Monday, February 13, 2023

Cuvée de Mortagne Forte - Sherry Oloroso "Bodegas Alvear" BA

Cuvée de Mortagne Forte - Sherry Oloroso "Bodegas Alvear" BA (Alvinne, Belgia) pdl 0,375 l. alc 16,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Quadrupel / Abt" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Belgian Quadrupel" ja 4,47 punkti

Tootjainfot pole rohkem kui sildil, aga sellestki on küll ju.

VÄLIMUS! Oi see on väärikas. Kolmikkarp number 204! Jaaaaa, see karp on nummerdatud! Ja karbis sama õlle kolm vaadihoidist. 120 punkti 10'st, vaatamara sellele et silt ise on igav nagu kojal kombeks. Helepruuni vahtu tekib vähe. Õlle värvus - kirkalt kastanpunane.

Aroom - aaaaaaaaaaaaaahhhhh. Seda on PALJU! Sügavat ja palju ja kuuemõõtmelist! Murakaliköör. Kuivatatud aroonia. Mustad poolnätsked ploomid. Leivakali. Melass. Portvein. Vastu hommikut lõhnab niimoodi ilmselt pulmalaud, kuhu on peale loksunud kõike ja korraga ja palju. Ja parimat!

Esmamekk. Ahhhhsaaaaa. SAMET! Ideaalne samet, ehmespehme sulakuld, portveini idealiseeritud ettekujutus romantikast.

Keskmaitse. Armumise allee kuuvalguses. Issand kui lääge ja imal on see mõttekliššee, kuid no kuradi pärast, just täpselt selline ülevõlli idelaane see maitsepilt ongi. Nii ei peaks saama õllelonksust mõnu tunda!

Lõppmaitse. Taevased väed ja põrgukoerad on omavahel ulatanud käed, käpad, odad ja inimhinged. Sellise helluse ja küllus ja hurma vastu ei saa ei sultan ega ori ega eunuhh

Järelmekk. Ooooooolgu, tõepoolest selgub, et paradiisis on alkoholi! Oiiii, paradiisis on alkoholi, sellepärast ta ongi paradiis???

TIIVUSTUNULT IMEILUS LINNUTEELINE ÜLELEND KÕIKSUSEST! Kuskil peaks olema kriitiline mõõdik, mis ütleks, et SELLEST ei tohiks alkohol paremini maitsta. Sest muidu kaob patu ja paradiisi vaheline piir ... kui teda on kunagi olnudki.
---
KAHJUKS EI OLE Gambrinuses saada
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment