Thursday, May 12, 2022

Here Comes Mango IPA

Here Comes Mango IPA (Belching Beaver, USA) prk 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Flavored" ja 83 punkti. Untappd ütleb: "IPA - American" ja 3,71 punkti.

Tootjainfo: "This is a delicious and fruity IPA without the punch to the face. The Amarillo and Simcoe hops complement natural mango flavor for a juicy, tropical, well-balanced beer.
IBU 55"

Väike purk, pruulikoja tunnustkobras seekord helerohelisel foonil. Valge vaht täidab alla poole klaasist, kuid vaatamata hõredusele püsib päris kenasti. Õlle värvus - kirkalt tumekollane. Aroom on leebeke ja meenutab pigem toorepoolse mango koore pealispinda, mitte niivõrd vilja ennast.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõru-magusakas. Keskmaitse - magusapoolne, vaigune, mesilasvaha näpistusega ja veidi raudrohuliku kuivusega. Lõppmaitse - mõru-hapukas, jällegi mitte täisküpse mango tuletusega. Järelmekk lääb aga mõnusalt humalakurjalt särama, tuletades oma maitsekülluselt juba mõnd topelt-IPAt meelde.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõru-magusakas-mõru-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsika buketiga nii ja naa rüübe. IPAna ütleks ÜBER ilma kõhkluseta. Aga mango osas on tegu küll nii nõrga sooritusega, et paneb õlgu kehitama ... no see mangone osa on sihuke konteineris järelküpsenud põhjamaalase versioon mangost.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment