Wednesday, April 25, 2018

Moodne Klassika - Nisuõlu


Moodne Klassika - Nisuõlu (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "German Hefeweizen" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Saksapärane nisuõlu, "hefeweizen", onpika ja väärika ajalooga õlu. Aastasadu on selle õlle pruulimine lubatud ainult kuninga loal. Ka õlu ise jõudis eelkõige aristokraatide, mitte lihtrahva lauale. Tänapäeval on selle õlle nautimine lubatud kõigile ning selle populaarsus ainult kasvab. Seda ka põhjusega - raske on palaval suvepäeval leida paremat janukustutajat kui särtsakalt karboniseeritud ja kergelt hapukas hefeweizen."

Väike lihtne pudel, must-valge stiilne sildikujundus. Erkvalge vaht täidab 3/4 klaasist ja püsib päris kenasti. Õlle värvus - hämuselt kollane. 

Aroom - ojeeee - see ON puuviljane! Banaan, mango, rosin ... ja siis midagi mõrkjat ... nagu metspirn?

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-hapukas. Kesmaitse liigub hapukamasse külge, meenutades naturaalses mahlas pirnikompotti. Lõppmaitse segab väga mõnusalt kokku pooltoore banaani ja muruse mõrkjuse. Järelmekis saab banaan küpseks ning plumpsatab klaasi ka ühe kumkvaadi. 

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga Väga hea tasandi rüübe. Nisuõlle austajatele üle tüki aja midagi väärikat omamaiselt väiketootjalt! Saksa klassika on saanud külge moodsa humalase puudutuse ja see on üks kena paarike küll.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment