Wednesday, March 6, 2013

Weihenstephaner Hefeweissbier Dunkel


Weihenstephaner Hefeweissbier Dunkel (Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan). pdl 0,5 l. alc 5,3 %. liigimääratlus: tume nisuõlu.

Klassikaline sildikujundus alates etikettidest kuni korgini. Tihe valge vaht täidab alguses üle poole klaasist, taandudes väga aeglaselt. Õlle värvus - õrnalt udune tumekuldne ... veider, sest dunkel peaks olema tumedam ja hefeweise peaks tähendama filtreerimata, pärmist varianti ... aga see siin on üsna selge ja mitte kuigi tume.


Lõhn on väga karboniseeritud ja tuntavalt nisune. Esmamekk mõjub pehmelt, külluslikult linnaseliselt ja veidi suitsuselt. Keskmaitse muutub veelgi linnaselisemaks, tunda annava nisulinnaste hapukad mõjud. Lõppmaitse mõjub väga täidlaselt, pehmelt ja pisut suitsuploomiselt. Järelmekk taanduv vaikselt ja rahulikult nagu preeriapäike, külvates suulae üle alkoholisooja linnasekumaga.

Keskmise kehaga, üle keskmise karboniseeritud, linnaselise ja õrnalt nisuse buketiga ... nisuõlle kohta üllatavalt tummine rüübe. Sobiks oivaliselt suitsukala kõrvaseks.
--------
pilt siit

2 comments:

  1. Üks mu absoluutne lemmiknisukas, mida miskipärast teiste samuti väga heade weihenstephaneride kõrval supermarketid ei paku. Tuleb lasta kastiga tuua euroopast.
    Aga, suitsukala ei soovita. Suvised latikaorgiad on kinnitanud, et ilmselt linnastest (millest muust siis) tekib kala söömise vahele sõõm võttes vastik metalne mekk juurde.
    Hävita kala, laku näpud puhtaks ja alles siis proost!

    ReplyDelete
  2. Weihenstephaneri sildilt loeme, et pruulikoda loeb asutamisaastaks 1040. Nõksa hiljem siis sest kenast ajast, mil Jaroslav Tartus käis.
    Silm läheb peas särama mõeldes, et varsti täitub pruulikojal 1000 aastat. Herrjee!

    ReplyDelete