Tuesday, May 10, 2022

TLN PNLB (2022)

TLN PNLB (Käbliku, Eesti) prk 0,44 l. alc 6,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Specialty Grain", hinnang 43 punkti. Untappd ütleb: "Brown Ale - Other" ja 3,42 punkti

Tootjainfo: "Bread and beer are never missing from Estonian's table. These two great tastes are now together in one bottle and if you get a craving for a sandwich, just take a sip and a big bite of sausage."

Kuna 5 aastat tagasi oli selle õlle esimene tulemine, vahepeal mõningaid tagasilääke ja siis pikem paus, proovib vana Gambrinus hinnata kuidas uus ja purgistatud versioon tundub võrreldes viie aasta taguse kirjeldusega.

Keskmist kasvu purgi sildikujundus on muutunud tumedamaks, kuid jäänud sama köömneseks. Vahtu on kordades rohkem kui toona ning pruunim ja püsivam on ta ka. Õlle värvus on laias laastus sama, kuigi vast veidi pruunim toonase kirsipunasega võrreldes. 

Aroom on tugevalt muutunud - tookord oli köömen "üleelusuurune", siis nüüd on ta mõõdukas ja kenasti kooskõlas üldise leivaliku tooniga. Maitsepilt on eelnevate erisuste kiuste aga üsna samasugune võrreldes toonase kogemusega, ehkki ka siin on köömne roll vähem domineerivam ja leivane põhi pisut magusam.

Viie aasta taguse teoga võrreldes on nüüd Käbliku omad teinud tiba teistsuguse õlle, mis on tasakaalukam ja puhtama teostusega. Kui toona sai hinnaguks: "VÄGA PÕNEV rüübe! Kas ta nüüd just "über" kategooriasse selle tõttu liigitub, selles pole päris kindel, aga igatahes on tegu meeldijääva rüüpega ja see ON kiitmist väärt!", siis nüüd saab ÜBER päris kergelt välja käidud - sest tegu on siiani vägagi selge omanäolise teo ja näoga õllega!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment