Friday, August 12, 2022

Dog I

Dog I (BrewDog, Šoti). pdl 0,33 l. alc 15,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial Flavored / Pastry" ja hinnang 99 punkti!!! Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja 4,26 punkti.

Tootjainfo: "Teenage kicks.
Our latest liquid milestone, brewed to celebrate our 13th anniversary.
The complex malt bill of this 15.3% bourbon barrel aged imperial stout unloads an eclectic mix of vanilla, toffee, coffee, dried dark fruits, molasses, with the addition of chillies provides an undercurrent of subtle heat. "

Väike reljeefkirjadega pudel, meeldejäävalt soliidne sildikujundus. Pruun vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib mõõdukalt, haakudes ka mõõdukalt klaasiseintele. Õlle värvus - pööningmust.

Arooooo-ooohhhoooo-ooohmoon. Kas keegi teeb tšilli-iiriseid? Ma tahan neid saada! Peeeeehmeid, karamelliseid, keele ja suulae vahel lagunevaid, keedetud kondelnspiima meenutusega ja mõõdukalt vürtsikaid. Pretti palun pliiz!

Esmamekk on raske, kuid mitte ootuspäraselt elevantjas, vaid lihtsalt mõnusalt portveinine ja röstine ja mõrušokolaadine.

Keskmaitses voolab esmase vaikuse alt välja melass, olles tee peal ühtesse astunud kergemeelse jalopenoga. Aga õnneks on see melass voolanud pikki röstitud tamme, nii et dominandiks on pigem mõru kui magus.

Lõppmaitses loksub lainena meeltele mõrušokolaad, noh nii umbes 75% kakaosisladusega, mille täidiseks leidub nii tšillihelbeid kui ka viigimarju.

Järelmekk - nüüd on see juba jämedalt melassine, kakaoliköörine, tšilliraamistuses mõrumandline.

Mega. Lihtsalt mega, kui sulle meeldib mõrušokolaadi ja tšilli imeline ühteheitmine. Kummaline on seda öelda nii kange imp-stoudi kohta, millega on tehtud hookuspookuseid - kuid see on oma stiili ja väljakuulutatud sõnumi mõttes lihtsalt perfektne teostus. Ei pane minestama ega naabri ukse taga kella laskma, kuid lihtsalt etalon-vääriliselt teostatud
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment