Thursday, August 4, 2022

Sticks & Stones

Sticks & Stones (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 13,5 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb "Stout - Imperial / Double", hinnang 3,94 punkti

Tootjainfo: "An Imperial Stout brewed with raspberry brand tea, raspberries, and liquorice - aged in Oloroso sherry and Ruby port barrels
Collaboration with To Øl
IBU 30"

Väike lihtne pudel, sildil ...eee ... kivi ... vist? Sõrmepaksune pruun vaht kaob kiirelt. Õlle värvus - konspiroloogiliselt must. Aroom koosneb peaasjalikult vaarikatest, koos vähese kõrbenud noodiga.

Esmamekk on raske ja tugevalt magus-hapu, vaarikakontsentraadi taoline. Keskmaitse - metalne, vaskne, alkoholine, torkiv, magus. Ahjaaaaa - see on ju lagrits, mis selle soolase talva siia sisse kiilub!

Lõppmaitse - vask ja vaarikas, pisut põhjakõrbenud vaarikamoos, tubli sörts musta rummi. Järelmekk - ülivägametalne, mõjudes korraga soolase ja magusana, alkoholine ja torkiv.

Väga raske kehaga, vähekarboniseerunud ja õlija paletiga, magus-hapu-soolakas-magus-mõrkjas-soolakas-magusa buketiga nii ja naa rüübe. Vist küll esimest korda Põhjala vaadikate juures ütleb vana Gambrinus, et "las see kraam veel küpseb" - praegu mõjub ta rapsiva ja veidrana. Võimalik et aeg sööb ära nii liigse alkoholi kui metalli siit seest ja tuleb hoopis teine hinnang. Aga noh seda vast aasta pärast. A teisest küljest - kui te olete lagritsafänn, siis võibolla on see just SEE, mida olete elu aeg otsinud?
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment