Tuesday, April 8, 2014

Swagger Juze

Swagger Juze (Stronzo, Taani) pdl 0,33 l. alc 8 %vol. Liigimääratlus: (rukki-)stout. Ratebeeri hinnangul 96 punkti, beeradvocate pole veel koondhindega hakkama saanud.

Tootjainfo: "Espresso Rye Stout. This beer is the result of our Advent calendar on facebook. During the month of December certain Stronzo's friends what color, taste, smell, description, name and percentage of alcohol this beer should have. The result is an incredibly delicious and well-balanced stout brewed with espresso coffee. The beer is black, with a dense tan foam. The aroma is dominated by dried fruits, coffee, chocolate and bread. The taste is soft and pleasant."

Lihtne väike pudel, mille mustal sildil näib olevat spiraal ... aga tegelikult on see tekst, mille lugemisega väänad kaela otsast :) Tuhm-tumepruun vaht täidab 3/4 klaasist, muutudes suuremulliseks, kuid olles väga püsiv. Õlle värvus - ränkmust. Aroomis on tunda musti kuivatatud ploome, vähest suitsu ja kirsitükkidega koorešokolaadi.

Esmamekk on raskepoolne ja raskelt hapukas-mõrkjas. Keskmaitses plahvatab su suus tume maitsepomm, tõmmates maitsenäsakesed kõigepealt loogu ja siis lükates lööklaines laiali. See on ühekorraga nii portveinine kui rummi-kohvikoogine, suitsuploomine kui kuivatatud kirsine. Lõppmaitse valgub juba veidi üle äärte, pannes keelt mõrkjas, kergelt kõrbenud leivakooriku maitses rulli tõmbuma. Järelmekk tõrvab suulae ära ning tõenäoliselt see jääbki nii ... säherdune kohvi ja leiva ja suitsuploomi ning 90% kakaosisaldusega šokolaadi jälg ei anna end naljalt maha uhtuda.

Raske kehaga, väga kleepja paletiga, hapukas-mõrkjas-magus-mõrkja buketiga tankisuurune õlu. Selle õllega on targem sõber olla ... ja mõni teine kord jälle külla kutsuda. Ma ei tea miks, aga hetkel tahaks ahjus küpsenud hapukapsaid :)
-------
pilt siit

No comments:

Post a Comment