Thursday, March 14, 2013

Halcyon


Halcyon (Thornbridge). pdl 0,5 l. alc 7,4%. liigimääratlus IIPA ehk Imperial IPA ... see tõotab oi kui paljut!

Disain kogu seeriale iseloomulik - klassitsistlik ja konservatiivne. Kolmesõrmene helevalge vaht on püsiv. Õlle värvus - helekuldne ... lausa veider kohe, sellise värviga müüakse tavaliselt lihtsaid laagerõllesid.


Aroom muudab aga kohe arvamust, tegemist on korralikult humalase eiliga. Lõhnabukett on magusmõrkjas, papaia ja ananassi ning sidrunheina segune.

Esmamaitse üllatab oma keeldetorkava sidrunilisusega ... juskui jooks kodust värsket sidrunilimonaadi, kuhu on ka sidrunikoort sisse riivitud. Keskmaitses tuleb selle hapu põhitooni kõrvale ananasjat torkivat magusust nig veidike biskviitjat linnasetooni. Lõppmaitses aga vallandub suulael üüratu mõrkjas-hapu torm, milles lendlevad murumõrkjas värskusepilves greip, veriapelsin ja üllatavalt ka hele viinamari. Oisajutt, mihuke tants see oli! Järelmaitse ei mõtlegi suust kaduda, haakides end ananassi krobelise koorena maitsenäsadesse. Niagarakoselik värskusepuhang on see väikene klaasitäis, mis nõuab endale järele veel teist ja kolmandatki!

Keskmisest kergema kehaga, vähegaseeritud, jüüüüramliku maitseelamusega rüübe, mida võiks võrrelda Boeing-klassi lennukiga ... tankraske ja jõuline, aga lendab nagu liblikas! Kergelt joodav ja vaimustavalt iseseseisev, vajamata enda kõrvale ühtegi maitserikkujat.
-----------
pilt siit

4 comments:

  1. I love Halcyon, it's one of my favourite beers! Thanks for linking to my blog, I'm happy to share my photos but next time please send me an email and I'll happily send it to you :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I also like it! Too bad you cant understand this text :)

      Next time i'll ask for your permission in advance.

      Delete
    2. I ran it through Google Translate and got the general idea, thanks again for the link to my blog!

      Delete
  2. ise kirjeldasin kogemust nii:

    Hunnitu rüübe! Värvus on veidralt hele ja läbipaistev, nagu mõnest tv-õllereklaamist. Aroom on tugev ja väga meeldiv, tuues pähe sõna "troopiline". Iga lonks algab põneva maitsebuketiga, millele järgneb asjalik kogus humalasust. Keha on lausa sulgkerge. Järelmaitse imiteerib taas algset maiku ja kestab meeldivalt kaua. Kõik kokku tekitab väga värskendava tunde. Sõna "troopiline" rakendaks tegelikult kogu joogi, mitte ainult lõhna kohta. Täitsa kujutan ette, et joon seda õlut kusagil liivarannal, süles naeratav Filipiini tütarlaps. Võtan selle mõtte päevakorda!

    Noo ja väike pluss on ka see, et jook on mitte 0,33 pudelis nagu enamik väärtõllesid, vaid 0,5-s. 0,33 oleks lihtsalt liiga vähe!

    ReplyDelete