Wednesday, August 31, 2022

Yaffo Lovely Stout

Yaffo Lovely Stout (Varvar, Ukraina) prk 0,33 l. alc 5,2 vol% Ratebeer ei tunne seda jooki. Untappd ütleb: "Stout - Milk / Sweet" ja 3,82 punkti

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "Sweet Stout brewed with Lyubmy Dyadya, Kyiv
IBU 27"

Väike sale purk, sildil rohetõus linna kohal. Tumepruun vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - õõvmust.

Aroom. Hmmmmm. Midagi veidralt tuttavat, ülimalt värsket, lausa kergelt piparmündist??? Sildilt loen, et siin on mängus must kardemon ja vanilje. Nuusutan uuesti ... no oleks nagu sidrunmeliss hoopis???

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja magus-kreemine. Keskmaitse - no põrgu päralt, no piparmünt ja veidi lagritsat! Jube lahe, värske ja karge ... karge kreemšokolaad???

Lõppmaitse - hapukas, õrnalt lagritsane, kreemiselt vaniljene, mõnusalt röstine. Järelmekk - hapukas-magus, karge, värske, juubeldav ja tuututav!

Vana Gambrinus on hämmingus. Must kardemon ehk suitsutatud kardemon on küll tundmatu nähtus minu jaoks, kuid see tulemus - see jook on hämmastavalt hea!!! Segadusttekitav, keelt-eksitav, meeliköitev. MEGAtase raudselt emotsiooni eest!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment