Sunday, January 6, 2013

Hazelnut Coffee Porter


Hazelnut Coffee Porter (Saltaire). pdl 0,5 l. alc 4,6%. liigimääratlus: porter. Üpris tavatu on kohata nii lahjat porterit, kuid eks vaatame, kas ta on ka oma kehalt kerge.

Modernse ja infoküllase sildindusega pudel - kiidan kõrgelt neid pruule, kes annavad teada, mis linnaseid ja humalaid pruugitud on. Õrnalt kreemika värviga tihe vaht annab kahe sõrme paksuse kihi. Õlle värvus taaskord selline üllatavalt mitte-porterilik, mida Gambrinus vaid harva kohanud - tumepruuni varjundiga punane ... mõnigi tume eil on sellest tõmmum!


Lõhn on aga rüüpel väga meeldiv ja üsna tihe, tuues joogi juba porterite maailmale lähemale. Kohvi ja šokolaadi lõhnaga magusakas aroomipilv meenutab lausa kohvikreemi. Kerge algmaitse sisaldab tugevat kohvimekki, keskmaitses lisanduvad juba ka pähkli-šokolaadile iseloomulikud nüansid ja lõppmaitses asuvad mängima mõrudad humalad. Järelmaitse kirvendad tükk aega keelepäras kuiva ja pähklisena.

Keskmise kehaga, veidi õlikas, tavapärasest (põhjamaisest) porterist üsna kaugele jääv, kuid siiski väga mõnus rüübe. Sobiks oivaliselt dessertõlleks, pähklikoogi või kitsejuustu kõrvale.
-------
pilt siit

No comments:

Post a Comment