Sunday, October 15, 2017

Biere Brut

Biere Brut (Aespan, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,6 %vol. Liigimääratlus - jällegi on kõik nimes kirjas.

Tootjainfo: "Nelson Sauvin humalaga
I kääritus ale pärmiga
II kääritus Champagne pärmiga"

Väike lihtne pudel, omanäolise lõikega rohelisel sildil on siiski vaid tehniline tekst. Valge sõrmepaksune vahukiht püsib päris kenasti. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolne tuhmkuldne. Aroom on väga nõrk, kergelt ehk kuiva tikriveini meenutav.

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja vürtsikas .... ei .... kihisev-magusakas. Keeleots kiheleb mõnusal, lubades šampanjalikku jätku. Keskmaitse muutub magusamaks ja kuivemaks ühekorraga, sarnasus tikritega jätkub, meenutades pikergusi heledaid tikreid ... eeeeei, ikka viinamarju, neid rohelise varjundiga viinamarju, mis mõnusa plaksatusega suu mahlaga täidavad, kuigi sa saad aru, et tegelikult tuleks neil veel lasta järelküpseda.

Lõppmaitse kiheleb keelekülgedel kuivalt, mõrkjalt ja hapukalt. Antonovka, valge sõstra, tikri, viinamarjade ... no kõige selle heleda, mahlase ja karge märksõnad tulevad keelelt meelele. Järelmekk keerab mõrkjat klaari kuivust nupust juurde, meenutades kuiva valget veini, millele veidi muskaati on juurde lisatud tooni andmiseks.

Keskmisest kergema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuiva buketiga, vürtsikas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsikas-hapukas-mõrkja  buketiga VÄGA HEA TASANDI rüübe! Soovitaks kraadi juurde tuunida, siis võimenduks kõik maitsed ja eriti hetkel lamedapoolseks jääv lõhn. Aga humalavalik on absoluutselt õige ja katsetus läheb väga positiivsena kirja.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment