Saturday, January 11, 2014

Pilota Nakts

Pilota Nakts (Maldugunus, Läti) pdl 0,5 l. alc 6,7 %vol. Liigimääratlus: porter. Ratebeeris pole veel koondhinnet, beeradvocate ei tunne jooki üldse.

Tootjainfot ei õnnestu leida.

Lihtne keskmine pudel, suur tume silt kujutab öist lennukit (õlle nimi on "öine piloot").  Helekreemikas vaht täidab pool klaasist, olles üle kesmise tihe ja püsiv. Õlle värvus - õrna punakaspruuni helgiga must. Aroom on hapu ja leivakoorikut meenutav.

Esmamekk on keskmise tihedusega ja magus-mõrkjas. Keksmaitse on mõnusalt linnasetihke, puuviljaleiba meenutavalt magus-hapukas. Lõppmaitse muutub veelgi tummisemaks, mängides juba veidi veiniste nootidega ning tuletades meelde kuivatatud viigimarju ja virsikuid, mis on serveeritud koos õhukese musta leiva viiluga. Järelmekk annab juurde lausa kergelt portveinist nüanssi, olles raskelt puuviljane ja õrnalt rummine.

Keskmisest tihedama kehaga, õrnalt kleeplja paletiga, magus-hapukas-mõrkjas-magusa buketiga überrüübe! Paslik pakkuda koos kuivatatud puuviljadega või siis ploomidega hautatud sealihaga.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment