Tuesday, September 24, 2013

Robustne porter

Robustne porter (Tänav & Kolk pruulikoda). pdl 0,33 l. alc 6%vol. Liigimääratlus: porter

Tootjainfo: "Pehme humala ja karamelliste toonidega porter, millele lisavad nüanssi suitsused ning šokolaadised noodid. IBU 38"

Kaunike tumedates toonides silt kujutab vanamoelisi õllekanne. Kreemikas vaht täidab poole klaasist ning püsib väga kaua, jättes klaasiseintele jälgi. Õlle värvus - üsna lootusetult must, vaid klaasinurkadest paistab kerget pruunakat kuma. Aroom mõjub kui kõrvetatud leivakooriks - kergelt hapukas ja suitsune.

Esmamaitse on muljetavaldav - see on keskmisest raskema kehaga ning tublisti üleelusuurune, täites juba keeleotsaga puudutades suu raskepärase suitsu ja šokolaadiga. Keskmaitse kõlab kui ülistuslaul pärismaalaste poolt lõkke kohal röstitud päris-päris kohviubadele - see on nii mõnusalt ehe, et silmi kinni pannes kuuleks kui vaese kohvikorjaja undavat laulu ja saateks tümisevat rütmi, mida trummeldatakse kogumiskorvi ragisevale vitspunutisele. Lõppmaitse annab endast viimase, et veenda sind kasutama vaid Ausat kohvi ja šokolaadi, see on pehme kui neegrimamsli poolt küpsetatud soe kukkel ja südantsoendav kui rosinsilmse põnnikarja poolt esitatud tants, et sinust mõnda münti välja meelitada.

Üle keskmise kehaga, nõrgalt kleepja paletiga, magus-mõrkjas-hapuka buketiga MEGArüübe, überist jääb puudu vaid pisut vürtsikust. Toidusoovituse osas jääb Gambrinus ilmselt jänni, seda jooki tuleks nautida asjana omaette!
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment