Friday, January 25, 2013

Belgia kodupruulide kolmik







Täna tõid lahked inimesed kolm vahvamat õlut Gambrinusele proovida, mille eest sügav kummardus! Tegu on Belgia hobipruulikojaga Hobbybrouwerij Het Nest ning omamoodi "kaardiõllede seeriaga"

 ---------------------

HertenHeer. King of Hearts. Blond & bitter. pdl 0,33 l. alc 6,5%. liigimääratlus: Belgia hele eil.

Nagu nimest näha, on ka sildikujundus lihtne, vahva ja vastav - mängukaardi disain, aukohal ärtu kuningas. Kolmesõrmene vaht püsib tugevalt, jättes veidi ka jälgi seintele. Õlle värvus - uduselt kuldkollane.

Aroom mõjub linnaseliselt, lausa mesiselt ja pisut puuviljaselt ... heledate rosinate moodi.

Esmamekk on kerge, karge ja magusakas-puuviljane. Keskmaitses lisandub belgia pärmi tüüpmaitse, kirbevõitu puuviljane ja õrnalt alkoholine. Lõppmekk muutub veelgi kirbemaks, bitterile sobivalt humalaseks, mis pole Belgia õllede puhul just tavapärane. Järelmaitses segunevad humala mõrkjus, heledate linnaste leebe magusus ja kuivatatud sügisõuinte hapukus.

Kergepoolse kehaga, õrnalt karboniseeritud, rikkaliku maitsega hele rüübe. Sobiks üsna universaalse lõunaõllena.

---------
pilt siit
---------
SchuppenBoer. Jack of Spades. Tripel. pdl 0,33 l. alc 8,5%. liigimääratlus: tripel

Seekord disainis aukohal poti poiss. Vahupilt on ülim ... no lihtsalt kogu klaas täitub esmalt klaarvalge vahuga, millest õlle moodustumiseks läheb jupp aega. Õlle värvus -- õena uduvinega helekuldne.

Aroom väga soe, kergelt mesine ja rikkalikult linnaseline. Esmamaitse mesine ja pehme. Keskmaitses lisandub tugevalt meeldivat magushapukat, marjalikku mekki. Lõppmaitse muutub linnaseküllaseks ja väga pehmeks. Järelmaitse suisa padipehme ja õrnalt magushapu ... justkui oleks marjaveini maitsnud.

Keskmise kehaga, õrmalt õlise paletiga, pehmelt jõuline hele õlu. Sobiks suurepäraselt dessertõlleks väikeste küpsiste ja puuviljade kõrvale.
---------
pilt siit
---------

KlevereTien. Ten of Clubs. Zwart&Staf winterbier. pdl 0,33 l. alc 10,0%. liigimääratlus: belgia kange tume eil.

Sedapuhku siis risti 10. Veider arusaam neil belglastel - mida madalam kaart, seda vingem sisu :)

Kreemikas kahesõrmene vaht on väga tihe ja seintelehaakuv. Õlle värvus - tume punakaspruun.

Aroom väga keeruline. Esmalt domineerib selles puhas koorešokolaad, seejärel imuvad selle alt esile tumedamad puuviljad, midagi tumedate rosinate, datlite ja viigimarjade moodi.

Esmamaitse magus ja kerge, õrnalt vaniljene ja šokolaadine. Kesmaitse muutub liköörjaks, alkoholiseks ja ... pohlaseks? Lõppmaitse külluslikult linnaseline, tihe ja rummine. Järelmekk mõjub väga kreemiselt ja alkoholiselt - puuviljadega šokolaadist tehtud dessert võiks nii mekkida.

Üle keskmise kehaga, keskmiselt kleepjas, pehme ja naudinguküllane rüübe, mida võiks soovitada šokolaadikoogi kõrvale. Kuigi isiklikult mina pruugiks seda õlut asjana omaette :)
-----------
pilt siit
----------

No comments:

Post a Comment