurist, mis jääb aga veidi vildaka hapususe taha peitu.

Keskmiset raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja veidi liimja paletiga (rukkilinnas võib anda päris kisselli), hapu-kare-mõru-hapu-vürtsika buketiga OK taseme rüübe. Polepäris kindel, aga siin tundub olevat käes riknemise algstaadium, mistõttu ei ole hinnang võib-olla õiglane
---
pilt isetehtud

Zombie

Zombie (Hobypruul, Eesti) pdl 0,33l. alc 4,9 %vol.

Tootjainfo: "Laimi laager"

Väike lihtne pudel, sildil nimitegelane. Erkvalge vaht täidab pool klaasi, kuid kaob kiirelt. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on pärmine, lubjane ja veidi ka laimine.

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja hapukas. Keskmaitse on magus, saiapärmine, papine ja kriidi või talgi nüansiga. Lõppmaitse - magus-hapukas, rohelise ja kuivatatud antonovka meenutusega ning õrnalt väävline. Järelmekk - hapukas ja kuivapoolne, vähese vürtsika õhetusega.

Kesmisest suti kergem kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-magusakas-pärmine-hapukas-vürtsika buketiga OK taseme rüübe. Olles nüüd proovinud kolme selle koja toodet, siis see oli nendest kolmest parim, kuna laim aitas peita peamist selle koja viga - väga mineraalset vett. Pärmi valiku ja veeproofili osas soovitan konsulteerida mõne kogenuma pruulmeistriga, nad pole nõuannetega kitsid.
---
pilt isetehtud

Wednesday, August 17, 2022

Barrel Roll

Barrel Roll (nanoPruul, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour / Wild Beer" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Sour - Other" ja hinnang 3,51 punkti.

Tootjainfo: "Barrel Roll keerutab hoogsalt suunurgad üles ja annab praegusele hetkele uue vaatenurga. Mahedalt hapukas ja sügava maitsega õlu on laagerdunud pool aastat konjaki vaadis, pakkudes põnevaid maitsete koosluseid
IBU 4"

Väike lihtne vahakaelusega pudel, sildil öine troopiline ranna hetk. Pöidlapaksune erkvalge vaht kaob kiirelt. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on veidi koduveiniselt hapu, või siis tikrite-sõstrate toormoosi meenutusega, mingit jälgi ei konjakile ega vaadile ei tuvasta

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja kuiv, hapu ning parkiv. Keskmaitse - toored tikrid, pooltoored punased sõstrad, askorbiinhape. Lõppmaitse - askorbiini üledoos lööb põsed punaseks ja silmad särama, kuiv ja nüüd juba ka puiduse parkivusega suve keelekülgedelepn päris tugev. Järelmekk - ülikuiv, happeline, marjaveinine, aroonialiku parkivusega.

Ülevõllikas. Väga kuiv, väga hapu. Imperial sour+ oleks õige määratlus. Paraku konjakivaadiga kontakti ei saavuta.
---
pilt isetehtud

Uus-Meremaa pilsner (taaskülastus)

Uus-Meremaa pilsner (Hopsium, Eesti) pdl 0,33l. alc 5,3 %vol.

Esmakohtumine maikuus jättis väga niru mulje, toodi teine pudel lootuses, et ehk too oli kehv pudel.

Vahupilt ja õlle värvus on sama mis eelmisel korral. Aroom on suhteliselt sarnane, magusakas ja veidi pärmine, kuid ilma eelmise korra lubjase häireta.

Maitsepilt on üldjoontes samuti samades jalajälgedes astuv mis eelmise kirjelduse ajal, kuid vähem vänge ja kirbe. Siiski pole ka see kraam puhas ja klaar, nagu pilsnerilt ootaks. Pigem on ka siin dominandiks pärm, mineraalid ja veidi ülemäärane kirbus.

Taaskülastus on tiba positiivsem kui eelmine, kui toona sai öeldud "Niru kraam", siis nüüd saab hinnanguks "OK taseme rüübe".
---
pilt isetehtud

Libahunt

Libahunt (Hobypruul, Eesti) pdl 0,33l. alc 4,5 %vol.
Tootjainfo: "Hele eil"

Väike pudel, sildil mitmenäoline mees :) Valge vaht täidab üle poole klaasist, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on tugevalt pärmine ja veidi kipsi või märga lupja meenutav.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse muutub hapukaks, saiataignaselt pärmiseks. Lõppmaitse on kuiv, kare ja roostene. Järelmekk - metalne, suisa nagu konservikarbist jooks rauarikast rabavett

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletig, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõru-hapuka buketiga kasin rüübe. Rämedalt mineraaline ja pärmine.
---
pilt isetehtud

Tuesday, August 16, 2022

Black Sea Gale. Peach & Apricot Sour Milkshake IPA

Black Sea Gale. Peach & Apricot Sour Milkshake IPA (Rebrew, Ukraina) prk 0,5 l. alc 7,0. Ratebeer ei tunne veel seda toodet. Untappd ütleb: "IPA - Milkshake" ja hinnag 4,0 punkti

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "Beer brewed in collaboration with Odd Brew. A sweet and sour base with plenty of peaches and apricots and dry Amarillo hopping. The explosive aroma of apricots and peaches in the aroma, the moderate sweetness of a good milkshake, balanced by a pleasant sourness, in the taste and neat hop notes of citrus that complement the composition
IBU 4"

Väike purk, sildil laev ja kaheksajala kombitsad. Valge vaht täidab üle poole klaasist, kuid kaob kiirelt ja jäljetult. Õllevärvus - mudruselt kollane. Aroom - virsike-aprikoosi segumehu steroididel!

Esmamekk on keskmise kehaga ja untsakalt hapu ... noh magus ka, aga peamiselt ikkagi hapu. Keskmaitse - askorbiinhapu, toored tikrid, rohelised õunad ja veidi ka puitunud rabarberit. Lõppmaitses piilub sellest rabarberipuhmast välja heitunud laktoos ja üritab veidi suhkrutolmu laiali külvata. Järelmekk - hapu-mõru, pohlane ja toores virsik.

Väärakas. Mismõttes see on IPA? Isegi "hapu milkshake IPA", mille IBU on 4! Jahhhh, see on üks lahe tegelane, mille värskendusvõime on 12 punkti 10'st, kuid see on ikka ukrainlastel eriti vindiline huumor, et säänset kraami ilmarahvale IPA'na esitleda
---
pilt isetehtud

LaBrassBanda Love Beer

LaBrassBanda Love Beer (Schneider, Saksamaa) pdl 0,5 l. alc 4,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: Weissbier - Hefeweizen" ja hinnang 65 punkti. Untappd ütleb: "Wheat Beer - Hefeweizen" ja 3,6 punkti

Tootjainfo: "Schneider Weisse Love Beer is a wheat beer with a lovely golden color topped with a dense white foam. Aromas of citrus and stone fruit hint at flavors akin to Sauvignon Blanc"

Keskmist kasvu pudel, sildikujundus veidi imal. Valge vaht täidab pool klaasist ja püsib superkaua. Õlle värvus - kirkalt tumekollane. Aroom on magus, miskipärast kardemoni meenutusega ja biskviitjas

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja hapukas. Keskmaitse - hapukas-mõrkjas, nelgi ja kardemoni nüanssidega. Lõppmaitses jõuab kohale saksa nisuõlle jaoks sisuliselt kohustuslik banaanimekk, kuid see on toorevvõitu banaani hapukas, mitte küpse banaani magusakas noot. Järelmekk - hapukas-mõrkjas, üllatavalt kuivapoolne ning kõõõõõige lõpuks ka kergelt vürtsise õhetusega.

Keskmisest tiba kergema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga HEA taseme rüübe.Traditsioonilisest saksa nisukast veidi möödavaatav, kuivema ja marjasema olekuga, siiski väga kergesti joodav ning oma nihkes ka kindlasti huvitav tegelane.
---
pilt isetehtud

Viking

Viking (Hobypruul, Eesti) pdl 0,33l. alc 4,2 %vol.

Tootjainfo: "Iiri punane
Koostisained: vesi, odralinnased, rukis, humalad, pärm"

Väike lihte pudel, sildil viiking. Kollakas vaht täidab 2/3 klaasist ja on mõõdukalt püsiv. Õlle värvus - hämuselt punane. Aroom on karvane, torkiv, süsihappagaasiselt lämmatav, toores ja pärmine.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõru ning veidi hapukas. Keskmaitse - metalne, kare, leivane, röstine ja mõru. Lõppmaitse on suisa raudrohuselt ja põdrasamblaselt kirbe, vaskne ja tokerjas. Järelmekk - rabavees leotatud sookail, võilillejuured ja kanarbik

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, mõru-hapukas-mõru-maguskas-kirbe-mõru buketiga kasin rüübe. Rämedalt ja kirbelt mõru ning pärmine. Toores värk.
---
pilt isetehtud

Monday, August 15, 2022

Kuke.com

Kuke.com (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Barley Wine / Wheat Wine / Rye Wine" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Barleywine - Other" ja 3,83 punkti.

Tootjainfo: "Sweet Barleywine Bourbon BA"

Väike lihtne pudel, sildil kukekomm - see disain on muhedalt leidlik! :) Avamisel üllatav vägagi tugev sutsakas ja vaht täidab 90% klaasist, kuid see pole ka püsiv. Õlle värvus - kirkalt punakaspruun. Aroom - no kõrvetatud suhkur tõepoolest, vähese ahjuõunase-vaniljese fooniga.

Esmamekk - MAGUS! Sarsk kui magus! Vänge, magus-mõru ja mõõdukalt alkoholine.

Keskmaits - mõruMAGUS. Kõrvetatud suhkur, melass, vahtrasiirupiga üle kallatud ahjuõun.

Lõppmaitse - MAGUS_mõru_MAGUS. Vänge, alkoholine, rohmakas, kõrbenud.

Järelmekk - MAGUS_hapukas_MAGUS_mõru. Kange kukekas!

ÜLEVÕLLIKAS. KRT*KUI*MAGUS*kukekas. Burboonivaadi jälg on küll lõhnas, aga maitses pole sellel vaesel väetil vaadil lootustki mõjule pääseda. KURADI KUKK, RSK!
---
pilt isetehtud

Mind the Gap!

Mind the Gap! (Reuben's, USA) prk 0,355 l. alc 5,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja 66 punkti. Untappd ütleb: "IPA - American" ja 3,75

Tootjainfo: "Mind the Gap!® is a bright and crisp India Pale Ale brewed for PNW adventures. Highly drinkable, with big grapefruit and citrus hop flavors, and a refreshing finish
IBU 35"

Erkvalge vaht täidab alla poole klaasist ja pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on magus-mõrkjas, ananassine ja pisut kadakane.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-hapukas. Keskmaitse värvub mõrkjamaks ja pomelo laadsemaks. Lõppmaitse muutub kuivemaks ja hapukas-mõrkjas-veidi-metalseks. Järelmekk - hapukas-magusakas, mõõduka vaskse hapukas-mõrkja fooniga.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga HEA taseme rüübe. Pigem session IPA kui IPA, kuigi joodavuse mõttes suurepärane jaukustutaja
---
pilt isetehtud

Citra APA

Citra APA (Varvar, Ukraina) pdl 0,33 l. alc 6,0 vol% Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Ale - American (APA)" ja hinnang 72 punkti. Untappd ütleb: "Pale Ale - American" ja 3,85

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "We brewed a small family of APAs to introduce you to the might and endless possibilities of aroma hops. The same style, the same recipe, but featuring different varieties of US hops. For each batch we added the starring hop to the boil and dry hopping as well. The most exciting thing is to get acquainted with all the brothers at once, but one to one introduction would be equally appropriate. So, meet Citra. Tropical fruity rebel, full of distinct notes of passion fruit, melon, lime and grapefruit.
IBU 43"

Väike lihtne pudel, valgel sildil roheline humalaviiking. Erkvalge vahttäidab ligi pool klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on magus-mõrkjas, karamelline, aprikoosine ja puidune.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõru-magusakas. Keskmaitse on tugevalt karamelline, kõrvetatud suhkru ja rosinate mekiga ning samas ka tugevalt mõru. Lõppmaitse paneb rõhu hapukamale, pihlakasemale noodile. Järelmekk on mõru ja mõnusalt vürtsikas.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõru-magusakas-mõru-hapukas-magus-mõru-vürtsika buketiga Übertaseme rüübe. Miks tootja on selle APAna kirja pannud, ei saa aru, tegemist on ju täiemõõdulise AIPA'ga nii kraadi kui muude parameetrite mõttes, meeldivalt matsakas ja humalane.
---
pilt isetehtud

Friday, August 12, 2022

Dog I

Dog I (BrewDog, Šoti). pdl 0,33 l. alc 15,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial Flavored / Pastry" ja hinnang 99 punkti!!! Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja 4,26 punkti.

Tootjainfo: "Teenage kicks.
Our latest liquid milestone, brewed to celebrate our 13th anniversary.
The complex malt bill of this 15.3% bourbon barrel aged imperial stout unloads an eclectic mix of vanilla, toffee, coffee, dried dark fruits, molasses, with the addition of chillies provides an undercurrent of subtle heat. "

Väike reljeefkirjadega pudel, meeldejäävalt soliidne sildikujundus. Pruun vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib mõõdukalt, haakudes ka mõõdukalt klaasiseintele. Õlle värvus - pööningmust.

Arooooo-ooohhhoooo-ooohmoon. Kas keegi teeb tšilli-iiriseid? Ma tahan neid saada! Peeeeehmeid, karamelliseid, keele ja suulae vahel lagunevaid, keedetud kondelnspiima meenutusega ja mõõdukalt vürtsikaid. Pretti palun pliiz!

Esmamekk on raske, kuid mitte ootuspäraselt elevantjas, vaid lihtsalt mõnusalt portveinine ja röstine ja mõrušokolaadine.

Keskmaitses voolab esmase vaikuse alt välja melass, olles tee peal ühtesse astunud kergemeelse jalopenoga. Aga õnneks on see melass voolanud pikki röstitud tamme, nii et dominandiks on pigem mõru kui magus.

Lõppmaitses loksub lainena meeltele mõrušokolaad, noh nii umbes 75% kakaosisladusega, mille täidiseks leidub nii tšillihelbeid kui ka viigimarju.

Järelmekk - nüüd on see juba jämedalt melassine, kakaoliköörine, tšilliraamistuses mõrumandline.

Mega. Lihtsalt mega, kui sulle meeldib mõrušokolaadi ja tšilli imeline ühteheitmine. Kummaline on seda öelda nii kange imp-stoudi kohta, millega on tehtud hookuspookuseid - kuid see on oma stiili ja väljakuulutatud sõnumi mõttes lihtsalt perfektne teostus. Ei pane minestama ega naabri ukse taga kella laskma, kuid lihtsalt etalon-vääriliselt teostatud
---
pilt isetehtud

Deftones Ceremony

Deftones Ceremony (Belching Beaver, USA) prk 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Hazy / New England (NEIPA)" ja hinnag 86 punkti. Untappd ütleb: "IPA - New England / Hazy" ja 3,87 punkti.

Tootjainfo: "The latest in our collaboration series with Deftones, Ceremony takes an easy drinking Hazy IPA and pushes the limits of our dry-hopping regiment - doubling down on juicy and tropical hop varietals that merit commemoration. Sit back with a can and enjoy the revelry of the Double Dry-Hopped initiated. Cheers!
IBU 30"

Keskmist kasvu purk, sildil sektantlikuna mõjuv silm :) Erkvalge vaht täidab pool klaasi ja püsib superkaua tardunud asendis. Õlle värvus - häguselt kollane. Aroom on magus ...selline üldtroopiline-segumahlane-meeldiv-magus, millel pole ühtegi selget nurka, millest kinni võtta. Noh olgu, väikene apelsinine mõrkjas noot on kah.

Keskmaitse on keskmisest raskema kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitse on tsitruseline, kuskil apelsini ja pomelo vahepealne. Lõppmaitse - hapukas-mõrkjas, nüüb juba greibine ... kuid samas ka veidi jahune ja keele külge takerduv. Järelmekk - mõru-hapukas, laimi ja veriapelsini ja punase greibi nootidega. Lõpuks saabub ka NEIPAle omane vürtsikas humalahammustus, mis paneb joogile kena punkti

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja veidi jahuse paletiga, magus-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magus-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Tore ja tubli NEIPA, stiilipunktid on kõrged ... aga selliseid õllesid on riiulitel kümneid
---
pilt isetehtud

Sära

Sära (Pühaste, Eesti) prk 0,33 l. alc 5,0 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Sour - Berliner Weisse" ja hinnang 3,69 punkti

Toojainfo: "Sour wheat ale brewed with pineapple, papaya and passion fruit."

Väike purk, sildil madu ja puuviljad ... vihje paradiisiaiale? Valge vaht täidab enamiku klaasist, kuid kaob väledal kohinal. Õlle värvus - veidi hämuselt helekollane. Aroom - keefir ja passioon :)

Esmamekk on kerge kehaga ja hapu. Keskmaitse - magus-hapu, jogijogurtine ja peamiselt passioonine, kuigi papaia pehmust lisandub ka. Lõppmaitses tekib mõrkjas noodike, mis on mõnikord omane ananassikonservile, mis on mitte siirupipõhine, vaid "omas mahlas". Järelmekis libiseb korraks üle keele selline maalähene, et mitte öelda kompostine vine, mida ootaks "wild ale", aga mitte berliineri tüübilt

Kerge kehaga, vähekarboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapu-magusakas-hapu-mõrkjas-hapuka buketiga Hea taseme rüübe. Janutapjana igati tubli tegu, kuid kuidagi aplodeerida selle joogi juures ei oska
---
pilt isetehtud

Thursday, August 11, 2022

Old Sneaky - Whisky BA

Old Sneaky - Whisky BA (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 16,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Old Ale" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Old Ale" ja 3,84 punkti.

Tootjainfo: "some jobs are better left for experienced old timers. If you need something big done, let this sneaky old boy handle it."

Väike lihtne pudel, sildikujundus saatanlik. Vahtu sisuliselt ei teki. Õlle värvus - sünk mustjaspunane.

Aroom. Väga palju. Väga palju kõike. Viskit. Tõrva. Rösti. Tamme. Kõrvetatud kasetohtu. Metskirssi.

Esmamekk - vänge. Vängelt kärakane kirsinastoika. Krõbedalt alkoholine. Väga magus. Röstiselt hapu.

Keskmaitse - liköör. Röstikirsi liköör. Kange ja veidi robustne.

Lõppmaitse. Murakanaps ja lagritsaliköör. Mustas rummis ligunenud kuivatatud kirsid.

Järelmekk. Põhjakõrbemise äärel olev ploomikeedis. Kirsilikööriga täidetud tulimagusad šokolaadikommid.

Räme ja ülevõlline. Torkivalt alkoholine, aga samas siiski nii meeldiva fooniga, kui esmane rapsiv kärakane pool üle elada. Kui teil on õnne panna paar pudelit hoiule, siis pange. Kui saate kasvõi ühe pudeli, ärge seda kohe jooge. Las küpseb. Sellest saab vägilane.
---
pilt isetehtud

Червоні очі - originaali ja klooni võrdlus

See saab olema põnev. Pravda pruulikoda saatis soovijatele laiali oma sildikujunduse ja retsepti, pakkudes võimaluse stiilis: "kuna meie ei saa oma õlut praegu laia maailma saata, siis tehke teie seal järgi"

Vana Gambrinuse kätte sattus aga nüüd Pravda algversioon ja kohaliku, Humaliste koja kloon. Seega parim võimalus võrdluseks!

Червоні очі (Pravda, Ukraina) pdl 0,33 l. alc 5,8 %vol. Ratebeer ei tunne Pravda koja toodanugt, küll aga ridamisi teiste kodade kloone. Untappd ütleb stiiliks: "Red Ale - American Amber / Red" ja 3,61 punkti

Tootjainfo: "American red ale with a citrus taste and aroma from Columbus and Cascade hops."

Pudelid ja sildid üsna sarnased. Pildi peal on originaal vasakul, koopia paremal.

Vahupilt mõlemal õllel sisuliselt võrdsed - võimsad ja kauapüsivad. Värvus - identselt punased. Aroom: Pravda oma tiba karamellisem, Humaliste oma hapukam ja rauasem

Maitsepilt erineb samamoodi nagu lõhngi - Pravda versioon on karamellisem, mõrkjam, puidusem ja röstisem; Humaliste oma kuivem, metallisem, rabavee ja roostes plekkämbri meenutusega

Väääga huvitav võrdluspilt. Nö stiilipuhtuse mõttes (red ale) on kloon algupärast asjale isegi paremini pihta saanud kui algversioonis ukrainlased ise. Humaliste omaon klassikaline red ale oma kuiva ja rabaveelise karedusega. Pravda versioo on magusam (mis pole stiili mõttes viga), aga röstisem (mida red ale juures ei oskaks oodata). Teisest küljest jällegi - kuna eesmärgiks oli algversiooni nö pimesi järgi teha (Humaliste pruulmeister polnud saanud originaali proovida, tegutses ainult kirjalike juhiste järgi) - ei vastanud kloon algupärale. Loo moraal väga lihnte - retsept võib küll üks olla, aga reaalselt on mõlemal kojal käes eri linnased, humalad ja pärm (tüüp üks, aga tootjad/partiid erinevad) ning ilmselt ka täiesti erinev vesi. Vana Gambrinus on aga õnnelik, et selline võrdlus juhtumisi võimalikuks sai.
---
pilt isetehtud

Tuesday, August 9, 2022

Sweet Child O'Wine

Sweet Child O'Wine (Varvar, Ukraina) prk 0,33 l. Ratebeeri liigimääratlus: "Flavored - Fruit" ja hinnang pole vel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Grape Ale - Other" ja 3,79

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "When crafters gather for a glass of something, rock'n'roll begins. For example, a triple colab. And so, towards the end of 2021, my friends from Heist (Britain) and Hoppy Hog (Odesa) and I cooked something cool and really interesting. And as a result, we have a fantastic Sweet Child o'Wine Sauvignon Grape Ale. Grapes of the Sauvignon Blanc variety give typical aromas of green apples and peaches for this variety. This ale is fresh, crisp, with a slightly sweet aftertaste.
Ingredients: Sauvignon Blanc grapes, barley malt, wheat flakes, wheat malt
IBU 2"

Väike lihtne pudel, ülemäärakirjune sildikujundus. Erkvalge hõre pöidlapaksune vahukiht kaob kohinal ja kiirelt. Õlle värvus - kirkalt helekollane.

Aroom - eee selle kohta oleks vist sobilik ingliskeelne "funky"? Määnduv kuluhein, käärimaminevad viinamarjakestad, värske õunamahl?

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja huvitavalt hapukas-magus-tihke viinamarjane. Keskmaitse - kuiv, vürtsikas, mõrkjas, keelekülgi parkiv, viinamarjakesti ja pooltooreid tikreid meenutav marjakali? Järelmekk - pohlad, õun, viinamarjad, pooltoored virsikud, mandariinitarrend ... ja lonks valget rummi.

Friigikas. Huvitavas-veinises võtmes friigikas, millel pole hariliku õllega mitte põrsastki pistmist, pigem millegi mõdulaadsega ehk?
---
pilt isetehtud

Lost Grog Tiki Wheat

Lost Grog Tiki Wheat (Oscar Blues, USA) prk 0,33 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Wheat Ale" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Wheat Beer - Other" ja 3,58

Tootjainfo: "Sailors of old never missed their daily ration of grog - unless it was lost at sea. Uncover the mysteries of Lost Grog Tiki Wheat, a tropical, tiki-inspired wheat beer fermented with coconut and apricot revealing flavor combinations found only in treasured tiki cocktails of yesteryear. Bold, exotic flavors mix with a hint of spices for an epic beer aisle discovery."

Väike purk, sildil kolbasaar. Sõrmepaksune erkvage vahukiht kaob kiirelt, ehkki haakub kergelt klaasiseintele. Õlle värvus - hämuselt kollane. Aroom on ... hmmm ... intrigeerivalt puuviljane, võibolla-apelsinine, parfümeeritud ... ja tõepoolest seal kuskil taga on ka midagi kookosesarnast.

Esmamekk on keskmisest veidi tihkema kehaga ja magus. Keskmaitse - nisuõlle banaan on täiesti olemas, ehkki veidi toores võtmes + troopiline hapukas segumahl. Lõppmaitse - banaan muutub küpseks, meenutades oma karamelliseerunud olekus flambeeritud versioonis, kuid dominantseks jääb apelsinimahlane hapukus. Järelmekk - kookoselikööri tilgakesed flambeeritud banaanil?

Keskmisest täidlasema kehaga, alakarboniseerunud paletiga, magus-hapu-magus-mõrkjas-hapuka buketiga HEA taseme rüübe. Nisukana poleju paha mitte, kuid lubatud aprikoosi ja kookose väheleidumine siin joogis paneb veidi hinnangut langetama
---
pilt isetehtud

Balamundi

Balamundi (O/O, Rootsi) prk 0,33 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Ale - American (APA)" ja hinnang 42 punkti. Untappd ütleb: "Pale Ale - Other" ja 3,61 punkti.

Tootjainfo: "IBU 50"

Väike purk, segadusseajavalt lapsikus disainis võib leida elevandi ja vaala. Valge vaht täidab pool klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on mõrkjas, vaigune, karamelline ja puidune.

Esmamekk on keskise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse - hapukas, kuivapoolne, kibuvitsamarjane. Lõppmaitse kandub mõrkjusse, omandab isegi kerge kibeka puudutuse. Järelmekk - magus-mõru, karamelline, puidune ja kuiv.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõru-magus-mõru buktiega Übertaseme rüübe. Palju enmat kui lihtsalt pale ale, pigem westkõusteri noorem vend. Lahja, karge, maitseküllane!
---
pilt isetehtud

Monday, August 8, 2022

Carismatico

Carismatico (O/O, Rootsi) prk 0,44 l. alc 8,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA DIPA - Imperial / Double Hazy (NEIPA)" ja hinnang 96 punkti!! Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double" ja 4,04 punkti.

Tootjainfo: "CARISMATICO - CITRAMOSAIC
IBU 65"

Keskmist kasvu purk, sildikujundus väga eksitav :D Kollakas vaht täidab üle poole klaasist ja püsib superlux kaua, haakudes tihedalt ka klaasiseintele. Õlle värvus - hämuselt oranž. Aroom on mõrkjalt vaigune ja apelsinikoore keedisene.

Esmamekk - üsna raskepoolse kehaga ja turjakalt magus-mõru. Keskmaitse - vaigune, puidune, kumkvaadi-džemmine. Lõppmaitse - soe, raske, jurakas, seitsmevägine, pisut liimjas, sutsu sõõrjas, matsakalt muskaatveinine musserdus.

Järelmeki ajaks on maitsja jõudnud juba humalanirvaana teisele tasemele ning loeb kokku IBUrõngaid kookos-humalapuul ... sest kookosevaik see ju ometi ongi

MEGADEMEGA! JÄMEVÕIMAS doppel-tubbel-moppel NEIPAmürakas. Kookosvaigu kaelusahv mulle kaela!
---
pilt isetehtud

Muddler Mojito Gose

Muddler Mojito Gose (Varvar, Ukraina) prk 0,33 l. Ratebeeri liigimääratlus: "Gose - Flavored" ja hinnang pole vel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Sour - Fruited Gose" ja 3,6

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "The Ukrainian version of the carnival colab: gose with lime, mint and dulce seaweed
IBU 10"

Väike sale purk, sildil vetikakorjaja. Hõre valge pöidlapaksune vahukiht kaub hetkega. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroomis aimdub eemalt sool, kuid lähenedes mattub see piparmündi alla.

Esmamekk on üllatavalt tihke kehaga ja soolane-hapukas. Keskmaitse - soolane, piparmündine, hapukas, klistiirjas. Lõppmaitse - vääääärakalt magus-soolane kommitarrend. Järelmekk - eeeääää ... piparmünikaramellkommi lahus soolakissellis.

VÄÄRAKAS-FRIIGIKAS! Õudselt lahedalt sõlmpusaras harakahilplane!
---
pilt isetehtud

Walker Flyjack

Walker Flyjack (Firestone, USA) prk 0,33 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "ISA - Session IPA" ja hinnang 42 punkti. Untappd ütleb: "IPA - Session" ja 3,44 punkti.

Tootjainfo: "Everything you want from a hazy IPA with nothing to weigh you down. This is Flyjack, Firestone Walker's new 96-calorie beer. Maximum flavor, minimal calories, no compromises.
IBU 25"

Väike purk, silt kuidagi entusiastlikult sportlik. Erkvalge vaht täidab pool klaasist, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kergelt kahkjalt kollane. Aroom on väga värske, hea vee ja vähese greibi segune.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse - mõrkjas-hapukas, vesisepoolne ja apelsinine. Lõppmaitse mõrkjas-magusakas, täisterasepiku meenutusega. Järelmekk - magus-hapukas, õrna vürtsika õhetusega keelekülgedel.

Kergepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivavõitu paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-magusaka buketiga HEA tasemega rüübe, session NEIPA päris hea teostus
---
pilt isetehtud

Friday, August 5, 2022

G'Knight

G'Knight (Oscar Blues, USA) prk 0,33 l. alc 8,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Red" ja hinnang 98 punkti. Untappd ütleb: "IPA - Red" ja 3,84

Tootjainfo: "Our “Velvet M-80” is a hefty, dry hopped double-red ipa with a nose full of aroma, a sticky mouthfeel, a malty middle and unctuous hop flavors. G’Knight sports a surprisingly sensuous finish for a beer of its size (8.7% ABV, 60 IBUs). It’s brewed in tribute to a fellow Colorado craft beer pioneer and Vietnam vet who died fighting a 2002 wild fire outside of our Lyons hometown. For all the details behind this tribute follow this link to www.N3978Y.com . G’Mornin’. G’Day. G’Knight.
IBU 60"

Väike purk, pruulikoja tunnusdisain seekord metsarohelisel foonil. Kollane vaht täidab üle poole klaasist ja püsib väga kaua, haakudes tublisti ka klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kuldpunane vask.

Aroom on üllatavalt mesine, mesilasvahane ja veidi isegi suirane - selline animaalne mõrkjas-magus. Ja siis see pisuke aniisine vürtsikas tagapõhi!

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja purtsakalt mõru-magus. Keskmaitse - vaskne, kuivatatud maasikad, suira sisse takerdunud pihlakad. Lõppmaitse - putkevars, kanarbik, tatramesi, loduheinamaa ja sügisõhtused närbuvad lehed. Järelmekk - pihlakadžemm, suure koera keele tõmme üle põse, põllult nõrguv piim-udu, pähklimoos ananassikoortes.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, mõru-magus-mõru-hapukas-magus-vürtsikas-hapukas-mõru buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Kui võtta liigimääratluseks "imperial red ale", siis oleks kõik nii õige, et paneks "MEGA" lauale.
---
pilt isetehtud

Baewatch

Baewatch (Anderson's, Eesti) prk 0,33 l. alc 7,7 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "IPA - Other" ja hinnang 3,73 punkti

Tootjainfo: "Austraalia humalapidu. Peaosades Galaxy, Vic Secret, Ella ja Enigma"

Väike purk, sildil unistus troopikasaarest. Valge vaht töidab ligi pool klaasist ja tardub sinna tihkelt. Õlle värvus - kirkalt kollane.

Aroom - kuulge see ongi ju troopika! Mango,ananass, papaia, veidi vaiku, mürri ja muskaati. Ohhh see on üks mõõõõnus lõhn!

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõrkjas-magusakas, kena hapuka mahlase servaga. Keskmaitse - vaigune, pisut torkiv, mõru, hapukas, kuivapoolne. Lõppmaitse - mõru ja kuiv, vürtsikas ja hapukas, karge ja karastav. Järelmekk taandub veidi taas magusamasse väljakuserva, kuid annab sealt pika söödu vürtsikamale servale, millelt järgneb mõru pealesööst ja päädib asi vaiguselt ja isegi karmilt humalaväravaga!

MEGA! Kohe lausa ÜLIMEGA. Siin õlles on ühildatud uskumatul kombel NEIPA'lik mahlasus ja vürtsikus ühelt poolt, kuivus ja mõrusus AIPA't teiselt poolt. Meeldiv ja karm ühekorraga. Humalaangerjad vingerdavad selle peale!!
---
pilt isetehtud

Thursday, August 4, 2022

Sticks & Stones

Sticks & Stones (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 13,5 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb "Stout - Imperial / Double", hinnang 3,94 punkti

Tootjainfo: "An Imperial Stout brewed with raspberry brand tea, raspberries, and liquorice - aged in Oloroso sherry and Ruby port barrels
Collaboration with To Øl
IBU 30"

Väike lihtne pudel, sildil ...eee ... kivi ... vist? Sõrmepaksune pruun vaht kaob kiirelt. Õlle värvus - konspiroloogiliselt must. Aroom koosneb peaasjalikult vaarikatest, koos vähese kõrbenud noodiga.

Esmamekk on raske ja tugevalt magus-hapu, vaarikakontsentraadi taoline. Keskmaitse - metalne, vaskne, alkoholine, torkiv, magus. Ahjaaaaa - see on ju lagrits, mis selle soolase talva siia sisse kiilub!

Lõppmaitse - vask ja vaarikas, pisut põhjakõrbenud vaarikamoos, tubli sörts musta rummi. Järelmekk - ülivägametalne, mõjudes korraga soolase ja magusana, alkoholine ja torkiv.

Väga raske kehaga, vähekarboniseerunud ja õlija paletiga, magus-hapu-soolakas-magus-mõrkjas-soolakas-magusa buketiga nii ja naa rüübe. Vist küll esimest korda Põhjala vaadikate juures ütleb vana Gambrinus, et "las see kraam veel küpseb" - praegu mõjub ta rapsiva ja veidrana. Võimalik et aeg sööb ära nii liigse alkoholi kui metalli siit seest ja tuleb hoopis teine hinnang. Aga noh seda vast aasta pärast. A teisest küljest - kui te olete lagritsafänn, siis võibolla on see just SEE, mida olete elu aeg otsinud?
---
pilt isetehtud

Hele Laager

Hele Laager (Lehe, Eesti) pdl 0,44 l. alc 4,7 %vol. Ratebeeri liiimääratlus: "Pale Lager - International / Premium" ja hinnang pole välja kujunenud. Untapped ütleb "Lager - Dortmunder / Export" ja hinnang 3,16.

Tootjainfo: "Lehe Hele laager on karge ja värskendav õlu.:)
IBU 17"

Keskmist kasvu purk, meeldejäävalt stiilne roheline kujundus ... aga seda peab ütlema, et Lehe koda on kõige ebaühtlasem ja iseloomutum oma kujunduste mõttes - mitte mingisugust läbivat käekirjapole võimalik enam tuvastada (võrreldes varasema perioodiga).

Erkvalge vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom - lihtne magus-mõrkjas teraviljalõhn.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse - magus-mõrkjas ja teraviljane ... mitte linnaseline, vaid just teraviljane. Lõppmaitse muutub mõrkjamaks, lisandub laagerõllele omane hapukas noot. Järelmekk - magus, natukese isegi liiga magus, aga samas õnneks ka piisavalt mõru ... ja kõige lõpuks saabuv vürtsikas nüansike vajutab kõigele üsna veenva pitseri - jah, korralik saksa tüüpi õlu üks tükk.

Keskmise kehaga, nõrgalt karboniseerunud paletiga, magusakas-magus-mõrkjas-hapukas-magus-mõrkjas-vürtsika buketiga Hea taseme rüübe. 0 pretensiooni olemaks midagi muud kui lihtsalt üks lauaõlu ... ja sellena täitsa oki-doki
---
pilt isetehtud

Freyja Blackcurrant Blueberry Berliner Weisse

Freyja Blackcurrant Blueberry Berliner Weisse (Rebrew, Ukraina) prk 0,33 l. alc 4,6. Ratebeeri liigimääratlus: "Berliner Weisse - Flavored / Catharina Sour" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Sour - Fruited Berliner Weisse" ja3,84 punkti

Tootjainfo: "Light wheat beer with bright sourness and a few dozen kilograms of
blackcurrants and blueberries added. Bright color, rich berries aroma and
refreshing sourness will quench thirst even during heatwaves."

Väike purk, silidl kassidaam. Sõrmepaksune roosa vahukiht kaob ennem kui pildistada jõuab. Õlle värvus - veidi hämuselt helepunane. Aroom on magus-hapu, marjane, kusjuures domineerib mustikas.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja hapu. Keskmaitse muutub magusamaks, kuivemaks ja kuidagi väga õhukeseks. Lõppmaitse - punaseseõstramorss mustikaga, aga keelekülgi kuivatab mõnusalt. Järelmekis on veidi sõstraseemne mõrkjust ja tublisti mustikanaha parkivat haput.

Kerge kehaga, alakarboniseerunud ja kuiva paletiga, hapu-magusakas-hapu-mõrkja buketiga VÄGA hea taseme rüübe ... tõsi küll, mitte õllede, vaid marjamorsside kategoorias :)
---
pilt isetehtud

Wednesday, August 3, 2022

Surmapatt - Sauternes/Port/Whisky BA

Surmapatt - Sauternes/Port/Whisky BA (Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 13,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter - Imperial" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Porter - Imperial / Double" ja hinnang 4,27 punkti.

Toojainfo: "Triple barrel aged version of Surmapatt imperial porter"

Väike lihtne pudel, hõbesilt ja vahakael häälestavad kohtumisele raskekaallasega. Mustjaspruun vaht täidab ligi pool klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - trigonomeetriliselt must.

Aroom. Kolm sekundit vaikust. JeesNäärmeNimetu jumala nimel. Kuidas nad seda teevad. Õnnis portvein. Dessertploomid. Šokolaadijänesed. Purjus päkapikk. Veel kolm pikka hingetõmmet ning nõrgem mees on juba lõhnast jommis ... või siis hüperventileerunud.

Esmamekk. Mõrumagus. Taevalik. Kujutad ette hiigel-ekraanil 3-D prillide vahendusel sinuni küünidvat soojust? Vot-vot!

Keskmaitse. Huvitavaim tühemik kuskil mõrušokolaadis suitsuploomide ja mandliglasuuris vikerkaare vahel.

Lõppmaitse. Šokolaadipähklitel töötav nurrmasin, mille ainuke kasutegur on olla hiiglama nunnu.

Järelmekk. Ma tahan kuurikatusele pikutama minna, vaadata augustikuiseid tähefilme, ühes käes pokaal ja teises pastakas, millega teha iga üleloetud tähe juurde märge. Noh, et segamini ei läheks.

EBAMORAALSELT HEA! Tinktuurselt tarbitav. Mittejoodav. Söödav. Noaotsa kaupa.
---
pilt isetehtud

SOLAR

Solar (Rebrew, Ukraina) prk 0,5 l. alc 7,0. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Hazy / New England (NEIPA)" Untappd ütleb: "IPA - New England / Hazy" ja3,93 punkti

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "A juicy and tropical New England IPA hopped with a blend of HS Sequoia hops. Our Sun shines with bright yellow sunlight, attracts with an incredible fruity and coniferous aroma, notes of pineapple and mango
IBU 10"

Keskmist kasvu purk, skemaatilis-päikeseline sildikujundus. Tihe valge kahe sõrme paksune vahukiht on püsiv ja klaasiseintele haakuv. Õlle värvus - häguselt tumekollane. Aroom meenutab ehedalt ja kargelt seedrimänni vaiku, mõjub väga värskelt ja veidi metsikult

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus-hapukas ning mehune. Keskmaitse - troopiline segamehu koos seedermänniseemetega. Lõppmaitse - mõõõõnusalt teistest eristuvalt segu ananassikonsservist, metsõuntest, põdrasamblast ja männivaigust.

Järelmekk - magus-mõru, vaigune, pikalt keelepärale takerduv, "passiiv-agressiivne" - kui vana Gambrinusnüüd täpselt teaks, mida see tähendab. Igatahes see jook segab joojat parimal moel, paneb keset vestlust rüübates hetkes silmi sulgema ja ennast metsa mõtlema, selg vastu päikeses soojenenud männitüve ja paljad varbad samblas.

MEGA. Superlahedalt teistest eristuv ... ja samas siiski stiilipuhtuse raamidesse jääv NEIPA. Superõnnestunud humalavalik, kiitus ukraina pruulmeistritele!
---
pilt isetehtud

No Worries IPA

No Worries IPA (Belching Beaver, USA) prk 0,33 l. alc 6,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja 90 punkti. Untappd ütleb: "IPA - American" ja 3,73 punkti.

Tootjainfo: "No Worries IPA is the epitome of a true West Coast IPA, but with a twist of modern-day hops & aromas. This hop forward West Coast ale pours clear with a nice bubbly head. Aromas of dankness and tropical fruit jump from the glass. The first sip will tingle your taste buds, and as the bitterness mellows the hop flavors take over. Strata, Galaxy, Mosaic, Citra, and Amarillo hops all lend their characteristics to this delightful West Coast IPA. This crisp, balanced ale will grasp at your senses and surely enlighten your day.
IBU 45"

Keskmist kasvu purk, sildikujundus ohtlikult puhkav :) Valge vaht täidab pool klaasist ja püsib üsna kaua, ehkki hõredalt. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom on leebelt, ent mõnusalt greibine.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõru-magus. Keskmaitse - mõru, karamelline, veidi puidune. Lõppmaitse muutub hapukamaks, vaigusemaks, kuivemaks ja sidrunikooresemaks. Järelmekk - karamell, kanarbik, veidi tammetõrulikku parkivust, vaik.

Keskmisest veidi kargema kehaga, mõru-magus-mõru-hapukas-vürtsikas-magus-mõru buketiga ÜBERtaseme rüübe. Korralik westkõuster, mitte küll kõige karmima otsa esindaja, aga siiski mõnusalt stiilipuhas
---
pilt isetehtud

Tuesday, August 2, 2022

Wanderlust IPA

Wanderlust IPA (Breakside, USA) prk 0,44 l. alc 6,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 97 punkti. Untappd ütleb: "IPA - American" ja 3,91

Tootjainfo: "Made with Mosaic, Summit, Simcoe, Cascade, and Amarillo hops, it is bright golden in color and has intense tropical, dank, and grapefruit notes. By keeping the malt profile as light as possible, the interplay of hop flavors can really shine.
IBU 64"

Keskmist kasvu purk, sildil värvihunt. Pöidlapaksune erkvalge vahukiht on üsna püsiv. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on magus-mõrkjas, vähese hapuka-virsikulise-mahlase fooniga.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse - kuivapoolne, mõrkjas, isegi mõru, hapukas-vürtsika humalahammustusega. Lõppmaitse - kuiv, karge, mõru, magusa fooniga. Järelmekk - metsõunad koos ananassikonserviga, mõru-magus-vürtsikas-karge-kirgas

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-mõru-hapukas-vürtsikas-mõru-vürtsika buketiga Übertaseme rüübe. Ühest küljest mõnusalt kuiv ja krõps humalatõmmis, selline vanakoolikas et kohe tore ... aga ega ta kuidagi meelde ei jää kah.
---
pilt isetehtud

Market Porter

Market Porter (Thornbridge, UK). pdl 0,33 l. alc 4,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter" ja hinnag 75 punkti. Untapped ütleb "Porter - English" ja hinnang 3,52 punkti

Tootjainfo: "Named after the new pub in York - The Market Cat. It was brewed as a house beer to celebrate the opening. A creamy, rich porter with a floral hop flourish and mildly roasty aftertaste. Expect coffee and chocolate character
IBU 35"

Väike lihtne pudel, lihtne kuid elegantne sildikujundus. Pruunakas vaht täidab üle poole klaasist ja püsib ülimalt kaua. Õlle värvus - kirkalt tume kastanipunane. Aroom - meeldivalt šokolaadine, leivane, biskviidine ... no šokolaadiküpsis!

Esmamekk on keskmise kehaga ja kreemine, õrnalt mõrkjas. Keskmaitse - hapukas, röstine, kakao ja šokolaadi segune. Lõppmaitse - kreemja olekuga, röstitud leivakoorik, mõrušokolaad ja natukese nelgilikku eeterlikkust. Järelmekk - hapukas-magusakas, nelgi, vähese kaneeli ja rohke mõrušokolaadiga. U minuti pärast saabuv korralik vürtsikas õhetus asetab kogu maitsepildi väärikasse raamistikku.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kreemise-siidise paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-hapukas-mõrkja-vürtsikabuketiga Väga hea taseme rüübe. Klassikaline briti porter, pisut ehk röstisem kui teised, aga lahja ja samas maitseküllasena tubli teostus
---
pil isetehtud