Thursday, February 9, 2023

In Jail Monopoly IPA

In Jail Monopoly IPA (Salama, Soome) prk 0,44 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untapd ütleb: "IPA - American" ja 3,53 punkti.

Tootjainfo: "Aromas of citrus and pine come to meet classic bitterness creating another take on a classic American beer style. Expect full flavor and bitterness!
Hops: Magnum, Simcoe, Amarillo, Columbus, Citra, Chinook
IBU 70"

Keskmist kasvu purk, sildikujundus laenatud kuulsast Monooly-mängust. Valge vaht täidab pool klaasist ja püsib mõnda aega. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom - siuke keskteeline ipaline ja rohehumalane, arusaadav, aga ei midagi erilist.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse hapukas-mõrkjas, murune ja veidi vaigune. Lõppmaitse - mõru ja magusaka biskviidise alatooniga. Järelmekk - haukas-mõru, pisut puidune, kuid tugeva vürtsise järelmiga.

Keskmisest suti raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magus-mõru-hapukas-mõru-vürtsika buketiga HEA taseme rüübe. Jah, see on IPA. Kuid selliseid on maailmas lademes.
---
Gambrinuses saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment