Wednesday, January 23, 2013

Paulaner Salvator


Paulaner Salvator (Paulaner Brauerei). pdl 0,33 l. alc 7,9%. liigimääratlus: doppelbock.

Väga stiilne kujundus, kus omavahel on kenasti sünkroonis nii suur kui kaelaetikett ja ka kork. Tagaküljel olevast infost tekitab kõrgendatud ootust teave, et lisaks tavapärasele neljale koostisosale (vesi, linnased, pärm ja humal) on kasutatud ka veel humalaekstrakti ... kas siis eriti humalane ja kange variant? Omamoodi laagerõllede vastand IPA'le? Kohe saame teada. Märkimisväärne detail - õllel on oma veebileht!


Helekreemikas vaht täidab tubli kolmadniku kannust ja püsib üpris kaunikesti. Õlle värvus - kaunilt klaar pronkspunane.

Aroomis on tunda tugevalt alkoholi ja kõvasti linnaseid. Esmamaitse on soe ja laagerõlle kohta tihke. Keskmaitse mõjub äraütlemata leivaselt, küpselt ja kangelt ... nagu isetehtud rummikook, millesse päris rummi sisse pandud, mitte mingit ekstrakti. Lõppmaitses tuleb kohale ka lubatud humalane mekk, kuid see pole siiski domineeriv, vaid täiendab mõnusalt magusavõitu linnasemaitset. Järelmaitses rudjub üle kõige kange ja tugev leivaviljane alkoholine mekk, mida karmistab humalamõru.

Keskmise kehaga, õlise ja alkoholise paletiga, väga jõmakas rüübe. Piisavalt kange et toimida aperetiivina kuid sobilik ka järelnapsuks. Väga pikka õhtut sellega veeta ei saa ;)
-----------
pilt siit

3 comments:

  1. Kas salvator ei peaks olema üks vanimaid siiani toodetav bock õlu?

    Ja veel: olin eelmisel nädalal Rootsis ning tutvusin Gotlandi pruulikoja lapsukestega: http://www.gotlandsbryggeri.se/produkter/

    Ipad olid muljetavaldavad, teisedki head-kaunikesed. Natuke Mikkelleri moodi, äkki siis Skandinaavia stiil.

    Kaarel

    ReplyDelete
    Replies
    1. kas mõni pudelike gotlandi toodangust on veel kotipõhjas Gambrinuse jaoks varuks?

      Delete
    2. Reisisin käsipagasiga, eh...

      Delete