Wednesday, May 11, 2022

Old Chub

Old Chub (Oskar Blues, USA) pdl 0,33 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Scotch Ale / Wee Heavy" ja hinnang 95 punkti. Untappd ütleb: "Scotch Ale / Wee Heavy" ja 3,74

Tootjainfo: "Old Chub is a Scottish strong ale brewed with hearty amounts of seven different malts, including crystal and chocolate malts, and a smidge of US and UK hops. Old Chub also gets a dash of beechwood-smoked grains imported from Bamburg, Germany, home of the world's greatest smoked beers.
IBU 30"

Väike purk, sildikujundus šotiruuduline. Punakaspruunakas vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt pruunakas-punane. Aroom on mõnusalt karamelline, leivane, pähkline ja stritsline. Suitsuvine on täpselt sellisel tasemel nagu pead - kuskil aimamise ja äratundmise vahepeal

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus-mõrkjas, karamelline ja rosinane. Keskmaitse muutub röstisemaks ja kuivemaks, leivakuiviku ja huvitaval moel hõõgveiniliku meenutusega. 

Lõppmaitse magus raskus hakkab alguses lausa siirupiseks kiskuma, kuid õnneks saabub kohe ka kuivatatud kirsside taoline intensiivne süvahapu tasakaalustus. Järelmekk - röstitud pähklid, ülekuivanud rosinad, šokolaadivõõbaga stritslikontsik ... õõõõige väike näpuotsatäis luitunud tubakapuru.

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkjas-magus-hapuka buketiga ÜBERtaseme rüübe. Jah tõepoolest wee heavy ta on. Meie kandis haruldase liigi peale tahaks kohe väga kiitev olla ... aga olles neid ikka tükki mitu varem saanud, siis millegi fenomenaalselt erakordsega ju tegu ka pole. Lihtsalt väga-väga hästi teostatud klassiiiks.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment