Thursday, August 18, 2022

Hoplissimo

Hoplissimo (Mäepea, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Ale - Rye" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Rye Beer" ja 3,38

Tootjainfo: "Our new Rye Pale Ale is brewed with six carefully selected malts and with aromatic hops Citra, Cascade and Perle. It has a pale amber color, complex character and crisp rye finish.
IBU 38"

Kollaka varjundiga vaht täidab üle pooleklaasist ja püsib üsna kaua. Õlle värvus - kirkalt ja soojalt kuldne. Aroom on magusakas ja pärmine, leivane ja ülemäära süsihappegaasirohke, mis viitaks nagu probleemile.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapu. Keskmaitse - hapu, rabaveene ja kare. Lõppmaitse - mõru, kare, rauarohke, karvane. Järelmekk - hapu ja vürtsikas, rukkilinnase rohkus on tunda tihkest tekstuurist, mis jääb aga veidi vildaka hapususe taha peitu.

Keskmiset raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja veidi liimja paletiga (rukkilinnas võib anda päris kisselli), hapu-kare-mõru-hapu-vürtsika buketiga OK taseme rüübe. Polepäris kindel, aga siin tundub olevat käes riknemise algstaadium, mistõttu ei ole hinnang võib-olla õiglane
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment