Tuesday, May 31, 2022

Violante

Violante (Birra Flea, Itaalia) pdl 0,33 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Belgian Ale - Strong Pale" ja hinnang 12 punkti. Untappd ütleb: "Belgian Strong Golden Ale" ja 3,4 punkti.

Tootjainfo: "Pure malt ale, brewed with 100% barley malt. Violante has a an intense taste and a slight bitterness, furthermore it has an aftertaste of caramel and hazelnut. Its head is thick, creamy and adherent. unfiltered, unpasteurized, top-fermented and second fermentation in the bottle.
IBU 30"

Efektne masajas reljeefkirjadega pudel, samamoodi efektne kaheosaline sildikujundus. Erkvalge sõrmepaksune vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - vähese hõljumiga helekuldne. Aroomis odavama otsa belglastele omane atsetoonine noodike ja heledad kuivatatud virsikud.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitse põrutab 120'ga karamellivõpsikusse ning takerdub heleda kommisuhkru lepikusse. Lõppmaitse - veidi triple nootidega mänglev magus-mõrkjas-vürtsikas klassika. Järelmekk - magus ja vürtsikas, väikese hapuka heledate Jumbo rosinate servakesega. 

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud ja õrnalt kuivapoolse paletiga, magus-mõrkjas-MAGUS-vürtsikas-magus-hapukas-magus-mõrkjas-vürtsika buketiga VÄGA HEA taseme rüübe! Jah, selle õllega on ilmselgelt belgia õlledesse armunud pruulmeister lõpuks tabanud stiili.
---
pilt isetehtud

Federico II Extra

Federico II Extra (Birra Flea, Itaalia) pdl 0,33 l. alc 6,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 24 punkti. Untappd ütleb: "IPA - American" ja 3,49 punkti.

Tootjainfo: "Pure malt ale, brewed with 100% barley malt. Federico II Extra has a defined bitterness and a herbaceous aftertaste due to the use of selected hops and dry hopping. Its head is thick, creamy and adherent. unfiltered, unpasteurized, topfermented and second fermentation in the bottle
IBU 50"

Efektne masajas reljeefkirjadega pudel, samamoodi efektne kaheosaline sildikujundus. Kollaka varjundiga vaht täidab veidi üle poole klaasist ja püsib üsna kenasti. Õlle värvus - teralise hõljumiga täiskuldne. Aroom on magus-mõrkjas, kommisuhkrune, ürdine ja heinane.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja atsakalt magus-hapukas. Keskmaitse - ürdiselt hapu ja magus, veidi röstine-suitsune (???? IPA puhul ???) Lõppmaitse - kõrvetatud puidu ja ülekaramelliseerunud suhkru magus-mõru. Järelmekk - magus-hapukas ja väsinud heinane mõrkjus koos vähese vürtsika järelmiga.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magus-hapukas-magus-mõrkjas-magus-mõru-magus-vürtsika buketiga nii ja naa rüübe. Kui selle asja stiiliks oleks "belgia IPA", siis noogutaks arusaadavalt nii jõhkra karamellise magusa ja vana-väsinud humaluse peale. Kuid ega ka siis ta oleks lihtsalt korralik belgiapärane joogiõlu, mitte aga IPAna veenev
---
pilt isetehtud

Anais

Anais (Birra Flea, Itaalia) pdl 0,33 l. alc 6,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Smoked - Rauchbier" ja hinnang 25 punkti. Untappd ütleb: "Smoked Beer" ja 3,3 punkti.

Tootjainfo: "Pure malt ale, brewed with 100% barley malt. Anais has an important aromatic profile, smoked notes, intense taste, dry, slightly bitter and with a caramel and hazelnut aftertaste due to the use of special malts. Its head is compact, creamy and adherent foam.
IBU 28"

Efektne masajas reljeefkirjadega pudel, samamoodi efektne kaheosaline sildikujundus. Valge vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt tumekuldne. Õhn on üsna leebeke, suitsune vine on tajutav vaid siis kui sa õhku vaevu-vaevu läbi sõõrmete sisse libistad.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitse muutub magusamaks, isegi veidi läägeks, kuid seda ruttab tasakaalustama hapukas suitsune noot. Lõppmaitse - jõuliselt magus, tiba kõrbenud röstise servaga. Järelmekk hakkab vaikselt torkima, saamatagi aru, kas see on nüüd belgialik vürtsisus või hoopis alkohol. Magusus-karamellisus on aga nüd sihukese jämeda wee heavy või belgia quadi taseme juures, kippudes minema imalaks.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-magus-vürtsika buketiga HEA taseme rüübe. Liiga magus, et seda palju rüübata, kuid suitsuõllena täidab ta ootused siiski nibin-nabin ära.
---
pilt isetehtud

Sunday, May 29, 2022

They See Me Rollin’

They See Me Rollin’ (Frontaal, Holland) prk 0,33 l. alc 9,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter - Baltic" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Porter - Imperial / Double Baltic" ja 3,58 punkti

Tootjainfot pole lisada

Väike purk, sildil veereb kodanik veokirehvis. Pruun vaht täidab 2/3 klaasist, püsib kaua ja haakub kenasti ka klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt tume kastanipunane. Aoom on magusakalt pähkline ja kakaone.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus ning piimašokolaadine. Keskmaitse tõmbub hapukamasse nurka ja meenutab veidi röstimata kohviube, mis on üle kallatud sokolaadilikööriga. Lõppmaitse ajal hakkab alkohol veidi torkima, kuid samas balti porterile omane sametine pehmus leevendab seda mõnusalt. Järelmekk - ploomine, hapukas, piimašokolaadi ja taaskord röstimata kohviubade meenutusega.

Raskepoolse kehagam tugevalt karboniseerunud ja samal ajal sametise paletiga, magus-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magus-vürtsikas-magus-mõrkja buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Muidu perfektses tasakaalus balti porter, kuid alkoholine torge sellise mõõduka kraadi juures toob üldhinnangut veidi alla.
---
pilt isetehtud

Ink & Dagger

Ink & Dagger (Amundsen, Norra) prk 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 91 punkti! Untappd ütleb: "IPA - American" ja 3,71 punkti.

Tootjainfo: "Modern day IPACan you taste that hop oil slithering down the back of your throat? Can you smell that intense lupulin blast from the bottom of your glass? We turned the volume up to 10 and broke the speaker, our loudest beer buried in a mound of hoppy goodness. Think wet tropical grass, pineapple and mango freshness all crammed into this self-proclaimed hop bomb. Ink & Dagger pairs best with long sessions at the local tattoo parlor.
Ingredients: Water, barley malt (Pilsner), hops (Magnum, Citra, Mosaic, Simcoe), yeast."

Väike purk, sildikujundus kirjult sõjakas. Valge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib üsna kaunikesti. Aroom on meeldivalt täidlane, karamelline, murune ja vaigune, magone ja apelsinikoorene. 

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja üsna jämedalt mõrkjas-magusakas. Keskmaitse - vaigune, hapukas, humalane, murune, kuldroheline. Lõppmaitse muutub väga mahlaseks, veidi humalaselt hammustavaks, siidiselt mango-meloni-mandariini seguseks. Järelmekk on magus-vürtsikas, kuuseokkane selle sõna vanas ja vaiguses mõttes, karge ja meeldejäävalt mõru järelmiga.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-maguskas-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜBERtaseme rüübe. VÄGA hea ja mahlane IPA, ilma küll mingite revolutsiooniliste tulede-viledeta, kuid siiski mõnuga kuugatav.
---
pilt isetehtud

Uus-Meremaa pilsner

Uus-Meremaa pilsner (Hopsium, Eesti) pdl 0,33l. alc 5,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Lager - Hoppy / India (IPL)" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Lager - IPL (India Pale Lager)" ja 3,38 punkti.

Tootjainfo: "Uus-Meremaa on eksootiline paik, nõnda eriline on ka Uus-Meremaa stiilis hele humalane õlu. Pruulitud Uus-Meremaal levinud humalatega, mis annavad õllele unikaalse troopiliste puuviljade aroomi ja maitseprofiili.
IBU 30"

Väike lihtne pudel, sildil miski kaugemaa muster. Valge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib üsna kenasti. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom on magusakas, veidralt lubjane ja pärmine. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitse mutub hapukamaks, keelekülgi torgib väike humalasurve, kuid maitse muutub üsna häirivalt lubjaseks ja kummiseks. Lõppmaitse - pärmine ja kirbevõitu, redise ja kaalika vahepealse sinepiõlise kraapiva "lisaefektiga". Järelmekk - magus-mõru vänge-kirbe

Niru kraam. Ei oska sellest mitte kuidagi lugu pidada.
---
pilt isetehtud

Saturday, May 28, 2022

I've Got Friends In the Music Business B.A. Blend Batch #3

I've Got Friends In the Music Business B.A. Blend Batch #3 (Frontaal, Holland) prk 0,33 l. alc 14,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial Flavored / Pastry" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja 4,27 punkti

Tootjainfo: "A new B.A. blend, this time with rum, bourbon, and speyside barrels."

Väike purk, sildil tünn-trummar. Tume punakaspruun vaht täidab 3/4 klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - vähese punaka helgiga murra-silm-peast-must. 

Aroom tervitab eemalt portveiniliku raske ja täidlase magususega, mis aga läheneded muutub röstitihedaks, vaniljekreemi ja mandlilikööri küllane. See vana külalistemaja on täis kummitusi, lugusid ja pööningul krabistavaid nahkhiiri.

Esmamekk. Mandliõli. Ploominafta. Külili vajunud vana remmelga õõnes huikav ööelukas. 

Keskmaitse. Kohviklistiir. Purjus vanamees remmelga all võtab põuetaskust lapiku ja rüüpab rahuloleva röhatusega klõmaka rummi.

Lõppmaitse. Vanilje-brändi. Vanamees on kõigiga sõber. Ööelukas laskub ta kaabule nagu kännule, nahkhiired riivavad tiibadega ta habet.

Järelmekk. Mandlimarmelaad vanatallina täidisega. Vanamees vaatab kuud ja undab tasakesi oma noorepõlve laulukest, kuid täpselt nii tasa, et ei häiri isegi pelglik-uudishimulikku oravat, kes ta pulstunud salli sisse ööseks ulualust sätib.

ÜLEVÕLLI-UHHHUUUU-ÖÖKONTSENTRAAT. Mõrvarlikult võimas. See jook võtab aega ja pakub järelemõtlemist.
---
pilt isetehtud

Kuku Suviste

Kuku Suviste (Anderson's, Eesti) prk 0,33 l. alc 4,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Ale - Hazy / New England", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Pale Ale - New England / Hazy" ja hinnang 3,55 punkti

Tootjainfo: "Soft and tropical juicy summery ale"

Väike purk, pruulikoja tunnustilk seekord leebetes mererannastes toonides. Sentimeetrine hõre vahukiht kaob koheselt. Õlle värvus - mudruselt ja määrdunult tuhmkollane. Aroom on magusakas, mahlane ja väikese humalakõditusega.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-vürtsikas. Keskmaitse muutub hapukamaks, pärmiseks ja keelekülgedel veidi torkivaks. Lõppmaitse - mõrkjas-hapu, mahlane, kuid ebapuhas. Järelmekk ... no sihuke ebamääraselt mehune ja pisut kirbe humalatorkega.

Nii ja naa jook. Ühest küljest - jah no väga täpselt vastab NEPA ootustele. Ja no värske on ta ka. Väga värske. Ning mahlane. Aga teisalt see määrdunud välimus ja vahepeal keelt kattev pärmine mudrusus ei imponeeri. 
---
pilt isetehtud

Tšehhi pilsner

Tšehhi pilsner (Nuustaku, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,4 %vol. Ei RB ega UT ei tunne seda jooki

Tootjainfoks veidike segadust. Sildil on (vist, kehvalt loetav) Bratvan ... miski. Tellijaks Splash OÜ, teostajaks Nuustaku.

Väike lihtne pudel, sildil troopiliste taimede lehed. Valge vaht täidab üle poole klaasist, kuid kaob üsna tõtlikult. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom - klassikaliselt ja meeldivalt magus-hapukas, linnaseline ja teraviljane, meenutades hautatud bulguri lõhna.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse on päris korralikult mõru, humalane ja meeldivalt leivane. Lõppmaitse - täistera sepik ja naadid ehk magus ja mõru. Järelmekk on üsna tihke kehaga ja mõrudus puudutab veidi kirbet servakest, kuid jääb siiski viisakuse piiresse ... ja u 10 sekundi pärast saabub ka asjakohane vürtsikas kargus.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-magus-mõrkjas-hapukas-magus-mõru-vürtsika buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Stiilipuhas, veatu ja oma liigi kohta vägagi maitseküllane. 
---
pilt isetehtud

Thursday, May 26, 2022

Imperial Berliner Stout (2021)

Imperial Berliner Stout (2021) (Mont Saleve, Prantsusmaa) pdl 0,33 l. alc 15 %vol. Ratebeer ütleb: "Sour / Wild Beer - Dark" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja 4,01 punkti

Tootjainfo: "A mix of Berliner weisse and imperial stout styles, this dark, strong and acidic beer has aged for many months in barrels. #anti-pastry stout"

Väike lihtne pudel, sildil retrolik daam. Vahtu ei teki. Õlle värvus - konkreetselt ja vaidlustamatult must. 

Aroom ... uuuu ... siin kaigub rösti ja kummub happekest, selline kombo lubab juba ette mõelda ennast maitsest segaseks!

Esmamekk. Iiiiks. Sarasakirasirakas. HAPU! Hapu ja mõru ja magus. Ja röst. Ja kakao. Ja leib. Ja hapukali. Kuubis. 

Keskmaitse! Kulmud lööb higiseks! Kukla paneb leemendama. Kas see on nüüd C-vitamiini üledoos, liiga soe tuba või pooltoorete õunade värskus, mis on mähitud röstleiva sisse?

Lõppmaitse. E. M. I, A j T ning S. Või siis kuidagi teisiti. See etsaim on ehhhheeeeee siiliradu pidi lendlev, kalakakerdav ja kotkastigune. 

Järelmekk. Umbejooksnud ja tülpind-väsinud inimorganismi vändast käimalöömiseks mõeldud starterjook. Silmad happest pärani, keel röstist rullis, kukal kurris ja kulmud puhevil. 

Karjuvalt geniaalselt FRIIGIKAS. Imperiaalberliiner Imperiaalstout Imperiaalristand. Sõnatuks võttev ja rääkimapanev ühekorraga. Kuiv, keeltlõhkuv, meeltväändav. Uhhhhh vana Gambrinus on tänulik sellele heale inimesele, kes laskis niiiiiimoodi üllatuda. Aga lettidel seda pole, ärge isegi küsige.
---
pilt isetehtud

Green Monk

Green Monk (Munich brew mafia, Saksamaa) pdl 0,33 l. alc 8,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Saison / Farmhouse - Flavored" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Farmhouse Ale - Saison" ja 3,49

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "Colour: Wheat yellow with opaque turbidity
Hops: Saaz, Hallertauer Tradition 
Palate: Dry, full and pudgy Aroma: rose, pepper, carnation, elderflower and Sambuca 
Special Features: The Green Monk is in Farmhouse style brewed with pink pepper, Black pepper, Szechuan pepper and elderflower. The flavors of the yeast and Spices form a wonderful unit in this "champagne beer".
IBU 23"

Väike lühikaelaline pudel, sildil kapuutsis tegelane. Erkvalge avht täidab pool klaasist, kuid kaob kohinal ja kosmosesse. Õlle värvus - vähese uduvinega kuldne. Aroom on leebelt heledate virsikute ja viinamarjade taoline, kuid väikese aniisise särtsuga.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja hapukas-vürtsikas. Keskmaitse algab nagu korralik saison, kuid siis läheb vürtsisel poolel veidi lappama, mõrkja ja kiirgava tumedusega. Lõppmaitse tuletab jällegi saisoni helisevat pidulikku fanfaarikõla meelde, kuid koos mõrkja metspirni, litšimarjasiirupi ja rosepipra eeterlikkusega. Järelmaitse - magus ja siirupine, selle foonil uljalt mõrkjas-metsõunane, kuivatatud maasikate ja musta pipra õhetusega, muljetavaldavalt mitmekülgne ja ebatavaline.

Ülevõllikas. Steroididel saison. Vürts-saison. Vürst-saison. Igatahes kuninglik ja raskepärane põski punetama panev. Vana Gambrinus nurrub!
---
pilt isetehtud

balade de poires

balade de poires (Orca, Saksamaa) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Flavored - Fruit" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Fruit Beer" ja 3,57 punkti.

Tootjainfo (googeltõlke kaudu): "Culinary inspired
A walk through fruity pear, fresh lemon and spicy long pepper."

Väike lihte pudel, sildil kunstipärane pirn. Valge vaht täidab pool klaasist, kuid ei püsi eriti. Õlle värvus - kerge uduvinega kuldne. Aroom on magusakas-hapukas, lihtne ja pirnikompoti taoline.

Esmamekk on keskmise kehaga ja ja hapu ning veidi mineraalne. Keskmaitse - mõru ja hapu, vürtsikalt keelekülgi torkiv. Lõppmaitses on nüüd ka õllelikku momenti linnaste magususe näol, kuigi mõrkjas metspirnilik kompotine pool on ikkagi dominant. Järelmekis võimendub valge pipra taoline rahulik ja pikk vürtsikas õhetus, selle taga jätkub pirnikompoti monoloog.

Keskmisest raskema kehaga, vähekarboniseerunud ja veidi õlija paletiga, hapu-mõru-vürtsikas-hapu-magus-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga Väga hea taseme rüübe. Sõna "huvitav" on seekord vägagi kohane, kuigi see ei tähista midagi halba ega ka midagi erakordselt head. Lihtsalt üks teistmoodi jook. Kogu "väga hea" tulebki selle teistmoodi-oleku pealt, sest ta ei jäta vähemalt ükskõikseks
---
pilt isetehtud

Monday, May 23, 2022

Pineapple Tangerine Jai Alai

Pineapple Tangerine Jai Alai (Cigar City, USA) prk 0,33 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus "IPA - Flavoured" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - American" ja 3,76 punkti

Tootjainfo: "The bright citrus qualities of our iconic India Pale Ale are accentuated in this innovated iteration through the addition of pineapple and tangerine, creating an intensity of flavor yet maintaining highlighters balanced profile.
IBU 65"

Väike purk, sildikujunduses üks vanamoeline pallimäng. Kreemika varjundiga vaht täidab 3/4 klaasist ja püsib väga kaua, haakudes ka tihedalt klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt punakaskuldne. 

Aroom --- uuuuu ---- toorevõitu mandariini mummmuuuu! Laimikoore uhhuuuu-kontsentraat! Uhhhhh.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja tummiselt magus-mõrkjas. Keskmaitse - laimikoore-essents linnasesiirupis. Lõppmaitse - greibikontsentraat mandariinimahlas. Järelmekk - kuratlikult palju kuradima mandariinikoorekuramust.

KUrrrrramuse kurrrami kontsentraaaatum! RÖÖGATULT ÜLEVÕLLI mandariini-laimi-greibi essents
----
pilt isetehtud

Apocalyptic Thunder Juice

Apocalyptic Thunder Juice (Amudsen, Norra) prk 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Hazy / New England (NEIPA)" ja hinnang 92 punkti. Untapd ütleb: "IPA - New England / Hazy" ja 3,76 punkti

Tootjainfo: "Upfront a big nose of tropical fruits, with notes of overripe mango atop hints of pine and citrus. A soft and smooth mouthfeel built upon a grist of wheat and oats gives way to a fruity, juicy, hoppy finish.
IBU 50"

Väike purk, silt koletult kirju. Erkvalge vaht täidab kolmandiku klaasist, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - hämuselt kollane. Aroom - ananassikoor!

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse muutub magusamaks, kuid jääb tsitruselise mõrkjuse tasapinnale. Lõppmaitses muutub see kaks kraadi mõrumaks, kuid mitte kirbuse, vaid mõnusa mahlase greibise-kumkvaadises suunas. Järelmekk - magus-mõru, mahlane, veidi veinine, kuivapoolne, tiba vürtsikas, puudutades servamisi kirbuse äärekest greibikooreses helistikus

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-magus-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-mõru buketiga ÜBERtaseme rüübe. Vääääga mahlane, väääääga IPAne. Perfecto ... ehkki ilma samas vau-vau-vau meeldejääva efektita. Lihtsalt perfecto.
---
pilt isetehtud

Zubr Gold

Zubr Gold (Zubr, Tšehhi). prk 0,5 l alc 4,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pilsener - Bohemian / Czech" ja hinnang 9 punkti. Untappd ütleb: "Pilsner - Czech" ja 3,15

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "A light draft beer that will be appreciated not only by connoisseurs. Even ordinary beer consumers will know that it has the best of malt and hops in perfect balance. It has a perfect golden color with compact foam and a strong good finish."

Keskmist kasvu purk, punakaskuldsetes toonides lihtne kujundus. Erkvalge vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom - monokroomselt magus ja teraviljane.

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja mõrkjas-maguskas. Keskmaitse muutub laagerõllele tüübiliselt hapukaks ja leivaseks. Lõppmaitse - magus-mõrkjas ja kustutuskummi kirbusega. Järelmekk - plastik, kustutuskummi ja leib. Kõige lõpuks tekkiv õrn vürtsikas õhetus lepitab pisut selle joogiga.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-hapukas-magus-mõrkjas-vürtsika buketiga OK taseme rüübe. Masslaager on masslaager, tehtagu tedavõi tšehhide juures. Pilsner ... nooooh ... noh on kah.
---
pilt isetehtud

Sunday, May 22, 2022

Galactic Cowboy Nitro Imperial Stout

Galactic Cowboy Nitro Imperial Stout (Left Hand, US) prk 0,4 l. alc 9,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial" ja hinnang 96 punkti. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja hinnang 3,8 punkti

Tootjainfo: "Blast off into the stratosphere and grab a fistful of stars! Smoother than Solo and darker than the Dark Side, Galactic Cowboy is brewed for cosmic adventure. With notes of bittersweet chocolate and black coffee, this high-octane stout is the fuel you need to wrangle the universe.
IBU 44"

Keskmist kasvu purk, westernliku elemendiga tume sildindus. Avamiselt krõgiseb valju purinaga nitrokapslike, mille tõttu vaht on lihtsalt imeliselt kreemine. Õlle värvus - erioperatsioonimust. 

Aroom koosneb kahest jämedast kihist - mõrušokolaad ja kõrbemaläinud jahu leivaahjust.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja kreeeeeeemine. No lausa-suisa vatimere lainena pehme ja rulluv ja mõnulev.

Keskmaitse - mõrušokolaadikreemliköör!

Lõppmaitse - röstpähklikreem, kõrbenud leivakontsik ja veidi pitsaahju tuhka

Järelmekk - sametine šokolaadirull, täidiseks pähklikreem ja kakaokaramell.

ÜLEVÕLLIKAS. Ülimõnusalt ja hüperboolselt mõrušokolaadikreemliköör!
---
pilt isetehtud

Pyynikin Premium IPA

Pyynikin Premium IPA (Pyynikin, Soome) prk 0,5 l. alc 4,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "ISA - Session IPA" ja hinnang 19 punkti. Untappd ütleb: "IPA - Session" ja hinnang 2,98 punkti.

Tootjainfo: "Classic session IPA.
IBU 40"

Keskmist kasvu purk, sildikujundus erksalt roheline. Valge vaht täidab poole klaasist ja püsib väga kaua, haakudes tiba ka klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on magus, linnaseline ja heinane.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja mõrkjas-magus. Keskmaitse - papp ja mõru. Lõppmaitse - kirbevõitu mõrkjas koos hapuka fooniga. Järelmekk - märg papp.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapuka buketiga niru rüübe. Klaasitäis märga pappi
---
pilt isetehtud

Margarita Gose

Margarita Gose (Cigar City, USA) prk 0,33 l. alc 4,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus "Gose - Flavored" ja hinnang 58 punkti. Untappd ütleb: "Sour - Fruited Gose" ja hinnang 3,55.

Tootjainfo: "Throw on your Hawaiian shirt and your lederhosen and meet Cigar City Brewing at the intersection of traditional German brewing and tropical relaxation. We’ve taken our German-style Gose, an ancient style of low alcohol beer brewed with salt, and given it the beach bum treatment by adding orange peel and lime essence to create the perfect warm weather ale.
IBU 5"

Väike purk, sildil flamingod, tsitrused ja sool. Erkvalge vaht täidab kolmandiku klaasist, kuid see kaob kiirelt ja jäljetult. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroomis on tunda kuiva soolatolmu ja tsitruselist värskust, kokku on see ülimeeldiv kombo.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja magus-hapukas. Keskmaitses muutub keskseks elemendiks soolakas pool, kuid seda üsna intensiivselt magusal foonil. Lõppmaitse - soolane ja hapukas, kuiv ja eeterlik. Järelmekk - huvitavalt limaskesta torkivalt happeline, kuid samas mitte kuigi hapu (?) ja soolakas-magus.

Keskmisest kergema kehaga, vähekarboniseerunud ja kuiva paletiga, magus-hapukas-soolakas-magus-soolakas-hapuka buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Gosena täiesti tubli tegija, kuid lubatud apelsinist poolt ei õnnestu tuvastada
---
pilt isetehtud

Friday, May 20, 2022

Quo Valdis

Quo Valdis (Anderson's, Eesti) prk 0,33 l. alc 8,6 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Belgian Strong Dark Ale" ja hinnang pole välja kujunenud

Tootjainfo: "Blend of Belgian quadruple and Imperial stout"

Väike purk, pruulikoja tüüptilk seekord väsind-pruunil 60'te õhustikus sildil. Punakas-pruunakas vaht täidab 2/3 klaasist, püsib väga kaua ja haakub mõneti klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kastanipunane. Aroom on ebaselgelt, kuid meeldivalt karamelline-šokolaadine.

Esmamekk on raske kehaga ja MAGUS! Jah, siinsamas nurga taga leidub ka üks mõrkjam nüansike, kuid ta peidab ennast selle jõhkermagusa karamell-kaisuka eest, kes mööd peatänavat vantsib.

Keskmaitses lisandu jämemagusasse peajõkke kibuvitsa-pihlakas mõrkjas-hapukas kõrvaloja, mis segab veidi vett, kuid ei muuda veel põhiolemust. 

Lõppmaitse muutub tigutihkeks suudliimivaks karamellkisselliks, mis on veidi kõrbema lastud, segades sinna nüüd granaatpihlakate pudinaid ja kuivatatud aedmaasikate tinktuuri.

Järelmekk astub korraga üle tänava laiutavale piimašokolaadile, külvates sellele kõrbenud rosinaid ja tubakatolmus nätserdunud rummikuulikesi

ÜLEVÕLLIKAS. Friigiselt lohmakas, mõõdutundetu, ilmses kasvatamatusekriisis hüperaktiikvne raskemeelsus.
---
pilt isetehtud

Scarlet Dawn IPA

Scarlet Dawn IPA (Founders, USA) prk 0,355 l. alc 5,1 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Red" ja hinnang 54 punkti. Untappd ütleb: "IPA - Red" ja 3,59 punkti

Tootjainfo: "It’s the dawn of an all-new session IPA! Brewed with an array of malts to provide a deep crimson hue, Scarlet Dawn Session Red IPA employs a range of hops that lend a floral aroma and keep the bitterness to a minimum. It’s straightforward, sessionable and will treat you right – morning, noon or night.
IBU 45"

Väike purk, punase päikeseloojangi teemaline sildikujundus. Punakas-kollane vaht täidab üle poole klaasi, püsib üsna kenasti ja haakub ka kenasti klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt pronkspunane. 

Aroom on karamelline ja ... no võta või jäta, õunapuuõied! Ja üks väike maikelluke! Niiiiii aromaatselt ja intensiivselt lillelise lõhnaga õlut pole vana Gambrinuse nina ammu tundnud.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-hapukas. Keskmaitse - mõrkjas, lilleline, nurmenuku- ja naadi segune. Lõppmaitse - rauarohke ja samas seebine selle sõna lillelis-koduaialises mõttes, kui see nüüd mingit sensssi meigib. Järelmekk - kaks aastat kuivanud apelsinikoor, tualettseep ja rabavesi.

Friigikas. Aromatiseeritud friigikas.
---
pilt isetehtud

Citra California Lager

Citra California Lager (Pyynikin, Soome) prk 0,5 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "California Common / Steam Beer" ja hinnang 28 punkti. Untappd ütleb: "California Common" ja hinnang 3,24 punkti.

Tootjainfo: "Bottom fermented steam American lager.Lemonish taste with slight bitterness.Light & golden in colour. Nice bodied.
IBU 25"

Keskmist kasvu purk, silmatorkav soojades toonides sildikujundus. Erkvalge vaht täidab üle pool klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on vääääga leebe ja kuidagi köögiviljane ... värskeltriivitud kaalikas ehk?

Esmamekk  on keskmise kehaga ja magusakas-hapukas. Keskmaitse muutub veidi kreemisemaks oma tekstuurilt, aga ühtlasi ka mõrkjamaks ja pärmiseks. Lõppmaitses on taas see kaalikane köögiviljasus, nüüd koos väikese vürtsika nüansiga, mis on kaalikale tänu sinepisugulusele täiesti olemas. Järelmekk on hapukas-mõrkjas ja tuhm.

Keskmise kehaga, keskmise karboniseerumisega, keskmiselt mittemidagiütlev jook. Hea ta pole, halb otse ka mitte. California commoniga ... noh ütleme et vähene puutumus tal ju on tekstuuri mõttes. Aga taevas halasta, miks peaks selle õlle juurde teist korda tagasi tulema?
---
pilt isetehtud

Thursday, May 19, 2022

Voodoo Ranger Agent 77 IPA

Voodoo Ranger Agent 77 IPA (New Belgium, US) prk 0,33 l. alc 7,7%vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 56 punkti. Untappd ütleb: "IPA - American" ja 3,78 punkti.

Tootjainfo: "IPA. Not shaken. Not stirred. This tactically refined IPA is brewed with International Nelson Sauvin and Galaxy hops to create a floral and fruity IPA.
IBU 28"

Väike purk, pruulikoja tunnus-koolnu seekord ülikonnas ja karvamütsis. Valge vaht täidab pool klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on mõnusalt ja küpselt heledate viianamarjade taoliselt magus-hapukas ja mahlane. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus ning õrnalt vürtsikas. Keskmaitse magus-hapukas, kergelt veinine ja leebe humalahammustusega. Lõppmaitse magus-mõrkjas, kreegine ja mahlane. Järelmekk -magus-vürtsikas, mõru, korraks kuivalt paitav, siis jälle hapukalt lainetav, kuid kõige lõpuks kenasti ja kuivapoolselt vürtsiselt türritav.

Keskmisest tiba raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja mängulise paletiga, magus-hapukas-magus-mõrkjas-vürtsikas-magus-hapukas-vürtsika buketiga ÜBERTASEME RÜÜBE! Pigem küll NEIPA kui lihtsalt IPA, ülilahedalt ja -libedalt joodav, maitseküllane ja üliohtlikult ahvatlev ... ning paradoksaalselt ka praktiliselt mitte omataoliste hulgast eristuv.
---
pilt isetehtud

Premium Pils

Premium Pils (Pyynikin, Soome) prk 0,5 l. alc 4,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pilsener / Pils / Pilsner" ja hinnang 20 punkti. Untappd ütleb: "Pilsner - Czech" ja hinnang 3,0 punkti.

Tootjainfo: "Floral, light, malty easy-drinking lager
Viking Malts: Pilsner, Vienna, Munich
Hops: Mandarina Bavaria, Target
IBU 30"

Keskmist kasvu purk, erkudes sinistes toonides kujundus. Valge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib päris kaua. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on leebelt magusakas-mõrkjas. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-hapukas. Keskmaitse - magusakas, linnaseline, selle taga mõõdukad mõrkjas raudrohune toon. Lõppamaitse alustab päris kena tsitruseline mõrkjas-hapu mahlasusega, kuid siis saabub plastikune tagasilöök. Järelmekk - külm plastik, pisut vesine ja plastiliinine. nii u 5 sekundi pärast kohalejõudev vürtsikas sära samas päästab pisut üldmulje langust.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-hapukas-maguskas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga enam-vähem hea taseme rüübe. Kui poleks plastiliinist masslaagrile omast lõppu, oleks võinud alguse pealt isegi kenamini hinnata.
---
pilt isetehtud

Wednesday, May 18, 2022

Bathory

Bathory (Bliksem, Holland) prk 0,33 l. alc 9,99 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Barley Wine / Wheat Wine / Rye Wine" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Barleywine - American" ja 3,7 punkti

Tootjainfo: "Bloody sweet coffee and amaretto barley wine
IBU 40"

Väike purk, minimalistlik kuid stiilne sildikujundus. Tumekollane vaht täidab pool klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt soepunane. 

Aroom. Hmmm. Kuivatatud õunad nagu see nii tihti on odraveinidele omane. Kuid lisaks tilgake kohviliksi ja teine koorelikööri ning sipsuke pähkliröstitolmu.

Esmamekk. Raske. Magus. Ümmmmmmargune. Liköörilik. Kreegikompotine.

Keskmaitse. Puidune. Kanarbik. Mesilasvaha. Suir. Meeliköör.

Lõppmaitse. Murrrrr-nurrrrr-magus. Kooooorepumat. Kohvikoorepumat.

Järelmekk. Pähkliliköör. Pähkliküpsis pähklitaignast pähklipuruga. Jõhkerpähkel.

Friigikas. Jõhkraltmagus. Jõhkerpähkel. Purjuskohvel. Kanarbikukreemliköör
---
pilt isetehtud

Kerkom-bij-Sint-Truiden

Kerkom-bij-Sint-Truiden (Pööningu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,5 %vol. Liigimääratlus: belgian blond ale

Tootjainfo: "IBU 25"

Väike lihtne pudel, tehniline sildikujundus. Valge vaht täidab poole klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt punakas-kuldne. 

Aroom - belgia klassika, väga puuviljane, ehk isegi harjumatult värskete, mitte kuivatatud puuviljade nurgast.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja jämedalt magus-mõrkjas ja karamelline. Keskmaitse - kamper, koorevõi, virsikud, eukalüpt???

Lõppmaitse ... uhhh, see on kuidagi ... vänge ja võimas, kuid selle sõna kõige meeldivamas mõttes. Siin on midagi kuninglikku ja ülevat, karamellist ja kardemoni ning safrani segust. Järelmekk - vaigune, jõuline, ülev, seedermännilik, sigariseeder, valge tamm, väärispuit ja väärisõlu!

MEGA! Pole ammu ühe belglase juures tajunud niiiiiii meeletultpalju nüansse, mille üle vaimustuda! See on peaaegu et häirival tasemel maitseküllane, kuid nii põrgulikult kütkestav!
---
pilt isetehtud

Milk Truck

Milk Truck (Mother Earth, USA) prk 0,355 l. alc 5,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Flavored / Pastry" ja hinnang 79 punkti. Untappd ütleb: "Stout - Milk / Sweet" ja 3,94 punkti

Tootjainfo: "Our signature dark ale is the best part of waking up. Opaque in appearance, but with a marshmallow softness, we use specially chosen roasted malts to impart a non-astringent, darkness that laces the glass and your mouth from first sip. Accentuated by the use of Vanilla, lactose, and a heavy dose of oats, this big-bodied stout further impresses by finishing with a rich coffee aroma. ALSO ON NITRO. CONTAINS LACTOSE."

Väike purk, sildil piimabuss. Pruun vaht täidab üle poole klaasist, püsides mõõdukalt. Õlle värvus - vähese punaka läikega mustjaspruun. 

Aroom -KOOOOOOOOOOOOOHVIIIIII! Laktoos ja kohvi. Kohvtoos.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-hapult kohvine. Keskmaitse - tolmune, röstine, kohvine, kakaone. Lõppmaitse kolistab kohviämbritega, mis on tunduvalt hapumad kui me harjunud oleme, aga see sobib lihtsalt imetabaselt hästi siia! Järelmekk võtab mustema-mõruma kohvinurga, kuidlaktoosi kreeeeeemine magus ja barbarissilik hapu jäävad samuti pildile. 

Ülevõllikas. Kohvilollakas. Laktoosimagus, röstihapu, kohvimõru. Uhhhhhh-ohhhhh-kohhhhhv
---
piltisetehtud

Tuesday, May 17, 2022

Milk Stout Nitro

Milk Stout Nitro (Left Hand, US) prk 0,4 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Milk / Sweet" ja hinnang 96 punkti. Untappd ütleb: "Stout - Milk / Sweet" ja hinnang 3,94 punkti

Tootjainfo: "POUR HARD! Dark & delicious, America’s milk stout will change your perception about what a stout can be. Pouring hard out of the bottle, Milk Stout Nitro cascades beautifully, building a tight, thick head like hard whipped cream. The aroma is of brown sugar and vanilla cream, with hints of roasted coffee. The pillowy head coats your upper lip and its creaminess entices your palate. Initial roasty, mocha flavors rise up, with slight hop & roast bitterness in the finish. The rest is pure bless of milk chocolate fullness.
Famous for their Nitro series, Left Hand Brewing was the first craft brewery to release a bottled nitrogenated beer. For the best experience, pour hard at 180 degrees into a 16oz glass. Different gas, different pour. Cheers! #PourHard"

Keskmist kasvu purk, ülilihtne sildikujundus. Purgi avamisel tüüpiline nitrokapsli avamise krõgin ja vastavalt, kunstipäraselt käituv vaht. Õlle värvus - kirkalt mustjaspunane. Aroom on piimakohvi ja kamašokolaadi segune.

Esmamekk on hästi kreemise kehaga ja röstine, hapukas-magusakas ja siidine. Keskmaitse - puhas samet, millesse on keeratud pitsike Baileys likööri. Lõppmaitse - elegantne nagu suurilmadaam, sume nagu suveöö ja mõrkjas-magusalt piimašokolaadine. Järelmekk - sahma-sihma sulnis, pehme röstkohvi kreem kohviküpsistega

Mega. Nitromega. Teistmoodi ja meeldivalt meeldejääv. Ehmespehme piimakohvišokolaadi udusuleke.
---
pilt isetehtud

Natakhtari Gold

Natakhtari Gold (Natakhtari, Gruusia) pdl 0,5 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Lager - International / Premium" ja hinnang 10 punkti. Untappd ütleb: "Lager - Pale" ja 2,89 punkti.

Tootjainfo: "Beer Natakhtari is Georgian beer made from high quality malt and Natakhtari unique spring water. The high technology of brewing is used for its preparation. This process is controlled by the high professional specialists"

Keskmist kasvu reljeefkirjadega proofilpudel, üsna efektne mustkuldne sildikujundus. Valge hõre vaht täidab ligi pool klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom hästi leebelt magusakas-hapukas, tüübiline laagerõlle bukett. 

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja hapukas. Keskmaitse - mõrkjas-hapukas, humal on siin pudelis esindatud ilmselt essentsi kujul. Lõppmaitse - veidi tolmune ja kare, mõrkjas ja vähese magusa biskviitse tooniga. Järelmekk - plastiliin ja kustutuskummi. 

Niru värk. Kahju kohe Gruusiast. No kesse käskis oma pruulikojad türklastele müüa?
---
pilt isetehtud

Monday, May 16, 2022

Voodoo Ranger Imperial IPA

Voodoo Ranger Imperial IPA (New Belgium, US) prk 0,33 l. alc 9,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA DIPA - Imperial / Double IPA" ja hinnang 58 punkti. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double" ja 3,74 punkti.

Tootjainfo: "A rare blend of choice hops creates an explosion of fresh-cut pine and citrus flavors for a complex, rich and delicious flavor.
IBU 70"

Väike purk, pruulikoja tunnuskoolnu seekord karvamütsis. Kollaka varjundiga vaht täidab üle poole klaasist, kuid polekuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt täiskuldne. Aroom on raskelt kamprine, eeterlik ja magus-mõru.

Esmamekk on keskmisest raskepoolne ja täidlaselt mõru-magus. Kekmaitse - kamprine, vaigune, veeeeeeidi atsetoonine, rohmakas ja tohlakas. 

Lõppmaitse - juraaaakkkaaalt mõrumagus, maitsenäsasid türanniseeriv, kaklemakippuv ja muidu purjus külamees, kellel aga taskus aromaatsed ja vaigused elupuuoksad. Järelmekk ronib katusele, istub kaksiratsi korstna otsa ja undab ülesöönud mesilase hälega midagi segast taruvaigust, eelmisel nädalal lakitud verandast ning seedermännivaigust.

Friigikas. Raskelt-tokerjalt vaigune, eeterlik, rohmakas ja tülinoriv tegelane
---
pilt isetehtud

Guayabera

Guayabera (Cigar City, USA) prk 0,33 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus "Pale Ale - American (APA)" ja hinnang 92 punkti. Untappd ütleb: "Pale Ale - American" ja hinnang 3,72.

Tootjainfo: "Traditional throughout Latin America, the guayabera shirt combines style, functionality, form and tradition in it’s four-pocketed design. We at Cigar City feel the same reverence and appreciation for the guayabera that we do for the Citra hop varietal, an ingredient that imparts notes of tangerine, lime and berries to this traditional American Pale Ale. The exclusive use of Citra hops in this beer creates a flavor that’s at once unique and recognizable, while it’s dry, crisp character and moderate alcohol make it as refreshing and functional as a crisp linen guayabera"

Väike purk, helerohelisel sildil eksootilised mustrid. Valge vaht täidab pool klaasi, kadudes küll üsna ruttu, kuid haakudes veidi ka klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom -mõrkjas-magus, tsitruseline ja värske.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse - mõrkjas-magusakas ja vaigune. Lõppmaitse muutub hapukamaks ja greibisemaks. Järelmekk - kuivapoolne, mõrkjas ja pisut puidune ning greibiseemnene ... ning siis kuivalt ja vürtsikalt õhetav

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga Übertaseme rüübe. Tsitruseline APA nii nagu seda ootad ja tahad ja küsid juurde. 
---
pilt isetehtud

Cesvaines Tumšais

Cesvaines Tumšais (Cesvaines, Läti). Pdl 0,5 l. alc 5,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Dark Lager - Dunkel / Tmavý" ja hinnang 16 punkti. Untappd ütleb: "Dark Ale" ja 2,9 punkti

Hea inimene tõi proovida uut nägu õlle ... ja siis selgus, et kaks aastat tagasi olen seda juba kirjeldanud :) Kuid kuna tookord oli pudelil pappsilt paelaga kaelas ning nüüd kenasti uhkem silt pudelil, siis vaatame, kas peale sildi on ka sisu muutunud.

Vahtu moodustub veidi rohkem, värvus tiba pruunim ja lõhn tublisti magusam kui toona. Maitse - üldjoontes on toonane leivakaljalik põhitoon alles, kuid tunduvalt magusamana, kiskudes kuhugi kokakoolalikku / piimakohvilikku kanti.

Kahe aastaga on muutnud nii selle õlle sildindus kui ka lõhna- ja maitseprofiil. Tookordsehapu leivakalja asemel on nüüd pigem magus leivasupp segatuna kokakoolaga. 
---
pilt isetehtud

Thursday, May 12, 2022

Can-O-Bliss Double IPA

Can-O-Bliss Double IPA (Oskar Blues, USA) pdl 0,33 l. alc 8,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA DIPA - Imperial / Double Hazy (NEIPA)" ja hinnang 93 punkti. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double New England / Hazy" ja 3,89

Tootjainfo: "DIPA is chock full of Citra hops and delivers a one-two punch of hop aroma and blissful flavors of passionfruit and citrus, balanced with a substantial malt backbone"

Väike purk, siiruviiruline sildikujundus. Valge vaht täidab üle poole klaasist, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - vähese hämuga tumekollane. Aroom - no apelsinikoor noh! Täisküpse apelsini koor enne selle lahti lõikamist ... te ju nuusutate ka neid, onju :)

Esmamekk on raskepoolse kehagaja magus-mõrkjas ning tsitruseline. Keskmaitse - jämemagus ja greibimõru. Lõppmaitse - humalammustusega tsitruseline, kõige lähem ehk kumkvaadile. Järelmekk - tühmtuhmmõhkraskelt apelsiniõline

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-mõru-magus-mõru-vürtsika buketiga Übertaseme rüübe. Raskepäraselt Raskeapelsinine.
---
pilt isetehtud

White Oak Jai Alai

White Oak Jai Alai (Cigar City, USA) prk 0,33 l. alc 7,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus "IPA" ja hinnang 98 punkti. Untappd ütleb: "IPA - American" ja hinnang 4,01.

Tootjainfo: "This is an American White Oak-aged version of Jai Alai India Pale Ale. The white oak adds smoothing notes of vanilla and slight hints of dill to the aroma and flavor profile. The finish is elegantly dry due to the light tannin notes from oak aging and though still loaded with hop flavor, hop bitterness is more restrained."

Väike purk, meeldivalt minimalistlik sildikujundus. Kreemikat karva vaht täidab üle poole klaasist ja psüib üsna kenasti, haakudes veidi ka klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt punakaskuldne. 

Aroom ... oi. Ahsapagan. Eile niidetud loduheinamaa, tulvil vürtsikaid-väänduvaid putkelisi aroome ... ja münti? Vesimünti??? Jeeeerum kui meeldiv!!!

Esmamekk on raske kehaga ja mõrkjas-karge-mesine. Keskmaitse - ohhh ... ürdikelder, vürtsipööning ja ravumitarga veranda kolmkõla! Raske, positiivses mõttes meditsiiniline ja puidune.

Lõppmaitse - angervaksa abielu suiraga. Apelsinimelissi pimekohting taruvaiguga. Tarkuse trehvunks vaikusega.

Järelmekk. Mhhhhhh. MaMidaMis. See on kurikummastav. Raske, rõske, veidi lausa lämmatavalt niiske ürdine katakomb võlub sind suisa maagilise mitmekihilisusega. 

MEGGGGADI-GIGGADII-MEGGGGGAAA. Mitte üks seni vana Gambrinuse jaoks tuttav tammine noot pole siin olemas, kuid keel naksub ja plõksub ja ümiseb mõnust ja proovib saavutada kokkupuudet manatarkusega. Valge tamm, ma tahan sinuga kohtuda veel!
---
pilt isetehtud

Here Comes Mango IPA

Here Comes Mango IPA (Belching Beaver, USA) prk 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Flavored" ja 83 punkti. Untappd ütleb: "IPA - American" ja 3,71 punkti.

Tootjainfo: "This is a delicious and fruity IPA without the punch to the face. The Amarillo and Simcoe hops complement natural mango flavor for a juicy, tropical, well-balanced beer.
IBU 55"

Väike purk, pruulikoja tunnustkobras seekord helerohelisel foonil. Valge vaht täidab alla poole klaasist, kuid vaatamata hõredusele püsib päris kenasti. Õlle värvus - kirkalt tumekollane. Aroom on leebeke ja meenutab pigem toorepoolse mango koore pealispinda, mitte niivõrd vilja ennast.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõru-magusakas. Keskmaitse - magusapoolne, vaigune, mesilasvaha näpistusega ja veidi raudrohuliku kuivusega. Lõppmaitse - mõru-hapukas, jällegi mitte täisküpse mango tuletusega. Järelmekk lääb aga mõnusalt humalakurjalt särama, tuletades oma maitsekülluselt juba mõnd topelt-IPAt meelde.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõru-magusakas-mõru-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsika buketiga nii ja naa rüübe. IPAna ütleks ÜBER ilma kõhkluseta. Aga mango osas on tegu küll nii nõrga sooritusega, et paneb õlgu kehitama ... no see mangone osa on sihuke konteineris järelküpsenud põhjamaalase versioon mangost.
---
pilt isetehtud

Wednesday, May 11, 2022

Old Chub

Old Chub (Oskar Blues, USA) pdl 0,33 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Scotch Ale / Wee Heavy" ja hinnang 95 punkti. Untappd ütleb: "Scotch Ale / Wee Heavy" ja 3,74

Tootjainfo: "Old Chub is a Scottish strong ale brewed with hearty amounts of seven different malts, including crystal and chocolate malts, and a smidge of US and UK hops. Old Chub also gets a dash of beechwood-smoked grains imported from Bamburg, Germany, home of the world's greatest smoked beers.
IBU 30"

Väike purk, sildikujundus šotiruuduline. Punakaspruunakas vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt pruunakas-punane. Aroom on mõnusalt karamelline, leivane, pähkline ja stritsline. Suitsuvine on täpselt sellisel tasemel nagu pead - kuskil aimamise ja äratundmise vahepeal

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus-mõrkjas, karamelline ja rosinane. Keskmaitse muutub röstisemaks ja kuivemaks, leivakuiviku ja huvitaval moel hõõgveiniliku meenutusega. 

Lõppmaitse magus raskus hakkab alguses lausa siirupiseks kiskuma, kuid õnneks saabub kohe ka kuivatatud kirsside taoline intensiivne süvahapu tasakaalustus. Järelmekk - röstitud pähklid, ülekuivanud rosinad, šokolaadivõõbaga stritslikontsik ... õõõõige väike näpuotsatäis luitunud tubakapuru.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkjas-magus-hapuka buketiga ÜBERtaseme rüübe. Jah tõepoolest wee heavy ta on. Meie kandis haruldase liigi peale tahaks kohe väga kiitev olla ... aga olles neid ikka tükki mitu varem saanud, siis millegi fenomenaalselt erakordsega ju tegu ka pole. Lihtsalt väga-väga hästi teostatud klassiiiks.
---
pilt isetehtud

Voodoo Ranger Juicy Haze IPA

Voodoo Ranger Juicy Haze IPA (New Belgium, US) prk 0,33 l. alc 7,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Hazy / New England (NEIPA)" ja hinnang 80 punkti. Untappd ütleb: "IPA - New England / Hazy" ja 3,78 punkti.

Tootjainfo: "Packed with bright tropical aromas and brilliant citrusy flavors, this unfiltered IPA wraps up with a pleasantly smooth finish
IBU 42"

Väike purk, sildil mundris koolnu. Valge vaht täidab pool klaasist ja püsib kaua, haakudes veidi ka klaasiseintele. Õlle värvus - tuhmkollane. Aroom on magusakas ja veidi troopiline, kuhugi poolküpse meloni kanti.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga, magus-mõrkjas ja õige pisut keeleotsa hammustav. Keskmaitse muutub hapukamaks ja veidi kuivemaks, humalasurve keelekülgedele on meeldivalt intensiivne. Lõppmaitse annab tunda tõeliselt mõnusat magus-mõru troopilist segumahla, millesse on tilgutatud ka veidi vana männivaiku. Järelmekk - magus-vürtsikas, veidi kuivapoolne.

Keskmisest raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magus-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magus-mõrkjas-vürtsika buketiga Übertaseme rüübe. Sedasorti (double)NEIPA  joomine on alati võitlus sooviga võtta veel kolm klaasitäit :)
---
pilt isetehtud

Tierra Madre

Tierra Madre (Mother Earth, USA) prk 0,355 l. alc 4,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Lager - American" ja hinnang 30 punkti. Untappd ütleb: "Lager - American" ja 3,52 punkti

Tootjainfo: "Mexican-style lager"

Väike purk, sildikujundus päikeserammestunud. Sõrmepaksune erkvalge vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom lihtne, magusakas-hapukas, vähese maisikonserviliku nüansiga. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus-hapukas. Keskmaitse muutub hapumaks, isegi mahlaseks. Lõppmaitse on magus-mõrkjas, viljaterade mälumise maitsepildiga. Järelmekk - maisilikult magus, aga õnneks mõnetise muruse mõrkjusega ... jaaaaa kunagi hiljem saabub ka vürtsisädemeke

Keskmisest veidi nõrgema kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, magus-hapukas-magus-mõrkjas-magus-mõrkjas-vürtsika buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Tunduvalt parem harilikest cervezadest, pigem kaldu saksaliku linnaselise hellese poole.
---
pilt isetehtud

Tuesday, May 10, 2022

Milo

Milo (Fremont, USA) prk 0,355 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 74 punkti. Untappd ütleb: "IPA - American" ja 3,76 punkti.

Tootjainfo: "India Pale Ale
This Rotating IPA Series is named after and in honor of the pets of Fremont. “Love is a four-legged word.”
Down & Dirty: 2-Row Pale and Light Munich malts with Idaho 7 Cryo, Columbus, Centennial, and Simcoe hops
Color: Light orange
Aroma: Pineapple and papaya tropical notes with grapefruit, orange, melon, and pine. Grassy, sweet aromatics and florals are also present
Flavor: Gently sweet, moderate bitter, which lingers, and moderate lingering sweetness in medium body
IBU 80"

Väike purk, sildil mitmevärvihumal :) Valge vaht täidab pool klaasist ja püsib üpris kenasti, haakudes mõneti ka klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom on jämevaigune, mõõõõõnusalt ja humalaselt kõnetav.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõrkjas-magus. Keskmaitse - hapukas, vaigune, kadakane, männiokkane. Lõppmaitse - kadakas, vana männivak, kanarbikumesi, sookail, angervaks, aromaatne, eetrerlik, õline ja mõjukas. Järelmekk - männivaik, kuivanud kuuseokkad, tilgake kasetõrva, koriandri- ja seedermänniõli, greibiseemned

MEGA. Huvitav kombo suhteliselt no tavaIPA kangusest, topelt-IPA humalusest, westkõusteri puidusest ja iistkõusteri mahlasusest. Tavatu ja väekas kraam!
---
pilt isetehtud

TLN PNLB (2022)

TLN PNLB (Käbliku, Eesti) prk 0,44 l. alc 6,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Specialty Grain", hinnang 43 punkti. Untappd ütleb: "Brown Ale - Other" ja 3,42 punkti

Tootjainfo: "Bread and beer are never missing from Estonian's table. These two great tastes are now together in one bottle and if you get a craving for a sandwich, just take a sip and a big bite of sausage."

Kuna 5 aastat tagasi oli selle õlle esimene tulemine, vahepeal mõningaid tagasilääke ja siis pikem paus, proovib vana Gambrinus hinnata kuidas uus ja purgistatud versioon tundub võrreldes viie aasta taguse kirjeldusega.

Keskmist kasvu purgi sildikujundus on muutunud tumedamaks, kuid jäänud sama köömneseks. Vahtu on kordades rohkem kui toona ning pruunim ja püsivam on ta ka. Õlle värvus on laias laastus sama, kuigi vast veidi pruunim toonase kirsipunasega võrreldes. 

Aroom on tugevalt muutunud - tookord oli köömen "üleelusuurune", siis nüüd on ta mõõdukas ja kenasti kooskõlas üldise leivaliku tooniga. Maitsepilt on eelnevate erisuste kiuste aga üsna samasugune võrreldes toonase kogemusega, ehkki ka siin on köömne roll vähem domineerivam ja leivane põhi pisut magusam.

Viie aasta taguse teoga võrreldes on nüüd Käbliku omad teinud tiba teistsuguse õlle, mis on tasakaalukam ja puhtama teostusega. Kui toona sai hinnaguks: "VÄGA PÕNEV rüübe! Kas ta nüüd just "über" kategooriasse selle tõttu liigitub, selles pole päris kindel, aga igatahes on tegu meeldijääva rüüpega ja see ON kiitmist väärt!", siis nüüd saab ÜBER päris kergelt välja käidud - sest tegu on siiani vägagi selge omanäolise teo ja näoga õllega!
---
pilt isetehtud

Valeksander

Valeksander (Anderson's, Eesti) prk 0,33 l. alc 4,7 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Pilsner - German" ja hinnang 3,06 punkti

Tootjainfo: "Puhta maitsega, karge ja kerge, laager-tüüpi hele õlu"

Väike purk, pruulikoja tunnustilk seekord siirulisel põhjal. Valge vaht täidab enamiku klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - uduselt kollane. Aroom on magus-mõrkjas, linnaseline ja leivane. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse - linnaseliselt magus ja täisteraviljaküpsise meenutusega. Lõppmaitse - magus-hapukas, peenleiva taoline. Järelmekk toob aga esilem mõnusa mõruda meelemuutuse, mis senise liigsesse magusasse kippuva tunnetuse kenasti kokku pakib ja koos vähese vürtsika kaanega asetab kõik õigesse valgusesse.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerund paletiga, hapukas-mõrkjas-magusa-hapukas-magusa-mõru-vürtsika buketiga Übertaseme rüübe. Über selle sõna laager-õllelikus kontekstis, mis tähendab ilma vigadeta tehtud korralikku kraami, millele võib rahulikult ka teist klaasi juurde küsida.
---
pilt isetehtud

Monday, May 9, 2022

Veinimäe tume

Veinimäe tume (Veinimäe, Eesti) pdl 0,33 l. Alc 9,0 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Red Ale - Other" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: „Õlu viinamarjadega“

Väike lihtne pude, millele on miskipärast lisatud vahakork, ehkki tegu pole vaadihoidisega. Sildikujundus tuhm-tumepunane ja viinamarjane. Pöidlapaksune kollane vaht pole kuigi püsiv. Õlle värvus – kirkalt tumepunane

Aroom on väga omapäraselt mõrkjas-hapu, mille kirjeldamiseks peaks ilmselt olema kursis veinikääritusega – kas see on mingi spetsiifiline tolle maailma lõhn? Minu jaoks on see pigem kuiv ja hapukas, viinamarjaväädi puruksrebimise lõhna meenutav kui veinile endale omane.

Esmamekk on keskmisest raskem ja kuiv, hapu ja puidune. Keskmaitse – nüüd oleks siin nagu tõesti tunda õllelikke momente, kuid sellisel hapul-õunasel-kuival moel, nagu kõige odavama maltoosa peal valmistades. Lõppmaitse ... jeerum see on segadustkülvav ... kali ja õunamahl ja viinamarjakestad??? Järelmekk – metalne, rauarohke, hapu, vaskne, mineraalne, kuiv

Friigikas. See on üks segadusse-ajavamaid vedelikke, mida vana Gambrinus on õllemaailmas proovinud. On see nüüd õlu ... nohhhhhh ... no vist on tõesti. On see pigem vein? Vaata selleks ei ole eelteadmisi! Igatahes ütleme nii, et ükskõikseks see jook ju ei jäta ... ning see on vist ju hea või mis ja kuidas?
---
pilt isetehtud

Birchy

Birchy (Põhjala, Eesti) prk 0,44 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA DIPA - Imperial / Double Hazy (NEIPA)" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double New England / Hazy" ja hinnang 3,94 punkti.

Tootjainfo: "A juicy DIPA brewed with toasted birch bark and hopped with Vista and Mosaic BBC.
IBU 30"

Keskmist kasvu purk, sildikujundus nimevääriline! Kreemikat karva vaht täidab pool klaasist ja püsib mõõdukalt, haakudes samas ka klaasiseintele. Õlle värvus - hämuselt-mudruselt segumahla taoline. 

Aroom .... vaata võta sa nüüd kinni, kas see on eneseveenmise tulemus või mitte ... aga no täiesti saekaatrilik värske puidu lõhn! Jah, siin on ka humalakirvendust, kuid puit on siiski dominant.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitse - mehuliku tekstuuriga ja hapukas-magus, humalahammustus kogub vaikselt hoogu. Lõppmaitse - vürtsikas-magus, puidune ja kuivalt keelekülgi survestav. Järelmekk - mõru-magus, veidi isegi läilasse külge kanduv, ehkki puidune mõrkjus annab oma parima, et seda ohjes hoida.

Keskmisest raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsikas-magusa buketiga ÜBERtaseme rüübe. Lõhn on täpselt see, mida ühelt kasetohu-õllelt ootaks, maitse kaldub aga liialt magusasse-mehulikku külge, mis selle va kasenüansi pea täielikult maha surub
---
pilt isetehtud

Raspberry Dry Hopped Sour

Raspberry Dry Hopped Sour (Collective Arts, Kanada) prk 0,355 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour / Wild Beer - Flavored" ja hinnang 91 punkti. Untappd ütleb: "Sour - Other" ja 3,8 punkti

Tootjainfo: "Not only did we throw a mountain of raspberries into this brew, we backed them up with a generous amount of berry forward Mosaic and Barbe Rouge hops! The result is a refreshingly tart, fruit forward sour ale."

Väike purk, sildi disain ... on igal purgil erinev :)  Määrdunudroosa vaht täidab kolmandiku klaasist, kuid kaob jäljetuks. Õlle värvus - tuhm määrdunudpunane. 

Aroom - vaaaaaaaaaaaaaarikas kajab lausa toanurkadest vastu, selline värske vaarikas ja värskeltniidetud naadid läbisegi.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja kilkavalt hapu. Keskmaiste - hapu ja mõrkjas, veidi puidune ja kuivapoolne. Lõppmaitses on tunda küpse vaarika naturaalset magusat poolt. Järelmekk - kuiv, hapu ja täiesti ehedalt magustamata vaarikamahk koos vaarikavartega

Keskmisest pisut kergema kehaga, vähekarboniseerunud ja kuiva paletiga, hapu-mõrkjas-hapu-magusakas-hapu-mõrkja buketiga ÜBERtaseme rüübe. Värkse, karge, kuiv ja väga vaarikane hapuõlu!
---
pilt isetehtud

Sunday, May 8, 2022

Anna aega atra seada 2022

Anna aega atra seada 2022 (Kohatu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 11,0 %vol. Ei RB ega UT ei tunne veel seda, uue aastatumbri ja muutunud kangusega jooki, mõlemas on küll olemas kanded varasemate kohata - soovitan MITTE uut jook hakata samasse kanda

Tootjainfo: "Imperial porter"

Väike lihtne pudel, sildikujundus laias laastus identne oma nelja aasta taguse eellasega. Sõrmepaksune mustjaspruun vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - möödaminemisemust. Aroom tuleks kirjutada ühe sõnaga: magusleivaröst :)

Esmamekk on raske kehaga ja mõrkjas-magus, röstine ja leivakoorikune. Keskmaitse - magus, kohvine, röstine, kakaone. Lõppmaitse - mõrumagus, kõrvetatud rosinate küllane. Järelmekk - magus-hapu, kuivatatud ploomine ja kõrvetatud pähklite kuhilane. Kõige lõpus hakkab tunda andma ka alkohol, mis ilmselt ajapikku peaks olema mööduv viga.

Väga raske kehaga, vähekarboniseerunud ja õlise paletiga, mõrkjas-magus-hapukas-mõrkjas-magus-mõru-magusa buketiga VÄGA hea tasemega rüübe. Veidi ülevõlline oma kõrvetatud liköörilikus mõttes, kuid ilmselt siin annab aeg arutust. Aga mis peamine - see POLE sama õlu, mis oli 14-kraadine mitme aasta tagune versioon, soovitan nii RB kui UT jaoks uued sissekanded teha
---
pilt isetehtud

Heroy

Heroy (Pöide, Eesti). pdl 0,33 l. alc 4,8 %vol. Ei RB ega UT ei tunne veel seda jooki

Tootjainfo: "Weissbier
Maailm vajab kangelasi! Kangelane olla on raske, kuid Pöide nisuõlu on igati toeks."

Väike lihtne pudel, silt Ukraina-triibuline :) Kollaka varjundiga vaht täidab üle poole klaasist, püsides päris kenasti. Õlle värvus - hämuselt tuhmkollane. Aroom - klassikaline banaan! 

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitses muutub banaan veidi hapukamaks ja jook seevõrra mahlakamaks. Lõppmaitses tekib jäme mõru telg, mis toob maitsemeelele koriandriseemnete aromaatse vaiguse mälestuse. Järelmekk - täisküpse banaan, mida on veel ka veidi flambeeritud.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusa buketiga Übertaseme rüübe. Väga hästi sooritatud nisukas, mida võiks kenasti pakkuda ka kuulsamatele saksa nisukatootjatele kodumaise näidisena
---
pilt isetehtud

Üks õlu

Üks õlu (Kohatu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,6 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Pale Ale - American" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Üks linnas, üks humal, üks pärm. Kokku üks õlu.
IBU 25"

Väike lihtne pudel, sildil viidapuu. Valge vaht täidab pool klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt tumekuldne. Aroom on hapukas ja biskviitjas, huvitaval kombel väikese astelpaju meenutusega.

Esmamekk on keskmisest õõõrna kriipsu kergema kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse on magusakam, veidi pärmine ja leivane. Lõppmaits - pärmine, mõrkjas ja toorevõitu. Järelmekis on tunda kipsi, tolmu ja kirbusesse kalduvat mõrusust.

Keskmise kehaga, mõõudukalt karboniseerunud ja kuivavõitu paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõru buketiga OK taseme rüübe. Jätab hetkel veidi toorevõitu mulje, võimalik et paari nädala pärast on see taandnud ja vääriks paremat hinnangut.
---
pilt isetehtud

Friday, May 6, 2022

Lets play

Lets play (Castello, Hispaania) prk 0,33 l. alv 8,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial Flavored / Pastry" ja hinnag pole vel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double Milk" ja 3,82

Tootjainfo: "Dense and creamy Imperial Stout, brewed with tons of base and roasted malts. To put the cherry on top of the cake, we add hazelnut praline, oat flakes, lactose and 100% Nicaraguan arabica coffee"

Väike purk, mille hõbetriibuline kujundus ajab nutikaamera segadusse, viimane üritab siit kood välja lugeda. Pruun vaht täiba praktiliselt kogu saadaoleva klaasiruumi, püsides seejärel mõõdukalt. Õlle värvus - tuhmilt mustjaspruun. Aroom üllatab eemalt kurgilõhnaga, kuid lähenedes muutub see kohvitubakatuhaks ???!!! :)))

Esmamekk on raske, õline ja siirupiselt kohvine. Keskmaitse magus-tihke-kohviliköör. Lõppmaitse magus-kreemine pähklikohvimääre. Järelmekk- magus-püreelik kohvivõie

ÜLEVÕLLINE LÄILAKOHVI. See on kõik, mis vaja öelda, lisaks sellele, et antud ollust pole mõtet Tartu Gambrinusest küsida - kuid vana Gambrinus on tänulik toojale!
---
pilt isetehtud