Tuesday, February 28, 2023

Dark Humor Club Port Wine BA

Dark Humor Club Port Wine BA (Sori, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Flavored / Pastry" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja hinnang pole samuti välja kujunenud

Tootjainfo: "This Dark Humor Club Imperial Stout is aged in Tawny Port wine barrels for 9 months. A decadent brew with dark chocolate and caramel flavors, accompanied with elegant notes of red wine, oak and vanilla. Dark wine-like complexity of Tawny Port barrels add depth of flavor and silky smooth mouth feel. This beer is the best paired with duck, oysters and goat cheese - and some great company!"

Väike lihtne pudel, uhke rootsipunane gobeläänsilt. Kollakas-pruunakas sentimeetrine vaht pole püsiv. Õlle värvus - tarduva laava mustjaspunane.

Aroom - ohhhhhhhh saaaaa poooortveinike! Armas, täidlane, soojendav, magus, dessertlik pordike. Tamm, metall, vanilje ja iiriskomm on siin kõrvalrollides ka olemas, kuid ümar-mõnus portvein on ikkagi põhiline.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja veiniselt ja isegi ootamatult ründavalt hapu. Keskmaitse - metalline-vaskne viinamarjadžemmilik ja veidi keelekülgedele aroonialikult mõjuv. Lõppmaitse - kuivalt tammine, raudsete maasikate ja külmavõetud pohlade haardes olev portveinilonksuke. Järelmekis saabub lõpuks ka põhjaks oleva õlle röstine ümarus, kuid põhitegelaseks jäävad siiski magus-hapud viinamarjad koos tammega.

Keskmisest raskema kehaga, alakarboniseerunud ja siidise paletiga, hapu-magus-hapu-mõrkjas-magus-hapu buketiga HEA taseme rüübe. Selles vaadihoidises on liiga palju vaati, liiga palju vaati sisse jäänud portveini ja liiga vähe õlut ennast
---
ei ole Gambrinuses saadaval
---
pilt isetehtud

In Amarillo We Trust

In Amarillo We Trust (Hopalaa, Läti) prk 0,44 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA DIPA - Imperial / Double Hazy (NEIPA)" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double" ja 3,98 punkti

Tootjainfo: "IBU 35"

Keskmist kasvu purk, särav-gobelläänne sidlikujundus, mida on veidi keeruline lugeda. Valge vaht täidab üle poole klaasist, püsib väga kaua ja haakub tublisti ka klaasiseintele. Õlle värvus - plödiselt mudruselt määrdunudkollane. Aroom - ülimagus viinamarjamahl koos vähekese kumkvaatidega.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja magus-mõru. Keskmaitse - veidi torkiv, karvane ja alkoholine, magus ja kraapiv. Lõppmaitse - metalline, tolmune, rohmakas, magus-mõru. Järelmekk - apelsinikooretsukaad valges rummis, rafineeeritud suhkru tolmuse magususega

Raske kehaga, tugevalt karbooniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magus-mõru-kare-metalline-magus-mõru-rohmaka buketiga nii ja naa rüübe. Jah, see on topelt-IPA oma juraka olemuse poolest, kuid see olek on karvane ja koolitamata
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

Planet HBC 638

Planet HBC 638 (Hopalaa, Läti) prk 0,44 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Hazy / New England (NEIPA)" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - American" ja 3,94 punkti

Tootjainfo: "HBC 638 and Centennial hops
IBU 25"

Keskmist kasvu purk, kosmilisusele pretendeeriv sildikujundus. Valge vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib kaua. Õlle värvus - mudruselt kollane. Aroom - värskelt pestud urinaarium sauna eesruumis.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja jurakalt mõru-magus. Keskmaitse - magus, kohe väga magus, seebine ja vaigune. Lõppmaitse - magus, martsipanine männiseep. Järelmekk - magus-hapukas, jurakas, võimas ja vaiguvoldiline.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõru-magus-mõru-hapukas-vürtsikas-mõru-magusa buketiga ÜBERtaseme rüübe. Selles IPA's on rohkem maitseid kui päris mitmes DIPA's!
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

Monday, February 27, 2023

Extinction Is Forever!: African Forest Elephant

Extinction Is Forever!: African Forest Elephant (Bevog, Austria). prk 0,5 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial Flavored / Pastry" ja hinnang 93 punkti. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja 3,87 punkti.

Tootjainfo: "Nitro chocolate imperial stout, 10,0% alc. Stout, brewed with the finest roasted malts and responsibly-sourced organic & fair-trade cocoa nibs from our friendly neighbour Zotter Schokoladen Manufaktur. Rich roasted malts come together with huge chocolate aroma and taste with notes of espresso to make it perfect beer for all special occasions. All-in type of beer. ...
Both African elephant species are threatened foremost by habitat loss and habitat fragmentation due to conversion of forests for agriculture, livestock farming, and human infrastructure. Forest elephants are primarily threatened by poaching for bushmeat and ivory. Tens of thousands of elephants are killed each year to meet the illegal international demand for ivory. As this trend continues, the African forest elephant was declared Critically Endangered in 2021."

Keskmist kasvu purk, sildil nimeandja. Pöidlapaksune pruun vaht pole kuigi pikalt püsija. Õlle värvus - naelakastimust.

Aroom - no see on see koht, kus käivitub katkine grammofon: kohvi ja šokolaad /kräks/ kohvi ja šokolaad / krõks/ jne

Esmamekk ... ohhhhkuipehhhhhmeeee. Šokolaadiadjapehmeeeeeee. Kassikäpaehmeeeee

Keskmaitse - šokolaadiunistus vatitekist ja kohvipadjast

Lõpmaitse - kohvolaad ja šoki! Mitte vatitekk, vaid moodne raskustekk, mis paneb ka rahutuima tegelase magama mõnnnnnnnaimat ja magusaimat und.

Järelmekk - mõõõõõõõõõõõhhhhh kui mõõõõõõõnus mõõõõõõõõõõõõõõõõõõõrušokolaaaaaaad

Üleelusuurune ja gigantomaanlik šokolaadilaiutus! Üks šoksisemaid õllesid, mis üle vana Gambrinuse keele on jooksnud.
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

Sourbit - Exotic Fruit Mix

Sourbit - Exotic Fruit Mix (Hopalaa, Läti) prk 0,44 l. alc 7,0 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Sour - Fruited" ja 3,95 punkti

Tootjainfo: "Wheat malt, Pilsner malt, Maris Otter
Hops - Cascade
Misc - exotic fruit mix, vanilla
yeast - California ale
IBU - 9"

Keskmist kasvu purk, kare-värviline kujunudus. Kollakas vaht täidab üle poole klaasist, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - mudruselt oranž. Aroom - laimi-sidruni-apelsini seguselt magus-hapu

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapu ning veidi magusakas. Keskmaitse - magus-mõrkjas, tsitruseline, kõige rohkem ehk veriapelsini meenutav. Lõppmaitse - mõrkjas-hapu, karge, värske, mahlane ja kuiv, greibine ja laimine. Järemekk - ananass, virsik, sidrunväändik, roosa greip.

Keskmisest õige vähe raskema kehaga, vähekarboniseerunud ja kuiva paletiga, magusakas-hapu-mõrkjas-hapu-magusakas-mõrkjas-hapu buketiga ÜBERTASEME rüübe. Lustakalt ja mahlaselt happeline, samas piisavalt kuiv ja mõrkjas, et olla veidi siiski ka õllelik. Luks värk janusele õhtuhakule või eri õllede vahele värskenduseks
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

Sunday, February 26, 2023

Extinction Is Forever! Ricord's Rock Iguana

Extinction Is Forever! Ricord's Rock Iguana (Bevog, Austria). prk 0,5 l. alc 7,1 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Red" ja hinnang 53 punkti. Untappd ütleb: "IPA - Red" ja 3,53 punkti.

Tootjainfo: "What a beer, what a Nitro Red IPA!
Beer that marries a few beer styles into one, the beer that is bursting with big bold hop aromas and taste from hop varieties that we love and adore.The base of the beer is lined with 6 layers of different malts and raw oats which, in combination with nitrogen, gives to this beer an amazing silk smooth and creamy texture. The citrusy, tropical and resinous flavour and aroma, balanced with the lip smacking malt backbone will make your belly laugh and clap. An incredible brew with 7.1% ABV that will draw you a warm smile in this colder late summer and autumn time! We’re super excited about this one and really can’t wait to share it with you guys."

Keskmist kasvu purk, sildil nimeandev elukas. Hallikas-kollane vaht täidab kolmandiku klaasist ja tardub sellisena. Õlle värvus - kirkalt vaarikaspunane. Aroom - aedmaasikad, pihlalad ja kuival pannil praetud õun. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus-mõrkjas ning siidine. Keskmaitse - rauarohke, kuivapoolne, magus-mõru ja sametine. Lõppmaitse - hapukas-mõrkjas, sametiselt täidalne, isegi õlijas ja samas rabaveeline. Järelmekk - magus-mõru, kuiv, keelekülgi nügiv, torkiv ja kallistav, veidral kombel bockilikult pähkline ja karamelline.

Raske keha, sametise paletiga ja samas tuntavalt kuiv, magus-mõru-hapu-mõru-magus-vürtsikas-mõru buketiga KENTSAKAS rüübe. Emotsioone tekitab küllaga ... aga samas on need enamasti tajuhäirelised. Et kuidas saab olla korraga magus ja kuiv, sametine, õline ja pähkline ja ikkagi kuiv?
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

Pink Boots

Pink Boots (Hopalaa, Läti) prk 0,44 l. alc 7,0 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "IPA - American" ja 4,0 punkti

Tootjainfo: "Yakima Chief Hops partners with the Pink Boots Society Pink Boots Society for a sixth year on this unique seasonal hop blend.
The 6th Annual blend consists of Loral®, Ekuanot®, and HBC 586."

Keskmist kasvu purk, sädelev-roosa kujundus. Valge vaht täidab poole klaasist ja psüib vägagi kaua. Õlle värvus - mudruselt-määrdunult kollane. Aroom: kassi poolt märgistatud kummel-pärnaõis-männivaik.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõru-magus. Keskmaitse - jämemõru, tõrumõru ja vahamagus. Lõppmaitse - hapukasmõru, vänge, pajukoore ja kadakamarjamõru. Järelmekk - suiramõrumagus, võilillejuuremõru, teeleht ja raudrohi.

ÜLEVÕLLIKAS. MõruMörisev. MõruMagusMärgistatud. Täielik tajuhäire disaini-idee ja õlle-idee vahel.
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

Bianca Brunch Bomb Maple Pancake Lassi Gose

Bianca Brunch Bomb Maple Pancake Lassi Gose (Omnipollo, Rootsi) pdl 0,44 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Gose - Flavored" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Sour - Smoothie / Pastry" ja 4,37 punkti.

Tootjainfo: "The Omnipollo weekend brunch is served! Pancakes stacked tall, unlimited supply of maple syrup and with only the brightest and best strawberries, raspberries and blueberries you can find. This version of Bianca has all the fruit intensity you would expect and more. "

Keskmist kasvu pilt, suleline sildikujundus. VAHT! VÄRV! RÖÖGATUPUNANE! ÜLEELUSUURUNE PUNANE

Aroom - essentsikuubikud pudisevad läbi su nina otse ajju ja kõrvadest välja. VAHTRASIIIIIRUP! Seda ei saa mingi valemiga õlle sisse NIIIIIIIIIIII nurjatult võimsal tasemel. EI SAA! Aga siin ta on!!!

RÄÄMATULT RÖÖGATU EBALOOMULIK! Ma ei hakka selle õlle kohta isegi midagi kirjutama. See on Omnipollo kvintessents. Kontsentraat. Kivikuubik. Vahtratõrvik. Siirupijärvik. Marjasiirup. Marjasiirupilaoleke. SEDA EI OLE VÕIMALIK JUUA
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

Saturday, February 25, 2023

Eclipse

Eclipse (Hopalaa, Läti) prk 0,44 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter - Baltic" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Porter - Imperial / Double Baltic" ja 3,81 punkti

Tootjainfo: "Imperial baltic porter Malts: Maris otter, dark caramel, Munich, chocolate, roasted barley Hp[s: Hallertau, Magnum Yeast : german block lager Added vanilla beans
IBU 35"

Keskmist kasvu purk, silt penumbralik :) Pruun vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib laheda tardunud massina, mille sisse tekivad täiesti ebatavalised üksikud suured mulliaugud. Õlle värvus - keldrikoopamust. Aroom - kõrbenud leivapõhi

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja magus-mõrkjas ning röstine. Keskmaitse - hapukas-magus, röstitud linnastamata odra tüübilise mekiga. Lõppmaitse - kreemine, magus, šokolaadine, vaniljene. Järelmekk - kõrvetatud pähklid, šokolaad, kakao, vaniljeküpsised šokolaadikreemiga, ploomisnäkerdised.

ÜBERTASEME RÜÜBE! ÜBER BALTI PORTER! Või noh, võib ka MEGA välja käia, sest klassikaliselt hea balti porter oma sametises pehmuses on täiendatud mõnusa kõrvetatud linnastamata odra spetsiifilise nüansiga ja seeäbi saadud kõneväärselt teine tulemus
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

Pleroma Orange Pineapple Crème Brûlée

Pleroma Orange Pineapple Crème Brûlée (Omnipollo, Rootsi) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Sour / Wild" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Sour - Smoothie / Pastry" ja 3,71 punkti.

Tootjainfo: "The intensity of loads of oranges blended together with the tropical, fresh notes of a ripe pineapple. Crème brûlée sour ale brewed with oranges, milk sugar and lots of finely ground vanilla."

Väike purk, psühhedeelne sildikujundus. Erkvalge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib kenasti. Õlle värvus - hämuselt kollane.

Aroom - AAANNAAAANNAAAAASSSS! Noh ja apelsin :)

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja magus-hapukas. Keskmaitse muutub lausa kergelt vesiseks ja mõrkjas-hapuks, väga ehedalt meenutades värskelt lahtilõigatud ananassist nõrguvat mahla. Lõppmaitse - üliküps ananass, mis veidi kraabib su keelekülgi. Järelmekk - ananass apelsiniga, kuiv ja superluxmahlane.

ÜLEVÕLLI ESSENTSLIKULT PULBITSEV ananassijook, mille õllefaktor on miinus nelikendkaks
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

Extinction Is Forever!: Common Guitarfish

Extinction Is Forever!: Common Guitarfish (Bevog, Austria). prk 0,5 l. alc 5,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 65 punkti. Untappd ütleb: "IPA - American" ja 3,64 punkti.

Tootjainfo: "With the Common Guitarfish we were aiming for a delicious easy drinking IPA - something stronger than a session beer, but not a full blown West Coast IPA. We ended up with a super drinkable brew that’s strong enough to take the edge off after a stressful day at work, and at the same time doesn’t make your head spin if you decide to smash a few of them. Strata, Mosaic and a pinch of Chinook hops give this beer a refreshing tropical and citrus kick. We kept the malt bill simple, to let the hops shine and give the beer a clean and crisp finish. A no-brainer choice for the sunny days - Cheers!"

Keskmist kasvu purk, sildil nimeandja kala. Erkvalge vaht täidab 3/4 klaasist, kuid muutub kiirelt hõredaks. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroomis on väga hea, ehkki veidi raua-väävlisegune vesi, nagu jooks otse mägiallikast.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse - hapukas, karge ja vaigune ning metalline. Lõppmaitse - mõrkjas-magusakas metalline, vaigune ja karamelline. Järelmekk - magusakas-mõrkjas ja mõnusa vürtsika õhetusega, karge ja virge.

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga Übertaseme rüübe. Mõnusalt karge ja krõmpsjas, värskendav ja väga kergelt joodav.
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

Friday, February 24, 2023

Black Roasted Peanuts

Black Roasted Peanuts (Hopalaa, Läti) prk 0,44 l. alc 10,0 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja 3,91 punkti

Tootjainfo: "IBU 40"

Keskmist kasvu purk, arusaamatu tume sildikujundus. Tumeruun vaht täidab 3/4 klaasist ja püsib kaua. Õlle värvus - tubakatoosi sisemuse toon. Aroom - magus vaniljene pähkliküpsis.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus-mõru ning röstine. Keskmaitse - hapukas-kreemikas, kohvikreemi ja karamellkisselli vahepealne. Lõppmaitse - pähklisiirupiga täidisega kaneelivahvel. Järelmekk - kreemine ja täidlane hapukas-magus kohvikaramelli koorik šokolaadikoogi peal.

Raske kehaga, vähese karboniseeringuga ja sametise paletiga, magus-mõru-hapukas-mõru-MAGUS-hapukas-magusa buketiga ÜBERtaseme rüübe. Röstine - jah. Impstout - nohhh tõepoolest. Aga röstitud maapähklite peale tuleb tükk aega mõelda, ennem kui nende maitse alles kuskil kaks minutit peale lonksu keelele ilmub
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

LOLLIPOP: Raspberry & Apricot

LOLLIPOP: Raspberry & Apricot (Hopalaa, Läti) prk 0,44 l. alc 8,0 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Sour - Fruited Berliner Weisse" ja 3,82 punkti

Tootjainfo: "Lollipop, Lollipop! Powerful treat for mini Me. :)"

Keskmist kasvu purk, keerukommine kujundus. Tuhmroosa vaht täidab pool klaasist ja üsib kaua. Õlle värvus - tuhmilt ja inetult plögapunane.

Aroom - nohhhhhh jõuliselt ja limonaadiselt magus-hapu on ta küll, aga kas ma tunneks ära ühte või teist lubatud komonenti? Nommmmaitea, mingi kollase luuviljalise asja küll, aga vaarikas, mis muidu on agressorina kõigelämmataja, jääb oletuse tasemele.

Esmamekk - rutjuvalt jäme magushapu. Keskmaitse - hapu-magus, vähese vaarikaseemnese mõrkjusega. Lõmaitse - Magus-Hapu-Mõru. Järelmekk on veidi keelkatkuvalt happeline, kuiv ja samas marmelaadine, võibolla punasesõstramarmelaadine.

Friigikas. Arusaamatu hapu friik. Õllefaktor - 0,00001. Hapufaktor + 12. Jurakas. Arusaamatu magus-hapu jurakas
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

Pinecode DIPA

Pinecode DIPA (Hopalaa, Läti) prk 0,44 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA DIPA - Imperial / Double IPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double" ja 3,77 punkti

Tootjainfo: "West Coast DIPA. Malts: Maris Otter Low colour, Caramel Malt, Munich Malt. Hops: Chinook, Columbus, Citta, Simcoe, Yeast: California ALE.
IBU 30"

Keskmist kasvu purk, maatriksi-koodi sarnane sildikujundus. Kollakas vaht täidab veidi üle poole klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt punakaskuldne. Aroom - värsketest haavalaudadest üles klopsitud kuivkäimla.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja hapukas-mõru. Keskmaitse - vaigune, puidune, karamelline, pihlakane. Jäme ja isane.

Lõppmaitse - kuivatatud mõrumaasikad (onju!), pihlaka- ja kadakamarjad, karamelliseerunud kuusevaik. Järelmekk - jämemõruraisk. Kuusemõru, kasemõru ja maasikamagus. Keelekortsutaja. Jõhkard.

ÜLEVÕLLIKAS! Kuivatatud mõrumaasikas peab looduses olemas olema, sest see õlu siin maitseb just nii! Steroididel westkõuster!!! Üliharva esinev stiil, seda enam meeldejääv ja soovitusvääriline ... kuid ainult humalapeadele
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

Thursday, February 23, 2023

Black Mexican Coffee

Black Mexican Coffee (Hopalaa, Läti) prk 0,44 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial Flavored / Pastry" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja 4,03 punkti

Tootjainfo: "Malts - Maris otter, Caramel, Munich, Black, Chocolate, roasted barley. Hops - Columbus Yeast - California ale Added Mexican coffee, vanilla
IBU 40"

Keskmist kasvu purk, mittemidagiütlevalt tuhm-tume kujundus. Tumepruun vaht täidab üle poole klaasist ja püsib kaua. Õlle värvus - kantmust.

Aroom. Khhh-Khhhhh-Kohhhhhviiiii! No ikka kohe nii kohvi et paneb veidi läkastama.

Esmamekk on magus ja kohvine, röstine ja kakaoküpsisene.

Keskmaitse - kakaoliköör, kohvikreem, pekaanipähklipuruga šokolaadiküpsis.

Lõppmaitse - JÄMEkohvi, JÄMEkakao, JÄMEšokolaad. Tuhm ja tume on lagi kõrges saalis, täis sajanditepikkust küünlatahma ja raamatutolmu.

Järelmekk - Kohvigorilla ja Šokolaadikrokodill said ükskord lapse, mille nimeks sai ÕLU. Suur sai see laps. Suur ja raske ja aeglane nagu laisklooma ja panda ja šokolaadikommi ristand.

KOHVIMEGAŠOKOLAADITURBOGIGA. Suurepärases tasakaalus ja samas võimsalt lubatud kohvikeelt räägiv tegelane
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

Planetary HBC

Planetary HBC (Hopalaa, Läti) prk 0,44 l. alc 6,8 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "IPA - New England / Hazy" ja 4,04 punkti

Tootjainfo: "Experimental hops HBC586; HBC630; USDA074 in one planetary.
IBU 25"

Keskmist kasvu purk, kosmiliselt mõjuv sildikujundus. Erkvak´lge vaht täidab üle poole klaasist ja üsib mõõdukalt. Õlle värvus - mudruselt kollane.

Aroom - oi midagi niiiiiii tsitruselist tunneb harva - see on nagu kõigi teadaolevate tsitruste koorte ühendkoor, mõrkjas ja supervärskendav

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõru-magusakas. Keskmaitse - pomelo, kumkvaadid ja üleküpsed virsikud. Lõppmaitse - uhhhhh kui karmild greibine, aga samas ka magusalt ehmespehme, justkui oleks tegu greibisuhkruvatiga. Järelmekk - hapukas-mõrkjas, apelsinine ja sidrunheinane, karge ja karastav

MEGA! Tsitrusekoorte segapuntratantsuMEGA. Karge, veidi hammustav, rohmakalt mõru-magus, väga meeldejääv!
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

Chillinn' with Forest Berries

Chillinn' with Forest Berries (Hopalaa, Läti) prk 0,44 l. alc 5,2 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jookis. Untappd ütleb: "Sour - Berliner Weisse" ja 3,74 punkti

Tootjainfo: "Chillin' With Pineapple&Mango...there is nothing more to say. Just chillin' :)
IBU 10"

Keskmist kasvu purk, rõõmsates päikeseloojangulistes toonides kujundus. Tumeroosa vaht täidab 3/4 klaasist ja püsib korralikult. Õlle värvus - mudruselt tumeroosa. Aroom on kergelt väävline ja üldmarjane, võibolla arooniale omane.

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja magushapu. Keskmaitse - mõrkjas-hapu, vaarikaseemneid ja -varsi meenutav. Lõppmaitse - magus-mõrkjas, kuivapoolne ja keelt aroonialikult parkiv. Järelmekk - väävline, mineraalne, hapu, parkiv, toorepoolsete metsamaasikate meenutusega

Keskmisest tiba kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, magus-hapu-mõrkjas-hapu buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Ülihea janukustutaja, kuid teiste marjaste berliinerite hulgast ka mitte kuigi kaugele silmaaistev
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

Tuesday, February 21, 2023

4.3D QIPA

4.3D QIPA (Hopalaa, Läti) prk 0,44 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA DIPA - Imperial / Double Hazy (NEIPA)" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - Quadruple" ja 3,8 punkti

Tootjainfo: "Malts: Maris Otter, Wheat, Flaked oats Hops: Columbus, Citra, Simcoe Yeast: California 001, Imperial juice
IBU 45"

Keskmist kasvu purk, sünge-küütlev sildikujundus. Kreemikat karva vaht täidab pool klaasist ja püsib korralikult. Õlle värvus - vähese uduvinega kuld-oranžikas. Aroom on magus ja ehk veidi kampolit meenutav?

Esmamekk on raske ja magus, vähese mõrupingutusega ja keeleotsal kirvendav. Keskmaitse - aelsinimarmelaad vägivaldselt alkoholisel moel. Keskmaitse - rämeraske, õlgu võdisema panevalt karmilt alkoholine virsikuliköör kasekoorega. Lõppmaitse - jämejumal kui raske see on! Järelmekk - õeeeehhhhhhhh.

VÄRDJAS - see õlu on VÄRDJAS. Ärge! Ainult omal vastutusel.
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

Lollipop Peach & Pineapple

Lollipop Peach & Pineapple (Hopalaa, Läti) prk 0,44 l. alc 8,0 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Sour - Fruited" ja 3,92 punkti

Tootjainfo: "Sweet and sour beer candy :)
IBU 9"

Keskmist kasvu purk, sildikujundus keerukommiline. Kollakas vaht täidab 3/4 klaasist ja on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - mudruselt oranžikas. Aroom - lustlik ja limonaadine ja imemõnna ... aga kas ta nüüd just virsikut meenutab? Ananassi igatahes veel vähem

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja jurakalt magus-hapu. Keskmaitse - virsikufanta steroididel? Juhul kui virsikufanta olemas on?

Lõppmaitse - happeline nii et kipub keelt kuivatama. Magus sedavõrd et kipub haput varjutama. Mõru piisavalt et kõike tasakaalustada. Järelmekk - happelist kuiv ja siirupiselt magus. oorevõitu virsik ja samavõrra keeltlõhkuvalt toorevõitu ananassine.

ÜLEVÕLLIKAS! Kas mitte-päris-100%-küpset ananassi süües teil kipub keel karedaks minema? Ja samas küpsusastmes virsik suud kuivatama? Vat siis selle õllega (ÕLLEGA???) saate sama tunde kätte!
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

CLOUD #21

CLOUD #21 (Hopalaa, Läti) prk 0,44 l. alc 7,0 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "IPA - Milkshake" ja 4,04 punkti

Tootjainfo: "Milkshake IPA with Mosaic; Citra; Galaxy hops
IBU 35"

Keskmist kasvu purk, sarjale omane silt seekord ekrsates loojangupilvedes. Valge vaht täidab 2/3 klaasist ja üsib väga kaua. Õlle värvus - mudruselt kollane. Aroom - mangovaik ja mandariinikoore sisekülg.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja jõmakalt mõrumagus. Keskmaitse - greibimarmelaad ja mandariinikoor. Lõppmaitse - mandariinikooresukaad vaniljega. Järelmekk - pomelo ja mandariinivaik.

MEGA! MEGAMANDARIINIMEGA! Sedasorti meelitaja, mida tema maitsekülluse ja -tasakaalu tõttu tahaks võtta ette liitris kannuga ja juua kiiresti tühjaks ... aga mõistus üritab sind seda tegemast takistada
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

Monday, February 20, 2023

Hyperjump: Revenge

Hyperjump: Revenge (Hopalaa, Läti) prk 0,44 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA DIPA - Imperial / Double Hazy (NEIPA)" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - Triple" ja 3,83 punkti

Tootjainfo: "Malts-Maris otter, Wheat, flaked oats, malted oatsHops - Simcoe, Citra Yeast - California ale
Added dextrose
IBU 40"

Keskmist kasvu purk, kosmilise hüppe tunnuskujundus. Kollakas vaht täidab üle poole klaasist ja püsib ülikaua, haakudes ka klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt täiskuldne.

Aroom - sulaselge troopika! Ananassi ja mango segakokteil, kõrvale värskelt lahtilõigatud aprikoosid.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja mõru-magus, koos mõnusa humalakirvendusega keeleotsal. Keskmaitse - MAGUSMÕRU ja vaigune, kirvendav ja kirgastav, keelekülgi survestav ja maitsenäsakesi turritav.

Lõppmaitse - vaigusõdurite armaada tallab keelel ringi, tantsides rohelist hopakki ja trampides teelehti ning võililli pehmesse pinnasesse. Järelmekk - vägggggevvvv, raskekoeline ja aeglasetoimeline, pisut purjus ja muskleidnäitav, pruunakasrohelises kaitsevärvi humalarüüs IPA-veteran.

ÜLEVÕLLIKAS. RämeRohmakas TIPA, humalalahingute veteran, Värske Vaigu ordeni kavaler!
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

Alchemy APA

Alchemy APA (Hopalaa, Läti) prk 0,44 l. alc 5,8 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Pale Ale - American" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Mixed fermentation APA"

Keskmist kasvu purk, must-valge teaduslähedane sildikujundus. Erkvalge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib kaua, haakudes ka klaasiseintele. Õlle värvus - mudruselt kollane. Aroom - vaigune urinaarium. Või siis kännu sisse kusemine :)

Esmamekk on keskmise kehaga ja ootamatult magus. Keskmaitse - magus-mõru, puidune, täpsemalt seedrine. Lõpmaitse - seedrkäbide vaik koos kuivatatud papaiaga. Järelmekk - magus-mõrrru ananass ja männivaik

Keskmisest suti raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, magus-mõru-magus-hapu-mõru-vürtsika buketiga Veider, aga lahe rüübe. Arvan, et pakub huvi eelkõige pruulmeistritele oma kentsakavõitu nüansside tõttu
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

Chillinn' With Rhubarbar & Apple

Chillinn' With Rhubarbar & Apple (Hopalaa, Läti) prk 0,44 l. alc 5,2 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Sour - Fruited Berliner Weisse" ja 3,75 punkti

Tootjainfo: "Ingredients: water, barley malt, wheat malt, hops, yeast, rhubarb and apple puree, vanilla."

Keskmist kasvu purk, udune-rannane sildikujundus. Valge tihe vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - mudruselt kollane. Aroom - no kõige puhtamal kujul rabarberivars! Ainult et väikene väävline vine selle taga loob veidi nina kirtsutama paneva fooni.

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja hapu. Keskmaitse - magus-hapu, suhkrusse kastetud rabarberivars kui suvetunde tekitaja ehedal kujul! Lõppmaitse - pisut vesisevõitu, kuid samas ka nii mahlane, sügisõuntest pressitud õunamahl oma muheda ja asjakohase parkivusega. Järelmekk on magus-mõrkjas nagu juba vanemale rabarberile omane, väääähene vaniljene pehmusenoodike ilmub ka välja.

Keskmisest suti kergema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapu-magus-hapu-mõrkjas-hapukas-magusa buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Suuuuuurepärane janukustutaja ja ehedalt lubatud maitsete kandja!
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

Sunday, February 19, 2023

Cuvée de Mortagne Forte - Madeira "Vinhos Barbeito" BA

Cuvée de Mortagne Forte - Madeira "Vinhos Barbeito" BA (Alvinne, Belgia) pdl 0,375 l. alc 16,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Quadrupel / Abt" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Belgian Quadrupel" ja 4,51 punkti

Tootjainfot pole rohkem kui sildil, aga sellestki on küll ju.

VÄLIMUS! Oi see on väärikas. Kolmikkarp number 204! Jaaaaa, see karp on nummerdatud! Ja karbis sama õlle kolm vaadihoidist. 120 punkti 10'st, vaatamata sellele et silt ise on igav nagu kojal kombeks. Vahtu sisuliselt ei teki. Õlle värvus - kirkalt ja tumedalt kastanpunane.

Aroom - quad ja madeera tõepoolest! Iiriskomm, kooreliköör ja koorepumat ühekorraga

Esmamekk on raske kehaga ja magusalt likööriline, pähkline ja õline. Mõtlikult aeglane ja veidi paatinaga kaetud.

Keskmaitse - liköör, murakaliköör, munaliköör ja karamell-likööööööör. Ööööölikööööör.

Lõppmaitse - pähklinastoika, karamellkomm pähklilikööri täidisega. Väärika pansionaadi väärikaima kliendi õhtune kristallkümmel, et uinuda naeratusega.

Järelmekk - köömneliköör. Benediktiin. Rosmariininastoika kännukukelikul suhkruküllasel meetodil

ÜLEELUSUUUUUURUNE KRISTALLKÜMMELÕLU!
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

Black Pecan Cake With Raisins Imperial Stout

Black Pecan Cake With Raisins Imperial Stout (Hopalaa, Läti) prk 0,44 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial Flavored / Pastry" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja 3,84 punkti

Tootjainfo: "Malts - Maris otter malt, caramel, Munich, black, chocolate, roasted barley Hops: Columbus Yeast - California Ale Added pecan, Raisins, Vanilla
IBU 40"

Keskmist kasvu purk, soliidselt sünge-kuldne kujundus. Tumepruun vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib kaua. Õlle värvus - söehunnikumust. Aroom on kõrbenud, kõrvetatud pähklite ja rosinatega keeksi taoline.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja mõru-magusalt röstine. Keskmaitse - tuhk, kõrbenud rosinatipud, kakao, kõrbenud pähklid. Lõppmaitse muutub magusamaks ja õlisemaks, vastates paremini "pastry stout" ootusele. Järelmekk - musta rummi, rummikoogi, alkoholis leotatud rosinate intensiivne kihelus

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlise paletiga, mõru-magus-mõru-hapukas-mõru-vürtsikas-magusa buketiga Übertaseme rüübe. Veidi liiga ülekõrvetatud, veidi liiga tajutavalt alkoholine, kuid laias laastus siiski lubadustele/ootustele vastav imps.
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

Planet HBC 586

Planet HBC 586 (Hopalaa, Läti) prk 0,44 l. alc 6,5 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda rüübet. Untappd ütleb: "IPA - Other" ja 3,9 punkti

Tootjainfo: "We love experiments, we love experimental HOPS. The New Planet has born. Planet HBC 586 - IPA"

Keskmist kasvu purk, maruvärviline sildikujundus. Valge vaht täidab üle poole klaasist, kuid pole suuremat asi püsija. Aroom on mõnusalt ja kargelt greibine, vähese sidrunheinaliku kõrvaltooniga.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja jõuliselt mõru-magus. Keskmaitse - pomelo ja virsiku vahepealne mõnus maitsetäidlus. Lõppmaitse - vaigune, kumkvaatide ja konservaprikoosi segune. Järelmekk - magus-hapukas, korraliku greibise/apelsinikoorese mõru raamitusega.

Keskmisest raskema kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, mõru-magus-mõru-hapukas-magus-mõru-vürtsika buketiga ÜBERtaseme rüübe. See humal võib küll olla veel nimetu, kuid ta meeldib vanale Gambrinusele väga!
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

Friday, February 17, 2023

Cuvée de Mortagne Forte - Sherry PX "Bodegas Fernandez-Gao" BA

Cuvée de Mortagne Forte - Sherry PX "Bodegas Fernandez-Gao" BA (Alvinne, Belgia) pdl 0,375 l. alc 16,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Quadrupel / Abt" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Belgian Quadrupel" ja 4,3 punkti

Tootjainfot pole rohkem kui sildil, aga sellestki on küll ju.

VÄLIMUS! Oi see on väärikas. Kolmikkarp number 204! Jaaaaa, see karp on nummerdatud! Ja karbis sama õlle kolm vaadihoidist. 120 punkti 10'st, vaatamata sellele et silt ise on igav nagu kojal kombeks. Vahtu sisuliselt ei teki. Õlle värvus - kirkalt kastanpunane.

Aroom - viigimarjavein koos šerriga, tamm koos tumeda kommisuhkru, väärikuse ja soojusega.

Esmamekk on raske, veniv ja aeglane nagu aeg sel velgushetkel, kui päike enam ei paista aga valgus murdub ja kõik kirgastub. Alkoholine, kuid seda väärikal moel

Keskmaitse - datliliköör ja kakaokoorikus rosinad, pits valget rummi ja poolkuivatatud datlid

Lõppmaitse - magushapu külluslik dessertvein, huvitaval kombel väikese kookoselise nüansiga.

Järelmekk - rosinad nn merekivikeste glasuuris, rõõmsaltklõbisevad ja veidi lapsikud, kuna valges rummis leotamine paneb põsed õhetama

Raskepoolse kehaga, nullkarboniseeringu ja õlija paletiga, magus-mõrkjas-alkoholise-hapukas-magus-mõrkjas-magusa buketiga Übertaseme rüübe. Kõik oleks nagu suurepärane ... kuid vaimustuseks kah põhjust pole, lihtsalt väga heas küpsusastmes kange belglane vaadihoidisena, ainult et lame ja veidi alkoholine (ehkki kas seda saab ette heita 16%vol joogile?)
---
ei ole Gambrinuses saadaval
---
pilt isetehtud

Vanilla-Mokka-Tonka

Vanilla-Mokka-Tonka (Hopalaa, Läti) prk 0,44 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial Flavored / Pastry" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja 3,72 punkti

Tootjainfo: "Yo-ho-hoooo! Special brew for Mikkeller advent beer calendar. Malts: Maris Otter, Double Roasted Caramel, Munich, Black, Chocolate, Rye Chocolate, Roasted Barley Hops: Columbus Yeast: California Ale Misc: Vanilla Bean, Tonka Bean
IBU 40"

Keskmist kasvu purk, sätendav-litriline kujundus. Mustjaspruun vaht täidab alguses 3/4 klaasist ja separeerub siis . Õlle värvus - tünntümmerjasmust.

Aroom - vanilje ja tonkaoa ühiskasutamine nõuab meisterlikkust, et mitte üle pingutada - vähemalt aroomis on saavutus perrrrrrfektne!

Esmamekk üllatab sellega, et ta polegi naftalikult raske, pigem isegi kohvilikult-veinilikult kerge ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse - šokolaad, röst, kakao, kaneel, rosinad ja mandliliköör. Lõppmaitse - see on lihtsalt hämmastavalt kergeltjoodav röstine-kakaone piparkoogijook! Järelmekk - veinilik, kohviliköörilik, kaneeli, nelgi ja mandlite segune.

HÄMMASTAV! Kuidas saab 10-kraadine imp-stout olla nii kergeltjoodav? IMELISELT PROFESSIONAALNE sooritus tonkaubade kasutamise mõttes - siit on kätte saadud soovitav mandline noot, ilma minemata rämevaniljeselt imalaks. SURREPÄRRRRANE saavutus!
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

In mosaic we trust

In mosaic we trust (Hopalaa, Läti) prk 0,44 l. alc 8,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA DIPA - Imperial / Double IPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double" ja 3,93 punkti

Tootjainfo: "Mosaic, just Mosaic and only Mosaic
IBU 35"

Keskmist kasvu purk, nukilis-kaleidoskoopiline kujundus. Kollane vaht täidab 2/3 klaasist ja üsib väga kaua. Õlle värvus - mudruselt oranžikas-kollane. Aroom on meeldivalt ja mahlaselt karamelliselt vaigune.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus-mõru. Keskmaitse - puidune, karamelline ja pihlakane. Lõppmaitse - sidrunikoor, pärnaõied ja vana männivaik. Järelmekk - mahlaselt ja vaiguselt karmipoolne, metspirnide ja pihlakate segune.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magus-mõru-hapukas-mõru-hapukas-magus-mõru-vürtsika buketiga Übertasemerüübe. Korralikult karm ja samas meeldivalt mahlane, kuid nagu ühehumala-IPA'd enamasti, jääb veidi üheplaaniliseks.
----
saadaval Gambrinuses üksikeksemplaris
---
pilt isetehtud

Thursday, February 16, 2023

Öö X

Öö X (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 13,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter - Baltic" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Porter - Imperial / Double Baltic", hinnang 4,35 punkti

Tootjainfo: "BA Imperial Baltic Porter
A bigger and bolder version of Öö, aged in freshly emptied Cognac barrels. Brewed to celebrate the 10th anniversary of Öö."

Väike lihtne, aga vahakaelusega pudel. Sildikujundus seekord üliefektne! Sentimeetrine pruun vaht kaob kiirelt. Õlle värvusest rääkimine oleks narrus ja mustuseraisk.

Aroom. Pimedus on õndsus. Vaikus, pimedus ja meditatiivne lakkevahtimine, kusjuures laes on näha vaid aegajalt mitu korrust allool majast mööduvate autode valguslaikude peegeldus märjalt asfaldilt. Konjakimelass.

Esmamekk. Metallikonjak. Metallitõrvakonjak. Veidi torkiv, tiba agressiivne. Puidune. Kihelev.

Keskmaitse - metallitamm. Vasetamm. Tiritamm. Kräuksti avanev kõrvaltoa uks ning ukse alt kumav valgusviirg koos konjakilõhnaga.

Lõppmaitse. Metall-šokolaad. Metall-melass. Kullatolmuga kaetud trühvlikomm kui dekadentsi kuues aste. Keegi paneb kõrvaltoas käima raadio, mis mängib sinu noorepõlve soovilaule, põimununa igikestva saatejuhi hääletämbriga, mille saatel sa veetsid nii palju õhtuid ja öid.

Järelmekk. Kullatud vaskpeeker, täis konjakis leotatud rosinaid, mälestusi ja heietusi, mida keegi teine peale sinu ei kuule.

Metallimega. Konjakimetallimega. Ülivõimas ja vaikimasundiv
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

Queers of the Stone Age

Queers of the Stone Age (Anderson's, Eesti) prk 0,33 l. alc 7,5 %vol. Ratebeeri ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Sour - Other" ja hinnang 3,66 punkti

Tootjainfo: "Queers of The Stone Age is a unique and flavorful beer that combines the best of sour ale and saison yeast. This beer is made with apricot and peach, which gives it a sweet and fruity flavor, balanced by the tangy notes of sour ale. This beer is made in collaboration with VikerPidu, so you know you're getting the best of the best
IBU 15"

Väike purk, ümaravaormiline kujundus. Kollakas vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib tihedalt ja kaua. Õlle värvus - mudruselt tuhmkollane. Aroom - leebelt, aga selgelt virsikuline.

Esmamekk on keskmise kehaga ja jurakalt magus-hapu. Keskmaitse - magus-mõru, virsikukivi parkivusega. Lõppmaitse - hapu, kuiv, toorevõitu aprikooside ja tikrite suukrimpsutusega. Järelmekk - hapu-mõrkjas, veidi lameda suutunnetusega ja kuiv.

Keskmisest raskema kehaga, vähekarboniseerunud ja kuiva paletiga, magus-hapu-mõrkjas-hapu-magusakas-mõrkjas-hapu buketiga Übertaseme rüübe. Jõuline ja meeldejääv, karge ja karastav, aga kahjuks veidi lameda keeletajuga
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

Monday, February 13, 2023

Cuvée de Mortagne Forte - Sherry Oloroso "Bodegas Alvear" BA

Cuvée de Mortagne Forte - Sherry Oloroso "Bodegas Alvear" BA (Alvinne, Belgia) pdl 0,375 l. alc 16,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Quadrupel / Abt" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Belgian Quadrupel" ja 4,47 punkti

Tootjainfot pole rohkem kui sildil, aga sellestki on küll ju.

VÄLIMUS! Oi see on väärikas. Kolmikkarp number 204! Jaaaaa, see karp on nummerdatud! Ja karbis sama õlle kolm vaadihoidist. 120 punkti 10'st, vaatamara sellele et silt ise on igav nagu kojal kombeks. Helepruuni vahtu tekib vähe. Õlle värvus - kirkalt kastanpunane.

Aroom - aaaaaaaaaaaaaahhhhh. Seda on PALJU! Sügavat ja palju ja kuuemõõtmelist! Murakaliköör. Kuivatatud aroonia. Mustad poolnätsked ploomid. Leivakali. Melass. Portvein. Vastu hommikut lõhnab niimoodi ilmselt pulmalaud, kuhu on peale loksunud kõike ja korraga ja palju. Ja parimat!

Esmamekk. Ahhhhsaaaaa. SAMET! Ideaalne samet, ehmespehme sulakuld, portveini idealiseeritud ettekujutus romantikast.

Keskmaitse. Armumise allee kuuvalguses. Issand kui lääge ja imal on see mõttekliššee, kuid no kuradi pärast, just täpselt selline ülevõlli idelaane see maitsepilt ongi. Nii ei peaks saama õllelonksust mõnu tunda!

Lõppmaitse. Taevased väed ja põrgukoerad on omavahel ulatanud käed, käpad, odad ja inimhinged. Sellise helluse ja küllus ja hurma vastu ei saa ei sultan ega ori ega eunuhh

Järelmekk. Ooooooolgu, tõepoolest selgub, et paradiisis on alkoholi! Oiiii, paradiisis on alkoholi, sellepärast ta ongi paradiis???

TIIVUSTUNULT IMEILUS LINNUTEELINE ÜLELEND KÕIKSUSEST! Kuskil peaks olema kriitiline mõõdik, mis ütleks, et SELLEST ei tohiks alkohol paremini maitsta. Sest muidu kaob patu ja paradiisi vaheline piir ... kui teda on kunagi olnudki.
---
KAHJUKS EI OLE Gambrinuses saada
---
pilt isetehtud

Black Black Black

Black Black Black (Salama, Soome) prk 0,44 l. alc 6,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Black / Brown / Cascadian Dark" ja hinnang 65 punkti. Untappd ütleb: "IPA - Black / Cascadian Dark Ale" ja 3,59 punkti.

Tootjainfo: "Black is the new black. Black is back. Black is white. White is black. Itʼs Black attack tat. Got 69 problems but black ainʼt one. Itʼs black with Mosaic, Simcoe & Amarillo. Whack."

Keskmist kasvu purk, sildikujundus on "black" :D Pruun vaht täidab 2/3 klaasist ja üsib utlrakaua. Õlle värvus - tuhmilt pruunakasmust. Aroom - linnastamata ja röstitud odra spetsiifiline vängevõitu lebra koos mõningase kassipissiga.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse muutub veidi raskemaks ja sametisemaks, kuid kõrvetatud linnaste spetsiifiline hapukas rohmakus matab muud toonid. Lõppmaitse - mõru-magusakas-mõru, kirbepoolne ja keeltkäkerdav. Järelmekk - magus-mõru ja hapukas kõrbetooniga.

Keskmisest suti raskema kehaga, hapukas-mõrkjas-magus-mõru-hapukas-mõru buketiga OK taseme rüübe. Must IPA on kurjama spetsiifiline loodusnähtus, mille tasakaalus hoidmine on keeruline. Siin on röst tapnud humalad, jättes neile väikese koha vaid aroomis. Halb pole, hea samuti mitte. Proovimisvääriline selle stiili haruldluse tõttu.
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

Respiraator (taaskülastus)

Respiraator (Käbliku, Eesti) pdl 0,44 l. alc 8,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Bock - Doppelbock", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Bock - Doppelbock" ja hinnang 3,54

Tootjainfo: "Vanarahvas on öelnud: "Kus häda kõige suurem, seal abi kõige vähem". Ei kaitse aluspüksid suure häda eest jalas, veel vähem siis näo ees. Samas on see parem kui mittemidagi.
IBU 25"

Tegu pole omaette kirjeldusega, vaid võrdlusega kahe aasta taguse esimese väljalaskega, mille taseme osas oli küsitavusi. Tumekollast vahtu on nüüd tublisti vähem kui toona. Õlle värvus on kirkam ja veidi heledam. Aroom on laias laastus samasugune, kuid vähem on seda häirivat medikamentooset fooni. Ka maitse on puhtam ja meeldivam ning rohkem stiiliootustele vastav (pähklisem ja karamellisem), ehkki veidi toorevõitu ja alkoholine.

Võrreldes aastataguse esimese partiiga on see sooritus nüüd veidi parem. Tõsi küll, ka praegu ei saa seda pidada etalonivääriliseks, kuid igatahes on toimunud areng õiges suunas. See konkreetne partii on aga pisut noore- ja toorevõitu, võimalik et nii u kuu-kahe pärast on saabunud parim hetk ja küpsusaste.
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

Sunday, February 12, 2023

Viljandi Suitsune

Viljandi Suitsune (Valmiermuiža, Läti) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus "Smoked - Rauchbier" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Rauchbier" hinnang 3,64 punkti

Tootjainfo: "The Hanseatic city of Viljandi is known for its beauty, but also for its friendly folk and great brews. We have created this dark smoked lager using a technique passed down from old Livonian brewers - malts smoked over open birch wood fire. Terviseks!
IBU 27"

Väike lihtne pudel, sama lihtne sildikujundus. Tumekollane vaht täidab pool klaasist ja püsib kenasti. Õlle värvus - kirkalt pruunakas-punane. Aroom - hapukalt suitsune, selle taga on aga väga hea vesi.

Esmamekk on keskmisest nõka raskema kehaga ja magusakas-hapukas. Keskmaitse - suitsune ja magus-mõrkjas. Lõpmaitses mõrkjas pool süveneb, kuigi hapukas-magus suitsune telg jääb määravaks. Lõppmaitses domineerib suitsune kuivus, kuid see on samas pesas mesilasvahase magususega

Keskmisest tiba raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-haukas-suitsuse-mõrkjas-hapukas-magusa buketiga HEA taseme rüübe. Hästi tehtud, kvaliteetne, lätilikult magusapoolne, kuid siiski oma suitsuõlle asja ajav tegelane. Vana Gambrinus on üsna veendunud, et tegu on "Siguldas Rauchbier" rebrändinguga samalt tootjalt - aga selles pole kübetki etteheidet
---
ei ole Gambrinuses saada
---
pilt isetehtud

Talve Eripruul

Talve Eripruul (Saku, Eesti). pdl 0,5 l. alc 5,3 %vol. Ratebeer väidab et see on sama mis "Pühadepruul" . Untappd ütleb: "Lager - Winter" ja hinnang 2,83 punkti

Tootjainfo: "Saku Talve on karamell-linnastega pruulitud hele õlu, mis on valmistatud ainulaadse retsepti alusel mõeldes aastalõpu pühadele. Täidlase maitsega karamellihõnguline eripruul sobib kenasti talvehooajale omaselt tummisemale toidulauale ja tähistamaks aastalõpu pühi. Täidlase maitsega karamellihõnguline eripruul sobib kenasti täiendama mulgikapsa-keedukartuli-verivorsti triot ja ka peaesinejaks uusaasta toosti lausumisel.
Värvuselt vaskse alatooniga ja Saku Originaalile omaselt karge maitsega"

Üliuhke reljeefkirjadega proofilpudel ja edev sildindus. Kollakas hõre vaht täidab ligi poole klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt punakaskuldne. Aroom on karamelline ja veidi metalne.

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja hapukas-karamelline. Keskmaitse - veidi metalne, kerge rabaveeliku kuivusega. Lõppmaitse - kuivatatud maasikad ja pihlakad, kuivapoolne ja vaskne. Järelmekk - magus, veidi isegi läila, ehkki mõrkjas karamell ja õrn vürtsikus tõttavad kohe pilti parandama

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga HEA taseme rüübe. Kõigi tunnuste järgi saaks paigutada märzenite kategooriasse ja sellise mass-märzenina pole tal viga midagist
---
EI OLE Gambrinuses saadaval
---
pilt isetehtud

Saturday, February 11, 2023

UNTZ UNTZ UNTZ

UNTZ UNTZ UNTZ (Salama, Soome) prk 0,44 l. alc 10,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial Flavored / Pastry" ja hinnang ole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double Pastry" ja 4,1 punkti.

Tootjainfo: "Untz Untz Untz is a collaboration Black Forest Gateau imperial pastry stout with our friends from Berlin, Germany. Bräugier exists to push boundaries, which is why we decided to go techno crazy with a traditional Schwarzwälder Kirschtorte."

Keskmist kasvu purk, psühhedeelne sildikujundus. Tumepruun vaht täidab pool klaasist, kuid muutub kiirelt hõredaks ja kaob. Õlle värvus - kuristikrukkismustjaspunane.

Arooooooommm mõmmm mämmm - šokolaad kirsis! Või oli see nüüd vastupidi, et ikka kirss šokolaadis!

Esmamekk on raske, õlijas, öine ja tumetaevaline, magus-hapu ja täidlane.

Keskmaitse - ooooooo õilis kirsiveri! Või siis kui torgata nuga kirsilikööriga täidetud šokolaadikommi külje sisse, siis selline toekas-kleepjas punaloiguke sellest välja voolabki?

Lõppmaitse - jummmm-jämmmmm - dessertrumm-kirsileotis.

Järelmekk - kirsilkliister, konjakikirss, mustika-muraka-aroonia-likööööööör

MURAKAKIRSIMEGA! Liköör-õlu.
---
Gambrinuses saadaval  
---
pilt isetehtu

Ankle Slapper

Ankle Slapper (Fat Lizard, Soome) prk 0,44 l. alc 5,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Ale - American (APA)" ja hinnang 48 punkti. Untappd ütleb: "Pale Ale - American" ja 3,51 punkti

Tootjainfo: "West Coast style Mosaic single hop American Pale Ale for surfers and surf-minded people.
IBU 35"

Keskmist kasvu purk, sildil veidi troopilisena mõjuvad mustrid. Kollakas vaht täidab pool klaasi ja üsib korralikult, haakudes veidi ka klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt punakaskuldne. Aroom on veidi kassine ja männivaigune.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse - karamelliselt magusakas ja pihlakaselt hapukas-mõrkjas. Lõppmaitse - kummaliselt vesisena mõjuv, kuid samas mahlane, vaigune ja õrnalt puidune. Järelmekk - hapukas-mõrkjas ja kergeke.

Keskmise kehaga, tugevaltkarboniseerunud ja kuiva paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkja buketiga HEA taseme rüübe. Iselibisev ning APA kriteeriumeid kenasti täitev, pruulmeistrite poolt mainitud westkõusterlus on pigem fantaasia.
---
Gambrinuses saadaval  
---
pilt isetehtud

Haze Oddity: Life On Mars

Haze Oddity: Life On Mars (Fat Lizard, Soome) prk 0,44 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Hazy / New England (NEIPA)" ja hinnang 60 punkti. Untappd ütleb: "IPA - New England / Hazy" ja 3,53 punkti

Tootjainfo: "Triple dry hopped batch. Ground Control to Major Tom! Our hazy session NEIPA doesn't use protein pills. Instead, intensive hopping ignites the fruity, juicy flavors that make the grade! Although an IPA we've stepped across the bitter door to this mellow, refreshinng and juicy tin can. IPA looks different here. Grab it, enjoy and the stars will look very different today.
Hops: Mosaic, Citra
IBU 45"

Keskmist kasvu purk, sildil inimkonna sõnum kosmosesse. Valge vaht täidab ligi pool klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - õrnalt uduselt kollane. Aroomis seguneb mango, ananass ja urinaarium (humalasõprade sõnavaras on see heatähenduslik sõna)

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse muutub mõrumaks ja greibilkuks, ehkki ananassi veisisevõitu mahlakus jääb ka alles. Lõppmaitse - mõrkjas-magusakas, vähese hapuka mandariinise servaga. Järelmekk - mõrkjas-hapukas, mahlane ja hästilibisev, pisuke vürtsikas humalahammustus sobib komplekti väga kenasti

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-mõrkjas-mõru-magusakas-mõrkjas-hapuka-vürtsika buketiga Übertaseme rüübe. Viisakas NEIPA, mõnusalt ja lahedalt joodav.
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

Friday, February 10, 2023

Grička Vještica

Grička Vještica (Medvedgrad, Horvaatia) dl 0,5 l. alc 7,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Bock - Doppelbock" ja hinnang 48 punkti. Untappd ütleb: "Bock - Doppelbock" ja hinnang 3,49 punkti.

Keskmist kasvu pudel, sildil isut kurjavõitu tüdruk. Kollane vaht täidab üle poole klaasist ja püsib korralikult. Õlle värvus - kirkalt pruunikaspunane. Aroom on bockide klassika - karamelliseerunud pähklid!

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja hapukas-magusakas. Keskmaitse - karamelline, huvitavalt kombel veidi metalne / vaskne ja veidi vürtsikas. Lõppmaitse - magus-mõrkjas, pisut leivane, pisut puidune. Järelmekk on magus ja isegi tiba imalaks kiskuv, kuigi kerge hapukas-mõrkjas foon üüab seda tasakaalus hoida.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magus-hapukas-mõrkja buketiga hea tasandi rüübe. Jah, see on bock, kuid niivõrd satndartne et jätab veidi külmaks.

---
ei ole Gambrinuses saadaval
---
pilt isetehtud

Glögg Sour

Glögg Sour (Sori, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda toodet. Untappd ütleb: "Sour - Other" ja hinnang pole välja kujunenud

Tootjainfo: "Inspired by the Scandinavian mulled wine - Glögg! This sour ale brings a warming spicy punch to any Winter occasion. Brewed with cherry, blackcurrant and traditional glögg spices such as cinnamon, cardamom and clove. The result is a fruit-forward and balanced sour ale with a distinctive spicy palette."

Väike purk, puna-jõulune sildikujundus. Erkroosa vaht täidab üle poole klaasist ja püsib mõõdukalt. Aroomis kipub nelk kõike muud matma, kuid selle taga on ka sõstrast-kirsist haput.

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja magus-hapu. Keskmaitse - hapu ja mõrkjas, nelgi ja kaneeli jälg hakkab tugevnema. Lõppmaitse - magus-mõrkjas, sõstraseemnete parkivusega. Järelmekk - magus-hapu, nelgi üledoos hakkab ka siin muud varjutama

Keskmisest veidi kergema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magus-hapu-mõrkjas-magus-mõrkjas-magus-hapu buketiha Hea taseme rüübe. Huvitav, seda küll. Kuid veidi balansist väljas nelgi ülekoormuse all ... sellist hõõgveini vist väga meelsasti ei valiks.
---
ei ole Gambrinuses saadaval
---
pilt isetehtud

UR Pilsner

UR Pilsner (Johannesberg, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,5 %vol.

Tootjainfo: "IBU 29"

Väike lihtne pudel, tehniline sildikujundus. See, et sildil pole tootjanime, on halb. Kollaka varjundiga vaht täidab ligi pool klaasist ja püsib kenasti. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on magusalt saiane, pärmine ja kardemoni-porgandi keeksi meenutav.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse - magus-mõru, pärmine ja biskviitjas. Lõppmaitse - hapukas-mõrkjas ja kuivapoolne. Järelmekk - toorevõitu pärmine ja veidi kirbusse langev mõru.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magus-mõru-haukas-mõru buketiga kasin rüübe. Liiga pärmine, liiga magus, liiga kirbe.
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

Thursday, February 9, 2023

Stroopwafel

Stroopwafel (Salama, Soome) prk 0,44 l. alc 11,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial Flavored / Pastry" ja hinnang ole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double Pastry" ja 3,84 punkti.

Tootjainfo: "Stroopwafel is an imperial cookie stout collaboration with our Dutch friends from Groningen, Folkingebrew. Known for their big & bold beers we created together a true double dutch delight by loading our brew with tons of original lowlander stroopwafels"

Keskmist kasvu purk, vahvlimustrine sildikujundus. Punakas-ruun vaht täidab pool klaasist ja püsib mõneti. Õlle värvus - kirkalt kuristik-punane. Aroom - vanilljevahvel! PAKITÄIS VANILJEVAHVLEID!

Esmamekk on raske kehaga, sametine ja pehme ja vaniljene ning kakaone. Keskmaitse - kakaokreemiga vaniljevahvlid! Lõppmaitse - rummikook trühvlikommiga, kakaokoorikus pähklikreeker. Lõmaitse - pimedusse vaatav šokolaadivahvlitoru, mille vaatevinklist tundub kõik tume-röstine, muredalt biskviidine, kakaokreemine ja veidi rummine.

Raske kehaga, vähekarboniseerunud ja sametise paletiga, magus-mõru-hapukas-magus-mõru-vürtsika buketiga Übertaseme rüübe, ehkki veidi ülevõllikas. Aroomis kõnetab sind lubatud vahvel kuues keeles korraga, maitses endas see veidi taandub, kuid sa saad aru, et selle õlle tegemisel on PALJU vahvleid kannatada saanud :)
---
Gambrinuses saadaval
---
pilt isetehtud

In Jail Monopoly IPA

In Jail Monopoly IPA (Salama, Soome) prk 0,44 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untapd ütleb: "IPA - American" ja 3,53 punkti.

Tootjainfo: "Aromas of citrus and pine come to meet classic bitterness creating another take on a classic American beer style. Expect full flavor and bitterness!
Hops: Magnum, Simcoe, Amarillo, Columbus, Citra, Chinook
IBU 70"

Keskmist kasvu purk, sildikujundus laenatud kuulsast Monooly-mängust. Valge vaht täidab pool klaasist ja püsib mõnda aega. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom - siuke keskteeline ipaline ja rohehumalane, arusaadav, aga ei midagi erilist.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse hapukas-mõrkjas, murune ja veidi vaigune. Lõppmaitse - mõru ja magusaka biskviidise alatooniga. Järelmekk - haukas-mõru, pisut puidune, kuid tugeva vürtsise järelmiga.

Keskmisest suti raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magus-mõru-hapukas-mõru-vürtsika buketiga HEA taseme rüübe. Jah, see on IPA. Kuid selliseid on maailmas lademes.
---
Gambrinuses saadaval
---
pilt isetehtud

Koźlak

Koźlak (Amber, Poola) pdl 0,5 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Bock - Dunkler Bock" ja hinnang 44 punkti. Untappd ütleb: "Bock - Single / Traditional" ja 3,41 punkti

Tootjainfo (guugeltõlke vahendusel): "Winner of the bronze medal at the New York International Beer Competition 2019.
A unique beer with a characteristic ruby ​​color and an essential caramel and hop flavor. The persistent, fine-bubble head is light and only slightly colored with the color of beer. In the aroma, of course, noticeable malt notes that resemble the smell of dark bread. In addition, delicate plum and raisins. Pronounced malt flavors are well-balanced with bitterness."

Keskmist kasvu pudel, lihtne maakohalik sildikujundus. Tumekollane vaht täidab veidi üle poole klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt vasekarva punane. Aroom on rikkalikult magus, karamelline, rosinate ja ploomide segune.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja hapukas-magus. Keskmaitse - leib, kuivatatud õunad ja tumedad rosinad. Lõppmaitse - kaneeli ja nelkidega maitsestatud rosinaküllane leivasupp. Järelmekk - magus-mõrkjas, veidi melassine, pähkline, samas mesilasvahaselt ja suiraselt hapukas. Kõige lõpuks aga saabub korralik ja veenev vürtsikas õhetus.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, hapukas-magus-hapukas-mõrkjas-magus-vürtsika buketiga ÜBERtaseme rüübe. Üsna etalonilähedane näide dunkelbockist, mida kahjuks meie turul nii armetult vähe kohtab
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

Wednesday, February 8, 2023

Bloody Geezer

Bloody Geezer (Salama, Soome) prk 0,44 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Berliner Weisse - Flavored / Catharina Sour" ja hinnang 56 punkti. Untappd ütleb: "Sour - Fruited Berliner Weisse" ja 3,73 punkti.

Tootjainfo: "Sour - Fruited Berliner Weisse. A tropical mongrel of a beast. A sour explosion of mango, passion fruit, blood orange & vanil"

Keskmist kasvu purk, sildil karvakoletis :) Kollane vaht täidab kolmandiku klaasist, kuid kaob koleruttu. Õlle värvus - mudruselt kollane. Aroomis tugev magusmango ja passioonihapu

Esmamekk on keskmise kehaga ja ebamääraselt hapukas. Keskmaitse - hapukas-mõrkjas, vähese vaniljese mõruda ja veriapelsini kuiva fooniga. Lõppmaitse - mõru-hapukas-magusakas, mandariinikoore ja üleküpsenud apelsini segune. Järelmekk - hapu, kuiv, mahlane, karastav.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-magus-hapuka buketiga nii ja naa rüübe. Mõnusa janukustutajana - oooojaaaaaa! Juhul kui siin TEGELIKULT on 8 %vol, siis on see niiiiiiiiiiiiiiiiii nurjatult hästi peidetud, et see kuulub keelatud võtete hulka :) Kõik lubatud maitsed on siin joogis ju olemas ... aga no vaimustuda maitseküllasuse mõttes ei suuda mitte üks tonksukenegi.
---
Gambrinuses saadaval
---
pilt isetehtud

Citra Overdrive: kahe versiooni võrdlus

Harva juhtub seda, et korraga saabub ühe õlle kaks versiooni, seekord siis Salama pruulikoja kaks pale ale'i, erinevate humalakombodega

1- Citra Overdrive X Hallertau Blanc (Salama, Soome) prk 0,44 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Ale - Hazy / New England" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Pale Ale - New England / Hazy" ja 3,45 punkti.
Tootjainfo: "Citra & Hallertau Blanc dry hopped New England Pale Ale."

2- Citra Overdrive X Chinook (Salama, Soome) prk 0,44 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Ale - Hazy / New England" ja hinnang 64 punkti. Untappd ütleb: "Pale Ale - New England / Hazy" ja 3,76 punkti.
Tootjainfo: "Citra & Chinook dry hopped New England Pale Ale."

Purkide disain on omavahel erinev vaid detailides, mis mõnes mõttes on hea, ärgitades otsima erinevusi. Mõlemal vaht täidab pool klaasi, olles hõre ja vähepüsiv. Mõlema värvus - hämuselt kollane.

Aroomierinevu on mikroskoopiline. Hallertau versioon on ehk veidi mõrkjam ja puidusem, Chinook versioon veidi magusam, puuviljasem ja mangosem. Kuid kui ma ei prooviks prooviks neid kõrvuti, siis mälupildi alusel ilmselt vahet ei teeks.

Maitsepilt kinnitab lõhnatajust tekkinud muljet. Vahe on, ehkki minimaalne. Hallertau versioon on mõrkjam, ürdisem ja puidusem ning kuivem. Chinook versioon veidi mahlasem, õrnalt magusakam (kuigi kinldasti mitte magus!) ja puuviljasem.

Vana Gambrinus on ka varem teinud võrdlevaid deguste, eelkõige nt sama toote erinevate aastakäikude vahel. See siin on tõeline väljakutse ja mõtekas korrata vaid kõige paadunumatel humala-uurijatel, nt pruulmeistritel. Erinevus nende kahe humalakombonitatsiooni vahel on murdosaline. Mõlemad vastavad VÄGA hästi stiilile, olles hägune, kuivapoolne, väikese humalahammustusega. Soovituslik keele- ja meeletaju-uurijatele :D
---
Gambrinuses saadaval
---
pilt isetehtud