Wednesday, February 8, 2023

Citra Overdrive: kahe versiooni võrdlus

Harva juhtub seda, et korraga saabub ühe õlle kaks versiooni, seekord siis Salama pruulikoja kaks pale ale'i, erinevate humalakombodega

1- Citra Overdrive X Hallertau Blanc (Salama, Soome) prk 0,44 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Ale - Hazy / New England" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Pale Ale - New England / Hazy" ja 3,45 punkti.
Tootjainfo: "Citra & Hallertau Blanc dry hopped New England Pale Ale."

2- Citra Overdrive X Chinook (Salama, Soome) prk 0,44 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Ale - Hazy / New England" ja hinnang 64 punkti. Untappd ütleb: "Pale Ale - New England / Hazy" ja 3,76 punkti.
Tootjainfo: "Citra & Chinook dry hopped New England Pale Ale."

Purkide disain on omavahel erinev vaid detailides, mis mõnes mõttes on hea, ärgitades otsima erinevusi. Mõlemal vaht täidab pool klaasi, olles hõre ja vähepüsiv. Mõlema värvus - hämuselt kollane.

Aroomierinevu on mikroskoopiline. Hallertau versioon on ehk veidi mõrkjam ja puidusem, Chinook versioon veidi magusam, puuviljasem ja mangosem. Kuid kui ma ei prooviks prooviks neid kõrvuti, siis mälupildi alusel ilmselt vahet ei teeks.

Maitsepilt kinnitab lõhnatajust tekkinud muljet. Vahe on, ehkki minimaalne. Hallertau versioon on mõrkjam, ürdisem ja puidusem ning kuivem. Chinook versioon veidi mahlasem, õrnalt magusakam (kuigi kinldasti mitte magus!) ja puuviljasem.

Vana Gambrinus on ka varem teinud võrdlevaid deguste, eelkõige nt sama toote erinevate aastakäikude vahel. See siin on tõeline väljakutse ja mõtekas korrata vaid kõige paadunumatel humala-uurijatel, nt pruulmeistritel. Erinevus nende kahe humalakombonitatsiooni vahel on murdosaline. Mõlemad vastavad VÄGA hästi stiilile, olles hägune, kuivapoolne, väikese humalahammustusega. Soovituslik keele- ja meeletaju-uurijatele :D
---
Gambrinuses saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment