Monday, September 9, 2013

Yona Yona Ale

Yona Yona Ale (Yo-Ho Brewing Company). prk 0,35 l. alc 5,5%. liigimääratlus: APA

Esmakordselt asub Gambrinus mingeid õllesid uuesti hindama. Esmatutvus toimus mitte kõige sobivamal moel, ühte purgikest tuli jagada paljudega jagada ning segavate faktorite tõttu polnud võimalik nüansside tabamisele keskenduda. Kuna need rüüped on nüüd aga kenasti "päris kohale" jõudnud (ja seda suuresti Gambrinuse enda süül), siis lähemegi uuele ringile.

Tootjainfo: "Yona Yona ("Night after night" in Japanese) Pale ale is a medium bodied American Pale Ale with generous amount of cascade hops. Citrus flavor from premium cascade hops and well-balanced bitterness and sweetness are its main character."

Lihtsavõitu disainiga purgike, millel kujutatud viljapäid ja kasvavat poolkuud - vihje sellele, et tegu võiks olla igaõhtuse joogiga. Jaapani seni väga kesist õllekultuuri arendama hakanud pruulikoda peab seda oma "lipuõlleks" ja teatab, et selle õllega proovivad nad tutvustada laagerõllest vallutatud õlleturul lihtsat, aga maitsvat eili.

Kollakavõitu tihe kreemjas vaht täidab 3/4 klaasist ning on väga püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldne merevaik. Aroomis segunevad hea puhas vesi ja tugev humalavärskus.

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ning intensiivselt linnaseline ja humalane ehk magusmõrkjas. Keskmaitses muutub linnasemahedus täidlasemaks, sepiku ja odrakaraski vahepealseks, humalad loovad sinna juurde tugeva karge vaiguse kõrvalnoodi. Lõppmaitses humalamekk asub domineerima, tuues sisse greibi ja punase apelsini värskendav-mõrkjaid toone. Järelmaitse maheneb kiirelt, jättes vaid kogu suu täitva värske vürtsika sära.

Keskmise kehaga, keskmiselt karboniseerunud paletiga, magus-mõrkjas-vürtsika buketiga jõuline lauaõlu. Meeldiv kaaslane pikemaks õhtuks, kõrvale soovitav midagi soolakamat ja toekamat, nagu nt paneeritud juust.
----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment