Sunday, September 24, 2023

Hopalaa! - Nelson IPA

Nelson IPA (Hopalaa, Läti) prk 0,44 l. alc 6,8 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd liigimääratlus: "IPA - American" ja hinnang 3,84 punkti

Tootjainfo: "IBU 28"

Keskmist kasvu purk, sildikujundus sügav-taevassinine. Valge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib korralikult. Õlle värvus - mudruselt kollane. Aroom onleebelt mõrkjas-hapukas ja tsitruseline.

Esmamekk on keskmisest ivike raskema kehaga ja mõru ning hapukas. Keskmaitse - tugevalt ja jämedalt mõru, veidikese magusamat apelsinist nooti mahub sinna taha ka veidike. Lõppmaitse - mõru, hapukas ja vaigune, veidi tokerjas ja keelt raspeldav. Järelmekk - hapu ja mõru, veriapelsiniselt keelepära parkiv ... aga see mõrkjus meenutab järjest rohkem ... nomaitea ... mereäärset liivaranda? Sellist veidi soolakat, joodirohket, meremetalset ja parkivat.

Keskmisest raskema kehaga, vähekarboniseerunud ja kuiva paletiga, mõru-hapukas-mõru-magusakas-mõru-vürtsikas-mõru buketiga ÜLEvõllikas. Rohmakama otsa IPA, mis on kergelt ... noh ebapuhas või nii, agressiivne ja tasakaalust väljas.
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment